Een intelligente, multi-signaal, multifunctioneel, PoE-aangedreven, externe Ethernet I/O voor IIoT en automatiseringsapplicaties

Groov RIO is intelligente, gedistribueerde I/O voor IIoT- en automatiseringsapplicaties. Het vertegenwoordigt een eersteklas oplossing vanwege de mogelijkheid om snel traditionele bedrade schakelaars en sensoren rechtstreeks aan te sluiten op Ethernet-netwerken, softwaretoepassingen en cloudplatforms zonder tussenliggende controle- of communicatiehardware, zoals PLC’s, PAC’s of pc’s.

Moet jij veldapparaatgegevens overbrengen naar on-premise of cloudapplicaties?

 • Bewaak jij externe activa?
 • Verwerf jij gegevens voor analyse of regelgevende doeleinden?
 • Bedien jij standalone apparatuur en apparaten?
 • Maak jij procesvisualisaties voor operators en supervisors?

Dan is groov RIO dé oplossing voor jou!

De voordelen van groov RIO

Problemen met de meeste externe I/O

Het specificeren van alle vereiste componenten is tijdrovend, moeilijk en vereist speciale vaardigheden. Daarnaast is het communiceren van gegevens tussen veldapparatuur, besturingssystemen, bedrijfstoepassingen en cloudservices complex en kostbaar, waarvoor PLC’s, aangepaste programmering en andere dure middleware nodig zijn.

Groov RIO’s oplossing

Eén enkel apparaat biedt detectie en controle voor 12 verschillende signaaltypen via ingebouwde multifunctionele, multisignaal I/O kanalen en verpakt het samen met een intelligente I/O-processor, voeding via Ethernet, twee montagemogelijkheden zonder rack of chassis en software in een compacte industriële behuizing. Een ingebouwde web-based configuratie, flow logic software, efficiënte datacommunicatiemogelijkheden zoals MQTT en meerdere operationele technologie (OT) en informatietechnologie (IT) protocollen vereenvoudigen elke applicatie.

Slechts één onderdeelnummer en toch duizenden unieke veld I/O-combinaties

Groov RIO biedt superflexibele I/O-kanalen, meerdere installatie-opties en ingebouwde software voor het ophalen, verwerken en verzenden van gegevens

Groov RIO

De GRV-R7-MM1001-10 biedt 10 software configureerbare kanalen. Elk van de eerste 8 kanalen ondersteunen meerdere I/O signaaltypes en functies:

 • 0 – 3 ondersteunen 10 verschillende soorten I/O-circuits: analoge inputdetectie, temperatuur inputdetectie, eenvoudige discrete inputdetectie, gevoede schakelaar discrete inputdetectie en discrete outputcontrole.
 • 4 – 7 ondersteunen 9 verschillende soorten I/O-circuits: analoge inputdetectie, temperatuur inputdetectie, eenvoudige discrete inputdetectie, gevoede schakelaar discrete inputdetectie en discrete outputcontrole.
 • 8 en 9 zijn C-vorm relais, dus ze ondersteunen ofwel normaal open ofwel normaal gesloten lussen

Een simpele berekening (10 x 10 x 10 x 10 x 9 x 9 x 9 x 9 x 2 x 2) toont ons dan dat de groov RIO 262.440.000 verschillende I/O signaalreeksen zou ondersteunen. Na een aantal niet geldige combinaties te hebben uitgefilterd, komt het aantal neer op 236.878.344.

Dit betekent dat de groov RIO meer dan 200.000 verschillende combinaties van 10 signalen accepteert. Kan je een plek vinden om de draden die je vasthoudt te laten landen? Ja! Als er een reservekanaal beschikbaar is, is de kans groot dat je dit kan configureren voor wat jij nodig hebt.

Bedenk wat deze flexibiliteit doet voor front-end engineering en reserveonderdelenbeheer. Slechts één onderdeelnummer om op te geven. Slechts één onderdeelnummer op voorraad.

Ga overal heen met de kracht die je al hebt

Groov RIO brengt IIoT-connectiviteit naar traditionele I/O, ongeacht waar deze zich bevindt

Voordat je ook maar één veld I/O-datapunt kan lezen, moet je aan nauwkeurige technische vereisten en omgevingsfactoren voldoen. Groov RIO vereenvoudigt beide met flexibele installatie-opties en hardware van industriële kwaliteit waarmee je dus sneller aan het werk kan.

Groov RIO hardware

Installatie

Gewoonlijk vereist I/O-integratie het specificeren van een exacte interface, het ontwerpen van een aangepast elektrisch paneel voor signaal-, stroom- en netwerkdistributie en het installeren van aanvullende connectiviteitshardware. Groov RIO’s installatie-opties halen het giswerk, de benodigde tijd en de kosten uit dit proces:

 • 8 software configureerbare multisignaal, multifunctionele I/O-kanalen
 • 2 mechanische vorm C relais voor normaal open of normaal gesloten circuits
 • Ondersteuning voor duizenden veld I/O-combinaties
 • Twee voedingsbronnen: Power over Ethernet of 10-32 VDC-ingang
 • Interne lusstroomverdeling voor analoge besturingsuitdagingen en gevoede schakelingangen
 • Ingebouwde hardware voor DIN-rail en paneelmontage
 • Twee geschakelde gigabit Ethernet-netwerkinterfaces die ster- (met PoE) of serieschakeling (met externe voeding) ondersteunen
 • USB-uitbreidingspoort voor WiFi-adapter, seriële apparaatadapter of externe massaopslag

Weet je niet zeker welke opties je wil? Groov RIO omvat alle bovenstaande genoemde functies. Je hoeft dus niet te kiezen tussen optionele componenten, omdat alles in één apparaat aangeboden wordt.

Hardware

De manier waarop industriële apparaten omgaan met hun omgeving kan de veiligheid van apparatuur, processen en personeel beïnvloeden. Hoe kwetsbaarder een apparaat is, hoe meer werk er nodig is om geschikte beveiliging te ontwerpen en te installeren of om een apparaat te isoleren tegen blootstelling. Om ervoor te zorgen dat je belangrijke I/O-gegevens direct bij de bron kan vastleggen, biedt de groov RIO:

 • UL-goedkeuringen voor explosiegevaarlijke locaties
 • ATEX-conformiteit
 • Groot bedrijfstemperatuurbereik van -20 tot 70° C
 • Compacte vormfactor van 1,9” x 5,2”

Verwerking en opslag

Edge I/O neemt het concept van edge computing en past het toe op de moeilijke taak van het verzamelen, verwerken en publiceren van externe I/O-signalen. Groov RIO biedt:

 • Een industriële ARM-processor, 1 GB RAM en 4 GB gebruikersruimte op industriële eMMC met een bestandssysteem dat bestand is tegen stroomuitval
 • Uitbreidbare lokale gegevens- en bestandsopslag via een USB-poort
 • Intelligente analoge en discrete signaalverwerking per kanaal, inclusief wegen, filtering, tellen, frequentie- / periodemeter en nog veel meer
 • Geavanceerde gegevensopmaak, opschoning en aggregatie van de ingebouwde Node-RED IoT-programmeeromgeving

Verzamel en publiceer gegevens zoals jij dat wil

Groov RIO is een standalon industriële I/O die gegevens verzamelt en veilig publiceert van het veld naar de cloud

Plaats de groov RIO in de buurt van de sensoren en apparatuur die de gegevens hebben die jij nodig hebt en sluit ze aan. Maar waar wil jij deze gegevens gebruiken? Je hebt in ieder geval geen PLC, pc of middleware nodig om ze op te slaan of te verplaatsen naar waar jij maar wil. Groov RIO regelt dat allemaal, omdat het de protocollen spreekt die door IT-netwerken worden gebruikt.

De embedded software van groov RIO kan gegevens lokaal opslaan en delen met:

Groov RIO software

De MQTT publish & subscribe communicatie biedt 3 belangrijke voordelen voor IIoT-applicaties:

Netwerkefficiëntie: het netwerkverkeer wordt in het algemeen verminderd, omdat gegevens alleen worden gepubliceerd en verzonden als ze veranderen, in plaats van met regelmatige tussenpozen.

Betere veldverbindingen: omdat de broker een centrale gegevensbron is, zijn meerdere verbindingen met veldapparatuur niet nodig. En zelfs externe groov RIO’s met intermitterende verbindingen of lage bandbreedte kunnen gegevens publiceren of zich erop abonneren.

Verbeterde beveiliging: gegevens worden gepubliceerd via een uitgaande verbinding. De meeste firewalls blokkeren inkomend verkeer (bijvoorbeeld een externe client die gegevens opvraagt bij een interne server), maar ze staan ​​uitgaande verbindingen toe – verbindingen die zijn geïnitieerd door groov RIO. Eenmaal gestart, kunnen gegevens in beide richtingen reizen.

Configureer en bedraad I/O als een professional

Groov RIO is gemakkelijk te gebruiken vanaf elk (mobiel) apparaat met een webbrowser

Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met de groov RIO is een webbrowser. Schakel het apparaat in en gebruik jouw computer of mobiele apparaat om verbinding te maken met het IP-adres of de hostnaam van jouw RIO.

Gebruik de groov Manage interface om de rest te doen:

 • Configureer I/O-kanalen en functies
 • Beheer en stem PID-regellussen af
 • Bekijk bedradingsschema’s en specificaties voor alle signaaltypes
 • Beveiliging instellen, inclusief gebruikersaccounts, apparaatfirewall, beveiligingscertificaten, VPN-client en meer
 • Schakel MQTT-communicatie in
 • Creëer datastromen met de Node-RED editor en runtime
 • Beheer bestanden die zijn opgeslagen op het apparaat en / of de USB-geheugenstick die je mogelijk gebruikt

Hou jouw gegevens veilig

Groov RIO helpt jou bij het bouwen van een veilig systeem voor datacommunicatie

Traditionele controle- en SCADA-systemen beheren de beveiliging zelden. Hun eigen netwerken en protocollen kunnen degenen die het systeem niet kennen buiten de deur houden. Maar hun gegevens blijven binnenin opgesloten en kunnen niet worden gebruikt om processen te verbeteren, naleving aan te tonen of zakelijke beslissingen te nemen – tenzij het door een duur doolhof van pc’s, PLC’s en middleware gaat.

Groov RIO ontsluit die gegevens en maakt ze direct beschikbaar door open standaarden op te nemen uit zowel automatiserings- als informatietechnologie. Open standaarden en verbinding met internet vergroten echter de behoefte aan systeembeveiliging en gegevensintegriteit.

Groov RIO helpt jou om jouw apparaten en gegevens veilig te houden:

 • Geeft jou de controle over gebruikersaccounts voor authenticatie
 • Versleutelen van gegevens
 • Met configureerbare apparaatfirewall en beveiligingscertificaten
 • Biedt een VPN-toegang aan
 • Integratie van MQTT voor een efficiëntere en veiligere datacommunicatie

Bouw nu jouw groov RIO

Stel jouw groov RIO samen door het selecteren van de functies die jij nodig hebt en bekijk hoe jouw groov RIO er uit zal komen te zien! 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

3 + 1 = ?