AB Mauri: Edge MQTT

AT-Automation optimaliseert het proces voor de levering van bakkersgist en bakkerijgrondstoffen

AB Mauri

AB Mauri, waar AT-Automation dit project voor heeft mogen maken is wereldwijd een van de grootste producenten en leveranciers van bakkersgist en bakkerijgrondstoffen.

Uitdagingen en doelstellingen

AB Mauri gebruikte diverse systemen om data te verzamelen. Het gebruik van al deze systemen bracht veel ruis op, omdat deze niet goed met elkaar communiceerden.

De klanten van AB Mauri, de bakkerijen, moesten zelf aangeven hoeveel voorraad ze nog hadden en wanneer er een nieuwe levering moest komen. De bakkerijen kwamen hier nog wel eens te laat achter en doordat er vanuit AB Mauri geen inzicht was in de voorraad kwamen leveringen regelmatig te laat.

Onze oplossing

Een Ignition Edge MQTT applicatie waarbij we dataloggers hebben geïnstalleerd bij de bakkerijen, zodat AB Mauri vanuit het hoofdkantoor kan zien hoeveel voorraad de bakkerijen nog hebben en wanneer er een nieuwe levering nodig is om de voorraad aan te vullen. Deze dataloggers voorkomen dat de bakkerijen met een tekort aan belangrijke ingrediënten komen te zitten zonder dat ze dit nog langer door hoeven te geven aan hun leverancier.

Daarnaast hebben we een Ignition Edge PC toegevoegd aan de trucks die data verzameld en naar de centrale Ignition server stuurt.

Het resultaat

Alle software die AB Mauri eerst gebruikte om data te verzamelen zijn overbodig geworden. Door het gebruik van Ignition Edge MQTT wordt alle data verzameld in één applicatie. Dit resulteert in een naadloze communicatie tussen het hoofdkantoor van AB Mauri, hun klanten (de bakkerijen) en de rondrijdende trucks.

AB Mauri ziet alle bakkerijen en rondrijdende trucks weergegeven op een landkaart met icoontjes. Wanneer men klikt op een van deze icoontjes, wordt de voorraad van die specifieke bakker of de leveringsgegevens van de specifieke truck weergegeven.

Daarnaast is er ook een bakkers dashboard toegevoegd waarop alle bakkerijen overzichtelijk weergegeven staan. Hier kan men door middel van het gebruik van kleuren in één oogopslag zien of de bakkerijen nog voldoende voorraad hebben of niet. Wanneer je klikt op een specifieke bakkerij, kan men historisch en real-time alle data zien van die bakkerij inclusief alle truck leveringen (delivery events), zoals weergegeven in de afbeelding hiernaast.

Er is ook een aparte pagina toegevoegd voor de delivery events, waarop alle informatie te vinden is over de leveringen (o.a. wanneer, waar, hoeveel kilogram, gemiddelde temperatuur etc.). Alle delivery events worden ook weergegeven op het facturatie scherm waar kan worden aangegeven of de leveringen al verwerkt zijn of niet. Hiermee kan inzichtelijk gemaakt worden welke leveringen al gefactureerd zijn.

Tevens kan de Customer Service afdeling van AB Mauri in de applicatie wijzigen wat gebruikers (bakkerijen) kunnen zien. Zo ziet de gebruiker alleen de eigen bakkerij wanneer er wordt ingelogd in de applicatie.

Delivery Events

Facturatie scherm

If you can dream it, we can do it

Ard Triepels, CEO AT-Automation

Wil jij ook resultaat voor jouw bedrijf? AT-Automation streeft ernaar om met innovatieve automatiseringsoplossingen bedrijven effectiever en productiever te maken.

Ignition Certified Premier Integrator

AT-Automation BV is Ignition Certified Premier Integrator. Dit betekent dat wij over een meer dan ruime mate van kennis en ervaring beschikken van het Ignition software platformIgnition software kan oneindig veel functionaliteiten integreren, zodat elk gewenst proces binnen jouw bedrijf gevisualiseerd kan worden.

Certificaten