De 7 voordelen van Ignition ten opzichte van traditionele SCADA-systemen

14 oktober 2021

Ignition SCADA

In de wereld van Industrie 4.0 is het noodzaak mee te gaan met de ontwikkelingen. Echter zien we dat veel bedrijven worden tegengehouden door het gebruik van traditionele SCADA. Maar dit is vanaf nu verleden tijd. Maak kennis met Ignition, de nieuwe SCADA, en ga deze problemen voortaan uit de weg.Ā 

Voordelen van Ignition SCADA

1. Ignition gebruikt moderne technologieƫn

Oude SCADA-systemen hangen vast in de jaren 90
De vooruitgang van SCADA kwam grotendeels tot stilstand in de jaren 90, terwijl juist sindsdien internet een steeds centralere rol heeft gekregen in het bedrijfsleven Ć©n de samenleving. Wanneer je om je heen kijkt, merk je dat met het internet verbonden mobiele apparaten niet meer uit de samenleving weg te denken zijn.

Ignition maakt gebruik van het web
Ignition SCADA maakt gebruik van de snelheid, prestaties en verbinding van het internet. De mobiliteit van Ignition SCADA geeft gebruikers de mogelijkheid om niet alleen op de fabrieksvloer, maar overal verbinding te maken met zijn/haar SCADA-systeem om zo live data vanuit de gehele onderneming toegankelijk te maken. Dit leidt tot een betere en snellere gebruikerservaring en een productief SCADA-systeem.Ā 

2. Ignition SCADA biedt een verhoogde flexibiliteit

Oude SCADA is niet geĆÆntegreerd
Oude SCADA-bedrijven bouwen telkens afzonderlijk gemaakte stukjes technologie en brengen ze vervolgens op de markt als Ć©Ć©n SCADA-pakket. Het is niet verwonderlijk dat deze verschillende onderdelen niet naadloos samenwerken. Daarnaast zijn oude SCADA-systemen niet gemakkelijk uit te breiden. Hoe meer je aanpast of toevoegt, hoe gecompliceerder ze worden.

Ignition is modulair
Ignition SCADA is modulair en bestaat dus uit modules die kunnen worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd zonder de rest van het SCADA-systeem te beĆÆnvloeden. Hierdoor worden gebruikers in staat gesteld alleen de functies te kopen die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben. Daarnaast geeft het de zekerheid dat het SCADA-systeem soepel blijft werken terwijl men iets toevoegt of wijzigt.Ā 

Ignition module overzicht

3. Ignition is database vriendelijk

Oude SCADA is niet databasevriendelijk
De meeste oude SCADA communiceren alleen met Ć©Ć©n specifieke database die door de leverancier is goedgekeurd. Wanneer je met een andere database wilt communiceren, zal je de portemonnee moeten trekken. Ook werken ze meestal niet goed metĀ SQL-databases, waardoor er een kloof kan ontstaan tussen tijdreeksen en bedrijfsgegevens die normaal gezien worden opgeslagen in SQL-databases. Hierdoor blijven gegevens vergrendeld, wat de efficiĆ«ntie en innovatie beperkt.

Ignition is database-centrisch
Met Ignition SCADA heb is een ongelimiteerd aantal databaseverbindingen met vrijwel elk type database (inclusiefĀ SQL) mogelijk. Ignition SCADA ondersteunt ook elke databaseserver en stelt gebruikers in staat om databasetoepassingen te ontwikkelen. De database-centrische aard van Ignition SCADA zorgt ervoor dat de gebruiker zich veel sterker voelt omdat ze al hun gegevens op Ć©Ć©n plek kunnen verzamelen.

Ignition is het platform bij uitstek om de productievloer (mens en machines) te integreren in je hele bedrijf. Het is Ć©Ć©n platform voor SCADA, MES en IIoT. Het platform is al de motor van duizenden bedrijven, waaronder 54% van de Fortune 500 bedrijven. Opvallend is hoe het toch betaalbaar is voor heel kleine bedrijven maar zo breed gebruikt wordt bij de grote spelers.

Stijn Roothans

Technisch Accountmanager, AT-Automation

4. Ignition SCADA biedt echte realtime analyse

Oude SCADA-gegevens zijn niet in realtime toegankelijk
Oude SCADA-software kan gegevens op de fabrieksvloer in realtime weergeven, maar het is niet mogelijk om eenvoudig realtime en historische gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen. Dit maakt het moeilijk om trends te observeren, te zien wie wat en wanneer heeft gedaan, prestaties te monitoren of output over een langere periode te verbeteren.

Ignition is realtime
Ignition SCADA toont je niet alleen gegevens in realtime, maar helpt je ook om gegevens zinvol te maken. Je kan eenvoudig realtime en historische gegevens uit verschillende bronnen verkrijgen, alles in context plaatsen en opnieuw te distribueren. Realtime controle en monitoring maakt het mogelijk om snel de status van jouw bedrijf te zien, te analyseren en direct alarmmeldingen en rapporten te ontvangen.Ā 

5. Ignition biedt snelle installatie & ontwikkeling

Oude SCADA is een tijdverspiller
Iedereen weet dat verouderde technologie langzamer is en je wordt hier constant aan herinnerd wanneer je met oude SCADA werkt. Je kan niet meteen downloaden omdat je de SCADA-software niet op datzelfde moment bezit. Daarbij duurt de uiteindelijke installatie oneindig lang. Als je iets wilt toevoegen of wijzigen, moet je het SCADA-systeem offline halen waardoor je kostbare productietijd verliest. Daarnaast kost het veel tijd om ermee te ontwerpen, omdat je niet tegelijkertijd eraan kan werken.

Ignition is sneller, veel sneller
Ignition SCADA versnelt de zaken, waardoor alle tijdsbesparingen samen zorgen voor een sneller systeem. In plaats van een installatie van uren, dagen of zelfs weken, kan Ignition SCADA binnen enkele minuten worden gedownload en geĆÆmplementeerd. De onbeperkte designerclients stellen meerdere ontwikkelaars in staat tegelijkertijd aan hetzelfde SCADA-project te werken. Je kan functionaliteiten toevoegen of wijzigingen vrijwel onmiddellijk doorvoeren door middel van hot-pluggable modules, zonder het SCADA-systeem uit te schakelen.Ā 

RAD-tools Ignition

6. Ignition SCADA is platform onafhankelijk

De oude SCADA is platform afhankelijk
De meeste SCADA-software is gemaakt om op een bepaald, eigen besturingssysteem te draaien, meestal een van Microsoft. Dit zet gebruikers door de stress van de veelvoorkomende beveiligingsproblemen, patches en upgrades van Microsoft, en maakt hen kwetsbaar wanneer Microsoft de ondersteuning voor een van zijn besturingssystemen beƫindigt.

Ignition is platform overschrijdend
Ignition SCADA is volledig platform onafhankelijk en kan eenvoudig via het web worden geĆÆmplementeerd. Het kan op vrijwel elk besturingssysteem worden gebruikt, inclusiefĀ open source. Hierdoor kan Ignition SCADA gebruikers veel meer opties bieden in de software en hardware die ze gebruiken.

7. Ignition biedt onbeperkte licenties

De oude SCADA-licenties beperken het succes
SCADA-softwarebedrijven verkopen licenties op basis van het aantal tags, clients en verbindingen dat de klant nodig heeft. Hoe groter het SCADA-systeem wordt, hoe meer geld de gebruiker op tafel zal moeten leggen. De licenties zijn niet alleen erg duur, maar staan ook innovatie van de gebruiker in de weg. Het dwingt gebruikers namelijk om het aantal mensen dat het systeem gebruikt of de hoeveelheid gegevens die het SCADA-systeem verwerkt te beperken.

Ignition is ongelimiteerd
Ignition SCADA is een ongelimiteerd softwarepakket en wordt verkocht per server. Met Ć©Ć©n licentie kan je gebruik maken van een ongelimiteerd aantal clients, tags en verbindingen. Zo kan je verbinding maken met de gehele onderneming en dat slechts voor een fractie van wat sommige andere oplossingen kosten. Deze besparingen kan je vervolgens inzetten voor ontwikkeling, mankracht en/of uitbreiding van jouw SCADA-systeem.

Benieuwd naar wat Ignition voor jou kan betekenen?

Wij laten het je graag zien tijdens een persoonlijke demo.Ā 

āœ… Onze experts komen graag bij jou langs om alles toe te lichten (indien gewenst is een online demo ook mogelijk)
āœ… Toegespitst op jouw wensen & behoeften
āœ… Wij laten een aantal Ignition-applicaties zien, waarin alle mogelijkheden zichtbaar zijn
āœ… Je krijgt persoonlijk antwoord op al jouw vragen door onze experts

 

100% gratis & vrijblijvend

Anderen bekeken ook

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life Het belang van compatibiliteit, beveiliging en efficiƫntie voor de bedrijfsvoering In dit artikel Naderende gevolgen voor jouw Windows Server 2012/R2 Welke stappen kun je nemen? Zorgeloos upgraden: Check de compatibiliteit...

Lees meer
Bart Mans nieuwe mede-eigenaar AT-Automation in Weert

Bart Mans nieuwe mede-eigenaar AT-Automation in Weert

Bart Mans is per 1 januari 2023 ingestapt als partner en is nu samen met oprichter Ard Triepels de trotse eigenaar van AT-Automation. Met de toetreding van Bart Mans tot de directie zijn we klaar voor de verdere groei en professionalisering van het bedrijf.

Lees meer
Schaalbare industriƫle automatiseringsoplossingen

Schaalbare industriƫle automatiseringsoplossingen

Ontdek direct hoe toekomstbestendig jouw SCADA-systeem is aan de hand van een checklist. Heb je vragen met “nee” beantwoord? Meld je dan aan voor het webinar op dinsdag 21 juni 2022 en maak kennis met onze schaalbare industriĆ«le automatiseringsoplossing.

Lees meer
Open chat
šŸ’¬ Hulp nodig?
HišŸ‘‹
Kan ik je ergens mee helpen?