Room in the Inn: Ignition Perspective

AT-Automation heeft samen met 30 engineers wereldwijd gewerkt aan een Operations Management Systeem voor een daklozenopvang in Amerika.

Room in the Inn biedt programma’s die de nadruk leggen op menselijke ontwikkeling en herstel door middel van onderwijs, zelfhulp en werk. Deze programma’s zijn gericht op gemeenschaps- en langdurige ondersteuning voor degenen die de straten van Nashville in Amerika hun thuis noemen.

Uitdagingen en doelstellingen

Room in the Inn is erg goed in het verlenen van sociale hulp aan daklozen op verschillende gebieden, zoals het bieden van onderwijs, onderdak in één van hun opvanghuizen, maaltijden, maar ook hulp bij drugs & alcoholverslavingen. Het enige wat bij deze organisatie lastig blijkt, is het verzamelen van en inzicht krijgen in al hun data. Ze luisteren graag naar de verhalen van de daklozen om ze de hulp te kunnen bieden die bij hen past. De laatste jaren hebben ze gebruik gemaakt van verschillende databases, spreadsheets en stapels papier waardoor het overzicht compleet verdwenen was en de mensen vaker dan één keer hun verhaal moesten doen, wat voor hen zeker niet gemakkelijk is. Voor Room in the Inn was er eigenlijk nooit een passend systeem voor hun wensen en behoeften én daarbij komt ook nog eens de benodigde investering voor een dergelijk systeem.

Ignition is always the solution

Chris McLaughlin, SCADA & MES Specialist at Vertech (USA)

De oplossing

Chris McLaughlin, SCADA & MES specialist bij Vertech in Amerika én vrijwilliger bij Room in the Inn, nam daarom het initiatief om hier iets aan te gaan doen.  Daarom besloot Chris McLaughlin de hulp te vragen aan de Ignition community om gezamenlijk, op vrijwillige basis, een Operations Management Systeem te bouwen in Ignition, zodat Room in the Inn nog betere sociale hulp kan bieden aan de daklozen in Nashville. Uiteindelijk hebben meer dan 30 Ignition engineers wereldwijd hun steentje bijgedragen aan dit mooie project.

Alle systemen worden vervangen door slechts één Ignition-applicatie, waarin de Perspective module gebruikt wordt. Dit verhoogt de efficiëntie van de werkwijze, maar geeft ook beter inzicht in de data om zo de daklozen te helpen op de manier die ze nodig hebben. Daarbij kan data inzicht ook bijdragen aan het oplossen van het capaciteitsprobleem, zodat Room in the Inn in de winter nog meer daklozen een warm onderdak kan bieden.

The plan is simple, it’s for the people!

Het resultaat

Zoals je links in de menubalk kan zien, bestaat de applicatie uit meerdere onderdelen. De engineers van AT-Automation hebben voornamelijk gewerkt aan het onderdeel “Participants”, oftewel het data inzichtelijk krijgen van de daklozen.

Participant Dashboard

Allereerst kom je bij het dashboard, een overzicht waar alle daklozen weergegeven staan. In de menubalk bovenaan, zie je dat alle incidenten, schorsingen, casenotities, doorverwijzingen en drugstesten ook in deze applicatie geregistreerd kunnen worden. De hele applicatie is daarnaast ook in de huisstijl van Room in the Inn ontworpen en belangrijke knoppen worden in oranje weergegeven, zodat die opvallen en zo gemakkelijk gevonden kunnen worden. Wanneer je op de oranje knop rechtsboven in beeld drukt, krijg je een pop-up waar je gemakkelijk een nieuwe participant kan toevoegen. Na het invullen van slechts enkele gegevens, is het inschrijven al voltooid.

Wanneer je snel de laatste stand van zaken wil zien omtrent een van de daklozen, kan je een preview zien van de desbetreffende persoon aan de rechterkant van het dashboard. Hierin zie je overzichtelijk de laatste ingevoerde gegevens.

Als je gedetailleerdere informatie nodig hebt, kan je de volledige pagina openen.

Participant Preview

Op de pagina hieronder zie je het overzicht van één van de participants. Hier staat alle informatie zoals de overnachtingsdata in een van de opvanghuizen, maar ook informatie over incidenten met deze persoon, casenotities, het intakegesprek, drugstests en overige services.

Linksboven onder de naam en foto, zie je snelkoppelingen voor bepaalde handelingen voor het gebruikersgemak. Rechts zie je nog grafieken die overzichtelijk weergeven hoeveel incidenten deze persoon heeft gehad, maar ook hoeveel dagen deze persoon geen incident meer heeft gehad.

Met deze applicatie zijn alle daklozen in Nashville beter in beeld en krijgen ze de aandacht en zorg die ze nodig hebben. Dat allemaal dankzij één enkele Ignition applicatie én de vele vrijwilligers die hun steentje bij gedragen hebben aan dit mooie project!

Participant Detail

If you can dream it, we can do it

Ard Triepels, CEO AT-Automation

Wil jij ook resultaat voor jouw bedrijf? AT-Automation streeft ernaar om met innovatieve automatiseringsoplossingen bedrijven effectiever en productiever te maken.