Maak kennis met ’s werelds eerste Edge Programmable Industrial Controller

Groov EPIC is meer dan een PLC of een PAC. Het is van de grond af aan ontworpen als zowel een betrouwbare realtime industriële controller als een processor voor het verzamelen, verwerken, weergeven en uitwisselen van gegevens. Groov EPIC praat rechtstreeks met veldapparatuur, andere besturingssystemen, databases, clouddiensten en nog veel meer.

Edge

Nu kan je gegevens verzamelen, verwerken, bekijken en uitwisselen waar ze zijn geproduceerd: aan de rand van het netwerk. Wanneer je met gegevens aan de rand werkt, hoef jij je zich geen zorgen te maken over latentie en beschik je over één enkele bron van waarheid.

Deel gegevens veilig tussen databases, Cloud platforms, webservices, PLC-systemen en andere systemen en apparatuur, met behulp van open, moderne communicatiestandaarden. Ingebouwde beveiligingsfuncties zijn onder meer configureerbare apparaat firewall, VPN, codering, gebruikersauthenticatie en meer.

Maak verbinding met oudere PLC’s, met Ignition Edge of de volledige Ignition versie van Inductive Automation. Verplaats gegevens efficiënt, verminder de netwerkbelasting en verminder de IT-afhankelijkheid door gebruik te maken van MQTT-communicatie voor publiceren / abonneren.

Visualiseer gegevens op het geïntegreerde touchscreen van de controller, een externe HDMI-monitor of vanaf een webbrowser of mobiel apparaat.

Programmable

Nu heb je nieuwe programmeeropties:

 • Programmeer met de beproefde, op flowchart-gebaseerde, multi-chart besturingstaal PAC Control
 • Gebruik elke IEC 61131-3 compatibele taal met het CODESYS-ontwikkelingssysteem en CODESYS-runtime
 • Wissel gegevens uit met behulp van de visuele, flowchart-gebaseerde editor en runtime NodeRED, met zijn gratis vooraf gebouwde knooppunten voor databases, webservices en meer
 • Opties voor programmeren omvatten op stroomschema gebaseerde PAC-besturing en toekomstige ondersteuning voor IEC-61131. Met optionele shell-toegang kan jij jouw eigen, speciaal ontwikkelde toepassing uitvoeren op een open, op Linux gebaseerd automatiseringssysteem

Industrial

Van fabrieksvloeren tot afgelegen locaties, de rand vereist industrieel geharde apparatuur. Nu hoef jij je geen zorgen te maken over verwerkingskracht op uitdagende locaties. Groov EPIC heeft:

 • Roestvrijstalen processor en I/O-chassis met een veilig, vastgeschroefd ontwerp
 • Industriële quad-core ARM-processor en solid-state drive
 • Industrieel kleurentouchscreen met hoge resolutie
 • UL explosiegevaarlijke locaties en Klasse 1 Div 2-goedkeuring
 • Breed temperatuurbereik van -20 tot 70 graden Celsius
 • ATEX-conformiteit

Controller

Je kan vertrouwen op realtime besturing en I/O van een automatiseringsfabrikant met meer dan 45 jaar ervaring. Opto 22’s wereldwijde reputatie voor kwaliteit is gebouwd op solid state relais en I/O, en alle ervaring is gestoken in het ontwerp van Groov EPIC.

 • Integraal touchscreen voor lokale configuratie, inbedrijfstelling en probleemoplossing – geen pc nodig
 • Realtime, open-source Linux-besturingssysteem
 • Multitasking realtime controle-engine
 • Dubbele onafhankelijke Gigabyte Ethernet-netwerkinterfaces om uw controlenetwerk veilig te segmenteren van jouw bedrijfsnetwerk
 • HDMI-poort voor optionele lokale monitor
 • USB-poorten voor toetsenbord, muis, Wi-Fi-dongle, seriële verbindingen
 • Intelligente, hot-swappable I / O met levenslange garantie
 • Veldbedrading met veerklem tot 14 AWG, met een geïntegreerde kabelgeleider en verstelbare kap
 • Meerkleurige LED voor I / O-modulekwaliteit, plus kanaalindicatoren voor discrete I / O
 • Geïntegreerde voedingsopties

“We zijn een bedrijf van ingenieurs die geïnspireerd en gedreven zijn om producten te maken die tot verbeelding van onze klanten spreken. Groov EPIC is de bekroning van die missie, een reactie op verzoeken van de industrie om IT- en OT-technologieën vollediger te integreren, ontwikkeling en implementatie te vereenvoudigen en een platform te bieden voor de lange termijn groei nu en ver in de toekomst”

Mark EngmanCEO, Opto 22

De voordelen van groov EPIC

Gemakkelijker, goedkoper en veiliger

Het verkrijgen van gegevens van de rand van het netwerk tot de software en de mensen die er gebruik van moeten maken, is moeilijk.

Veldapparaten begrijpen elektrische signalen, maar computers en mobiele apparaten niet. De meeste besturingssystemen zijn eigen of specifiek voor automatisering – ethernet/IP, Profibus, serieel, OPC. Maar computers en mobiele apparaten maken gebruik van standaard ethernet- of WIFI-netwerken en open protocollen zoals TCP/IP, HTTP/HTTPS, JSON.

Typische IIoT set-up

Er is een keten van middleware nodig om gegevens tussen deze systemen te vertalen en te verplaatsen naar waar jij het wilt hebben. Hardware, stuurprogramma’s en aangepaste software zijn kostbaar om aan te schaffen, te installeren en te onderhouden. Elke schakel in de keten opent daarnaast ook veiligheidskwesties.

Groov EPIC set-up

Eén industriële eenheid neemt de plaats in van al die middleware. Encryptie, gebruikersauthenticatie en communicatiemogelijkheden helpen je om een veiliger systeem te implementeren. Gegevens ophalen waar jij ze nodig hebt gaat sneller en gemakkelijker met de ingebouwde, gebruiksvriendelijke software.

EPIC Hardware: meer kracht, meer mogelijkheden

Groov EPIC geeft je een levenslange gegarandeerde I/O, een flexibele Linux-gebaseerde controller met gateway-functies, een touchscreen met hoge resolutie, twee onafhankelijke netwerkinterfaces, USB- en HDMI-poorten, software inclusief regelprogrammering, groov View voor apparaat onafhankelijke HMI, Node-RED voor eenvoudige gegevensstromen en Ignition Edge voor OPC-UA drivers en MQTT/Sparkplug communicatie – en nog veel meer

De belangrijkste groov EPIC onderdelen en functies:

 • De GRV-EPIC-PR1 controller met een Linux-gebaseerde RTOS, Gateway-functies en vooraf geïnstalleerde software
 • Roestvrijstalen chassis voor 0, 4, 8 of 16 I/O-modules
 • Voedingen voor AC, DC en pass-through
 • Gegarandeerd voor de levensduur van discrete en analoge I/O-modules met maximaal 24 kanalen per module, allemaal te configureren op het geïntegreerde hoge resolutie touchscreen van de controller of vanaf jouw mobiele apparaat of willekeurige webbrowser
 • Ingebouwde beveiligingsfuncties waaronder dubbele onafhankelijke netwerkinterfaces, firewalls, encryptie, gebruikersaccounts, certificaatbeheer en nog veel meer

EPIC Software: klaar om jouw applicatie aan te pakken

Monitoring op afstand, procesbesturing, data-acquisitie en -verwerking, IIoT-connecties: met groov EPIC kan het allemaal! In de afbeelding hiernaast zie je welke software allemaal is opgenomen in de groov EPIC, die jij allemaal kan gebruiken in jouw projecten.

 • Groov View visualisatieserver voor het maken en bekijken van HMI’s, trends en evenementen voor ieder mobiel apparaat of webbrowser. Het is ook lokaal zichtbaar op het integrale touchscreen
 • Ignition Edge (by Inductive Automation) met drivers voor Allen-Bradley, Siemens en meer
 • MQTT/Sparkplug-protocol voor efficiënte, industriële publish/subscribe-communicatie
 • PAC Control flowchart-gebaseerde besturingsomgeving voor besturing met scripting en visuele debugger
 • Node-RED flow-gebaseerde ontwikkelomgeving en run-time voor verwerking en communicatie van de edge-data

EPIC Configurator: bouw het nu zelf

Klaar om van start te gaan met EPIC? Kies jouw onderdelen:

 • Keuze uit 3 verschillende chassis
 • On-the-Rack controller
 • EPIC I/O (keuze uit 26 verschillende)
 • Keuze uit 3 verschillende stroomvoorzieningen

Koppel jouw groov EPIC met Ignition voor een optimaal resultaat

Binnen AT-Automation zijn wij niet alleen bekend met groov EPIC van Opto 22, maar hebben wij ook jarenlange kennis en ervaring met het Ignition-platform van Inductive Automation. Omdat de groov EPIC Ignition ondersteunt is dit de ideale combinatie voor jouw project!

Verbinding maken met PLC’s

Maak verbinding met interne OPC-UA servers en drivers voor enkele van de meest populaire automatiserings-PLC’s en apparaten: Allen-Bradley, Siemens en Modbus, evenals Opto 22 groov EPIC’s en SNAP PAC’s. Met de volledige Ignition versie heb je ook toegang tot de server vanaf externe bronnen.

Gegevens verwerken met IIoT

Gebruik de MQTT Transmission module in Ignition. Net als bij de PLC’s kan je met de MQTT module gegevens van en naar Allen-Bradley, Siemens, Modbus en Opto 22 systemen verplaatsen zonder dat er industriële pc’s, extra firewalls of dure netwerkverbindingen nodig zijn.

Gegevens visualiseren met HMI

Bouw en bekijk operatorinterfaces om jouw systeem vanaf elk apparaat te bewaken en te beheren. Geautoriseerde gebruikers kunnen jouw HMI bekijken op het hoge resolutie kleurenscherm van de groov EPIC processor, op een HDMI monitor aangesloten op de EPIC of op hun computers en mobiele apparaten voor bewaking en bediening op afstand.

“If you can dream it, we can do it!”

Ard TriepelsAlgemeen Directeur, AT-Automation

Heb jij nog vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

6 + 1 = ?