Ignition 7.9 Long-Term Support eindigt in juni 2022

31 mei 2022

Tom Desutter van Ebema aan het woord

Ignition 7.9 is de laatste Long-Term Support (LTS) versie van de Ignition 7-tak. LTS-versies van Ignition krijgen actieve ondersteuning van Inductive Automation’s ontwikkelings- en technische ondersteuningsteams, inclusief verbeteringen en bugfixes gedurende vijf jaar na hun release. Bij deze willen we jou informeren dat de actieve, langdurige ondersteuning voor Ignition 7.9 LTS wordt beëindigd op 1 juni 2022.

Projectondersteuningsfases Ignition

Inductive Automation heeft tijdlijnen voor productondersteuning vastgesteld, waarbij ze gebruikmaken van drie categorieën:

  • Actief: worden momenteel ondersteund door de ontwikkelings- en ondersteuningsteams van Inductive Automation; deze omvatten de LTS-versies.
  • Beperkt: omvatten zowel niet-LTS als verlopen LTS-versies die alleen worden ondersteund door de technische ondersteuningsmedewerkers van Inductive Automation, maar die geen nieuwe verbeteringen of bugfixes ontvangen van het ontwikkelingsteam.
  • End-of-Life (EOL): geen ondersteuning door de ontwikkelings- en ondersteuningsteams van Inductive Automation.

Voor LTS-versies van Ignition geldt een actieve ondersteuningsperiode van minimaal vijf jaar, direct gevolgd door minimaal twee jaar beperkte ondersteuning, waarna de versie in de EOL-fase komt. Gezien de actieve ondersteuningsperiode van Ignition 7.9 LTS in juni 2022 eindigt, betekent dit dat de beperkte ondersteuningsperiode nog eens twee jaar zal duren totdat het eind juni 2024 uiteindelijk het einde van de levensduur bereikt. Het ondersteuningsplan voor niet-LTS-versies is dat de actieve ondersteuningsperiode één jaar duurt, gevolgd door één jaar beperkte ondersteuning voordat deze de EOL-fase ingaat.

Wat betekent dit voor jou?

Inductive Automation heeft medegedeeld dat ALLE versies van Ignition 7.8 en eerder eind juni 2022 hun EOL zullen bereiken. Dit betekent dat deze versies niet langer ondersteund worden door de ontwikkelings- en ondersteuningsteams van Inductive Automation. Mocht je nog een van deze oudere, beperkt ondersteunde versies van Ignition gebruiken en je wilt ondersteuning blijven ontvangen, moet je vóór eind juni 2022 overstappen op een nieuwere LTS-versie van Ignition.

Na juni 2022 zijn de enige ondersteunde versies van Ignition vanaf versie 8.0 en nieuwer, waarbij Ignition 8.1 een LTS-release is. Dit zijn harde deadlines, dus om door te gaan met ononderbroken ondersteuning, moet je geschikte upgradeplannen maken.

Hoe kunnen wij als AT-Automation jou daarbij helpen?

We begrijpen de complexiteit van het upgraden van grote systemen. Daarom helpen wij je graag door advies te geven over de mogelijkheden en risico’s en indien gewenst de upgrade uit te voeren. Het is echter mogelijk om de applicatie op Ignition 7.9 te laten draaien, maar dit is niet voor iedereen de beste oplossing. Laten we eens kijken naar enkele overwegingen om te begrijpen of nu upgraden geschikt voor jou is:

Geen nieuwe aanpassingen
Als je 7.9 of een eerdere versie hebt waarop geen nieuwe aanpassingen hoeven te worden uitgevoerd, heb je mogelijk wat tijd voordat je gaat upgraden. Als je echter volledig wilt profiteren van de nieuwste functies en verbeteringen van Ignition, zoals de verbeterde visualisatie van de Perspective module en de robuuste beveiligingsfuncties van Ignition 8.1, wil je vóór eind juni 2022 upgraden naar de nieuwste versie van Ignition, omdat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht voor 7.9 nadat de actieve ondersteuningsperiode is afgelopen.

Drivers en communicatieprotocollen
Nogmaals, als je legacy-systemen gebruikt en een infrastructuur verbindt die hetzelfde blijft, kun je de upgrade uitstellen. Als je echter van plan bent nieuwe hardware op te nemen of verbinding te maken met een recenter systeem waarvoor onze meest recente stuurprogramma’s en protocollen nodig zijn, zoals Omron, BACnet of MQTT, biedt een upgrade naar de nieuwste versie van Ignition de ondersteuning die je nodig hebt om verbonden te blijven. Naarmate fabrikanten nieuwe apparaten uitbrengen en nieuwe firmware wordt gemaakt, zullen onze ontwikkelingsinspanningen om deze te ondersteunen naar latere versies van Ignition gaan, dus het kan zijn dat je moet upgraden om verbonden te blijven met jouw nieuwe of bijgewerkte hardware.

Bugfixes
Zodra de actieve periode voor een toegewezen versie afloopt, ontvangt die versie geen bugfixes (verwijderingen van fouten in de software) meer, terwijl latere versies deze updates wel krijgen. Dus om helemaal up-to-date te blijven, raden we aan om te upgraden naar de nieuwste LTS-versie.

Neem contact met ons op

Heb jij Ignition 7.9 of eerder en denk je na over het upgraden naar een nieuwere versie? Of heb je wellicht nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag!

Anderen bekeken ook

Schaalbare industriële automatiseringsoplossingen

Schaalbare industriële automatiseringsoplossingen

Ontdek direct hoe toekomstbestendig jouw SCADA-systeem is aan de hand van een checklist. Heb je vragen met “nee” beantwoord? Meld je dan aan voor het webinar op dinsdag 21 juni 2022 en maak kennis met onze schaalbare industriële automatiseringsoplossing.

Lees meer
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?