Ignition Modules

Voor SCADA / HMI applicaties (by Inductive Automation)

Perspective

De fabrieksvloer in je zak

Bouw eenvoudig volwaardige, industriële applicaties in HTML5 voor het bewaken en besturen van jouw proces rechtstreeks vanaf jouw mobiele apparaat, desktop en bedieningspaneel. Of het nu voor SCADA, HMI of een ander doel is, de applicaties die je in Perspective bouwt, zien er prachtig uit en worden moeiteloos uitgevoerd op jouw apparaat of in een andere grote browser.

Gebouwd voor mobiel, klaar voor het veld
Met Perspective Workstation kan je direct runtime-clients via het web implementeren op elke HMI, desktop, werkstation en configuratie met meerdere monitoren, zonder dat je een webbrowser van derden nodig hebt.

Perspective Mobile legt de kracht van jouw productievloer in de palm van jouw hand. Door je in staat te stellen prachtige, op mobiele apparaten reagerende industriële applicaties te maken die moeiteloos op elk mobiel apparaat draaien, kan je met Perspective Mobile jouw processen vanaf elke locatie bekijken en beheren.

Belangrijkste functies

Voeg de magie van mobiel toe aan jouw applicaties

Perspective ontsluit de kracht van jouw mobiele apparaat en opent een nieuwe wereld van mogelijkheden voor jouw industriële toepassingen. Benut de volledige kracht van de GPS, versnellingsmeter, camera, barcodescanner, aanraakbewegingen en andere sensoren van jouw mobiele apparaat om de volgende generatie slimme industriële applicaties te creëren.

Echte controle binnen handbereik

Bekijk jouw hele systeem in één oogopslag en beheer jouw processen met touchscreen mogelijkheden, waaronder knijpen en zoomen.

Scan gemakkelijk barcodes en meer

Met Perspective kan je jouw mobiele apparaat in een scanner veranderen die gemakkelijk elke barcode, inclusief QR-codes, naar jouw SCADA-systeem kan sturen.

Profiteer van geolocatie

In Perspective kan je de GPS van jouw mobiele apparaat gebruiken om geolocatiegegevens te verstrekken om jouw applicatie in het veld te verbeteren.

Maak verbinding met Bluetooth-apparaten

Met Perspective kan je de mogelijkheden van jouw mobiele apparaat benutten om direct verbinding te maken met Bluetooth-apparaten.

Gebruik de versnellingsmeter van jouw mobiele apparaat

Maak optimaal gebruik van de versnellingsmeter van jouw mobiele apparaat om een ​​nieuw niveau van interactie met jouw applicatie toe te voegen.

Ignition Perspective reageert op jou

Het past zich automatisch aan aan schermen van elk formaat, waardoor je een persoonlijk beeld krijgt van jouw unieke processen, geoptimaliseerd voor elk apparaat dat je gebruikt.

Ontwerp voor schermen van elk formaat

Stroomlijn jouw ontwikkelingsproces met robuuste ontwerpcomponenten en functies waarmee je tegelijkertijd kan ontwerpen voor mobiele apparaten, desktops, beeldschermen en bedieningspanelen. Met nieuwe, responsief geoptimaliseerde containertypes, kan je de gebruikerservaring in de Ignition Designer aanpassen met een simpele selectie.

Draai in de kioskmodus

Met Perspective Workstation kan je jouw klanten in kioskmodus op volledig scherm laten werken, waardoor afleiding van het onderliggende besturingssysteem wordt geëlimineerd en operators gefocust blijven op wat belangrijk is.

Onbeperkte toegankelijkheid

Ignition Perspective werkt op elk apparaat, inclusief telefoons, tablets, laptops, desktops en tv-schermen. Implementatie is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je kan een onbeperkt aantal Ignition Perspective-clients vanaf elke locatie met één enkele klik implementeren. Je kan zelfs beveiligde weblinks naar jouw toepassing sturen die iedereen in een webbrowser kan bekijken. Perspective is compatibel met Chrome, Firefox, Safari en Microsoft Edge, volledig compatibel met HTML5 en CSS3 en vereist geen Java-installatie of plug-ins.

Beveilig systemen met geavanceerde protocollen

Ignition Perspective is vanaf de basis opgebouwd met moderne cyberbeveiligingsprotocollen die vooroplopen in de ontwikkeling. Het ondersteunt toonaangevende versleutelingsprotocollen en is compatibel met de huidige identiteitsinfrastructuur. Het toestemmingsmodel maakt op rollen gebaseerde beveiliging mogelijk voor volledige systeembescherming.

Configureer eenvoudig componenten met berichtafhandeling

Bouw eenvoudig robuuste systemen door gebruik te maken van berichtafhandeling, een systeem waarmee componenten berichten rechtstreeks van elkaar kunnen ontvangen. Dit maakt het eenvoudiger dan ooit om sterke, flexibele en complexe verbindingen tussen componenten te maken en vereist minder code.

Maak gebruik van CSS3 voor Cross-Project Styling

Gebruik sterke en flexibele CSS3-stijlen om het uiterlijk of de positie van iets in jouw applicatie te veranderen en om veranderingen door het hele systeem mogelijk te maken. Met Perspective is het eenvoudig en snel om consistente stijlen voor grote projecten te creëren.

Native Client Launchers

Met native client-opstartprogramma’s voor Windows, Mac en Linux kan je eenvoudig clients op elk belangrijk besturingssysteem starten zonder dat je plug-ins nodig hebt.

Update jouw applicaties onmiddellijk

Gegevens worden rechtstreeks aan een Perspective-applicatie geleverd via een permanent communicatiekanaal, zodat eventuele visualisaties of tagwijzigingen direct in jouw applicatie worden weergegeven.

Makkelijk te leren

De ontwerpomgeving van Perspective is ontworpen voor optimale effectiviteit en eenvoudige acceptatie en is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Knoppen, grafieken, displays en afbeeldingen nemen de huidige SCADA-gevoeligheden over met extra mobiele mogelijkheden die direct in de ontwerpomgeving zijn ingeschakeld.

Gebruik elk groot besturingssysteem zelfs iOS en Android

Ignition Perspective-clients kunnen op elk groot besturingssysteem worden uitgevoerd en moeiteloos op iOS en Android met de Ignition Perspective-app.

Een universeel platform

Perspective draait op het universele platform van Ignition en werkt naadloos samen met alle Ignition-modules. Je kan eenvoudig elke soort industriële applicatie bouwen en overal implementeren, allemaal met één platform.

Transformeer jouw gegevens met krachtigere gegevensbinding

De krachtige Transform functie maakt eigenschapsbindingen flexibeler doordat gebruikers een invoerwaarde kunnen transformeren naar een ander type uitvoerwaarde. Dit verbetert de gegevensbinding voor een verscheidenheid aan situaties, zoals mapping, scripting, uitdrukkingen, opmaak en meer.

Onbeperkt aantal klanten

Met Perspective kan je een onbeperkt aantal runtime-clients moeiteloos starten op zoveel mobiele apparaten, HMI’s, industriële panelen, pc’s en laptops als je nodig hebt.

Vision

Bekijk en beheer jouw proces in realtime

Bevrijd jouw operators van het handmatig volgen van procesgegevens op whiteboards en klemborden door dynamische, mooie, realtime dashboards en bedieningsschermen te creëren met de Vision Module. Gebruik deze module om snel elk type visualisatie voor jouw industriële organisatie te bouwen: HMI, historische trending en alarmerende schermen, grafieken, graphics en nog veel meer.

Belangrijkste functies

Realtime status & controle

Visualiseer, analyseer en beheer veilig wat er op dit moment in jouw onderneming gebeurt. Ignition maakt het gemakkelijk door de combinatie van realtime status- en controlefuncties, SQL-database-integratie, de krachtige grafische mogelijkheden van deze module en een solide beveiligingsondersteuning.

Start onmiddellijk een onbeperkt aantal clients

Met deze module kan je een onbeperkt aantal runtime-clients starten naar zoveel HMI’s, industriële panelen, pc’s en laptops als jij nodig hebt.

Eenvoudige interface met PLC’s en databases

Met Ignition kan je eenvoudig verbinding maken met elk belangrijk type PLC of database en die gegevens in jouw SCADA-systeem integreren. Met krachtige, gebruiksvriendelijke eigenschappen voor het binden van eigenschappen, kan je met deze module applicaties maken die database-informatie op elk scherm weergeven en gegevens rechtstreeks naar elke database schrijven.

Analyse in één oogopslag eenvoudig gemaakt

Geef realtime en historische gegevens weer op aanpasbare grafieken, tabellen en graphics. Stel snel dashboards in, houd Key Performance Indicators (KPI’s) bij en bekijk trends. Gebruik in combinatie met de Alarm Notification module om snel realtime alarmschermen in te stellen.

Maak binnen enkele minuten nieuwe schermen

De meegeleverde Ignition Designer zit boordevol tools die de ontwikkeling snel en intuïtief maken. Gebruik slepen en neerzetten om eenvoudig en direct gegevens te koppelen aan invoer, weergaven, tabellen en andere componenten. Bespaar ontwikkeluren met componentsjablonen.

Voeg eenvoudig afbeeldingen en animaties toe

Deze module bied je vele manieren om jouw proces tot leven te brengen met krachtige grafische en animatietools. Importeer elk SVG-bestand, kies uit bijna 4.000 kant-en-klare afbeeldingen die beschikbaar zijn in de Symbol Factory of teken jouw eigen vectorafbeeldingen. Maak eenvoudig animaties door vormeigenschappen aan gegevenswaarden te binden.

Ingebouwde Python-scripts

Bereik geavanceerde functionaliteit met behulp van de ingebouwde script-engine van Python. De scripttaal van Python is goed ondersteund, krachtig en gemakkelijk te leren en te lezen, dus jouw projecten zijn gemakkelijk te onderhouden.

Voeg Secure Client Authentication toe

Deze module ondersteunt toonaangevende versleutelingsprotocollen en moderne, webbased authenticatiestrategieën zoals identiteit, Multi-Factor Authentication (MFA) en Single Sign-On (SSO). Het nieuwe machtigingsmodel maakt beveiliging per gebruikersrollen mogelijk voor volledige systeembescherming.

Fabrieksvloer bewezen

Deze module is perfect voor de fabrieksvloer, standalone HMI’s en desktopschermen. Het is snel, betrouwbaar en bewezen, na meer dan 10 jaar gebruik op de fabrieksvloer en talloze applicaties over de hele wereld.

Ondersteund op lange termijn

Met deze module krijg je langdurige ondersteuning, wat betekent dat deze gedurende vijf jaar na de release van de aangekochte versie wordt ondersteund met nieuwe updates en verbeteringen.

Werk alle schermen bij met één klik

Breng wijzigingen aan in het hoofdprojectscherm en update al jouw klantschermen onmiddellijk door op de update-knop te klikken.

Ondersteuning voor scherm met hoge resolutie

Clientschermen zien er altijd scherp uit, dankzij hun strakke, moderne ontwerp en ondersteuning voor displays met hoge resolutie.

Ondersteunt SSL

Elke client is beveiligd met SSL-protocollen. Gebruik authenticatiegroepen om de toegang tot bepaalde delen van een project te beperken.

Native Client Launchers

Met native client opstartprogramma’s voor Windows, Mac en Linux kan je eenvoudig clients naar elk belangrijk besturingssysteem starten zonder dat je plug-ins nodig hebt.

Gebouwd met de kracht van Ignition

Vision draait op het universele platform van Ignition en werkt naadloos samen met Ignition Edge en alle Ignition-modules.

Web Browser

Toegang tot internet rechtstreeks vanaf een client

Deze module voegt een webbrowser-component toe aan de Vision module. Met dit onderdeel kan je andere webpagina’s van internet of van jouw lokale intranet in jouw projecten insluiten. De browser is gebaseerd op het open source-project Chromium en ondersteunt moderne web technologie zoals HTML5, CSS en Javascript.

* Vereist de Vision Module

Reporting

Maak snel en gemakkelijk uitgebreide, dynamische PDF-rapporten

Het is gemakkelijker dan ooit om dynamische, professionele rapporten te maken en te verspreiden in Ignition. Deze module is een zelfstandige rapportageoplossing die het rapportageproces van begin tot eind vereenvoudigt en verbetert. Genereer rapporten van bestaande bestanden of maak ze helemaal zelf. Haal gegevens uit verschillende bronnen en ontwerp rapporten met een eenvoudig te gebruiken interface. Voeg diagrammen, grafieken, tabellen, kruistabellen, vormen en andere componenten toe voor een visuele impact. Sla jouw rapporten op in PDF-, HTML-, CSV- en RTF-bestandsindelingen en stel automatische planning en bezorging in.

Gebruik al deze krachtige mogelijkheden om snel veel gangbare soorten rapporten te maken, zoals productiebeheer, efficiëntiemonitoring, downtime-tracking, SPC, QA, OEE-beheer en historische gegevensanalyse.

Kenmerken

 • Ontwerp gebruiksvriendelijke rapporten met tools voor snelle applicatieontwikkeling.

 • Plan rapporten op aanvraag binnen de Ignition Gateway.

 • Bouw complexe SQL-query’s door middel van slepen en neerzetten.

Selecteer gegevens uit vele bronnen

De Reporting module maakt het gemakkelijk om de gegevens achter jouw rapporten te definiëren. Specificeer een willekeurig aantal rapportparameters en gegevensbronnen in jouw rapporten. Je krijgt toegang tot informatie uit elke SQL-database. Je kan ook gemakkelijk gegevens opvragen uit alle andere modules van Ignition.

Ontwerp rapporten met een eenvoudig te gebruiken interface

Ontwerp jouw rapporten eenvoudig in de Ignition Designer. De interface is veel gebruiksvriendelijker dan die van andere rapportagesoftware. Hiermee kan je rapporten ontwerpen met hetzelfde intuïtieve gevoel en dezelfde snelle applicatie-ontwikkelingstools die je krijgt bij het ontwerpen van applicaties in Ignition. Hierdoor kan je jouw rapporten ontwerpen door middel van slepen en neerzetten.

Plan rapporten om automatisch uit te voeren

Met deze module kan je rapporten plannen binnen de Ignition Gateway. Je kan een rapport plannen om regelmatig uit te voeren; bijvoorbeeld elke maandag om 17.00 uur. Daarna wordt jouw rapport uitgevoerd zoals gepland, ongeacht of er Ignition-clients open zijn.

Je hebt ook de mogelijkheid om een getriggerde uitvoering in te stellen, wat betekent dat rapporten on-demand worden uitgevoerd wanneer ze worden geactiveerd door een gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een tagwisseling, een ploegwisseling, de voltooiing van een productierun.

Automatisch afdrukken, verzenden of opslaan

Geplande rapporten kunnen op veel manieren automatisch worden afgeleverd: afdrukken, e-mailen, opslaan op een bestandsserver, uploaden naar een FTP-server of scripting gebruiken om de bezorgmethode aan te passen. Verspreid jouw rapporten op de manier die jij wil, elke keer weer automatisch.

Krachtige zoekhulpmiddelen

Deze module heeft een krachtige query-interface met slepen en neerzetten waarmee je eenvoudig complexe SQL-query’s kunt maken. Met de nieuwe querystructuur kan je complexe query’s creëren die relationele gegevens en proceshistorische gegevens op een naadloze manier kunnen correleren.

SQL Bridge

Integreer PLC’s en SQL-databases

Deze module brengt de kracht van Structured Query Language (SQL) databases naar jouw industriële proces. Met de module kan je een onbeperkt aantal tags en databaseverbindingen gebruiken voor een verbazingwekkend lage prijs – zelfs als je niet veel weet over SQL-databases. Verplaats gegevens bidirectioneel, log eenvoudig enorme hoeveelheden gegevens, synchroniseer PLC’s met databases, creëer krachtige recept- en batchsystemen, volg complete processen op en nog veel meer. Jouw eigen fantasie is de limiet.

Kenmerken

 • Pas aan hoe jouw gegevens worden opgeslagen door de tags naar historische groepen te slepen.

 • De SQL Bridge module maakt tweewegcommunicatie mogelijk tussen een database en jouw PLC.

Verplaats gegevens bidirectioneel

De module maakt gebruik van transactiegroepen die functioneren als een bidirectionele gegevensbrug tussen een OPC-server en een SQL-database. Transactiegroepen kunnen vele gegevensgerichte taken uitvoeren, zoals gebeurtenisregistratie, verticale en horizontale gegevensopslag, rijen in een tabel invoegen, gegevens in een specifieke rij opslaan en meer.

Log eenvoudig gegevens in

De eenvoudigste en krachtigste datalogger op de markt omvat triggers, handshakes, expressies en andere items waarmee je gegevens precies op kan slaan op de manier die jij nodig hebt. Triggers bieden eindeloze mogelijkheden voor gegevensopslag:

 • Opslag van productiesamenvattingen
 • Logboekregistratie van de volgorde van gebeurtenisinformatie
 • Traceren van downtime-gebeurtenissen en meer

Wijs eenvoudig jouw procesgegevens toe aan een willekeurige tabelstructuur en laat de module het werk doen van het maken en beheren van nieuwe tabellen of het schrijven naar bestaande tabellen.

Synchroniseer PLC’s met databases

Breid jouw PLC-adresruimte uit naar een SQL-database met bidirectionele spiegeling, die elke waardeverandering in de PLC of de database uiteinde onmiddellijk weerspiegelt in het andere uiteinde. Bidirectionele spiegeling maakt realtime controle mogelijk via veelgebruikte web-technologieën en andere database-compatibele front-ends. Stel de updatefrequentie voor rijen en velden in (tot tarieven van minder dan één seconde) en maak tweedimensionale lijsten door rijen toe te voegen. Deze module is de eerste en enige software in de branche die deze functionaliteit biedt.

Bouw recept- en batchsystemen

Door jouw proces uit te breiden naar de database, stelt de volledige bidirectionele toegang van de module jou in staat om een ​​robuust, aangepast recept- en batchsysteem te creëren. Gebruik de database om een onbeperkt aantal recepten op te slaan en pas recepten aan waar en wanneer je maar wil, terwijl alle wijzigingen historisch worden bijgehouden. Zet betrouwbare database-naar-PLC-transacties op met behulp van triggers en handshakes. Maak gebruik van opgeslagen procedures om complexe taken uit te voeren of verouderde transactiesystemen te vervangen.

Volg je processen

Flexibele triggers en databasetabellen stellen je in staat om eenvoudig hele processen te doorlopen. Gebruik dynamische verwijzingen om de index stapsgewijs naar een rij waarden te leiden die vervolgens naar de PLC worden geschreven. Maak complexe triggers, die verwijzen naar meerdere procesvariabelen en expressies, door een eenvoudige expressietaal te gebruiken. Gebruik rijen en velden als timers en tellers door gebruik te maken van de unieke ingebouwde urenteller- en gebeurtenismeterfuncties.

Flexibel en gemakkelijk te gebruiken

Over de hele linie is deze Ignition module de duidelijke winnaar voor het koppelen van industriële systemen aan SQL-databases. Met online bewerken kan je direct wijzigingen aanbrengen, zonder jouw proces te stoppen of andere delen van Ignition te beïnvloeden. Je kan stoppen met het vergrendelen van gegevens in eigen boxen, omdat alle gegevens open en toegankelijk zijn in de database. Gebruik flexibele datamodellering zonder veel werk: de module maakt automatisch tabellen, kolommen en meer, in elk formaat. De ingebouwde tabelbrowser stelt jou in staat volledig binnen de Ignition Designer te werken, dus er zijn geen externe programma’s nodig.

Ondersteunde databases

 • Microsoft® SQL server
 • Oracle
 • MySQL
 • MariaDB
 • PostgreSQL
 • Elke database met een JDBC driver

Tag Historian

Verander elke SQL-database in een industriële taghistorian

Met deze module kan je een SQL-database omzetten in een hoogwaardige historische datalogger voor tijdreeksen. Het vereist minimaal werk om te implementeren en is eenvoudig te gebruiken, zelfs als je niet erg ervaren bent met SQL-databases. De kracht, het gebruiksgemak en de onvergelijkbare prijs-prestatieverhouding van de module maakt het dé duidelijke keuze voor het opslaan van waardevolle historische informatie van jouw organisatie.

Kenmerken

Bewaar historische data met één klik

Met deze module kan je met één muisklik historische data op een tag in jouw database opslaan. Hiervoor is geen complexe configuratie, afstemming of gegevensmodellering vereist.

Maak moeiteloos tabellen

De module maakt en beheert tabellen voor jou, dus je hoeft geen kennis te hebben van databasebeheer om het te gebruiken.

Gemakkelijk binden van zoekopdrachten

Gebruik de gegevens intuïtief in Ignition met eenvoudige, visuele zoekbindingsschermen – het is niet nodig om SQL of complexe query’s te schrijven.

Krachtige Historian Engine

De krachtige Historian Engine van de module ondersteunt automatisch compressie, segmentatie, interpolatie en aggregatie voor elke SQL-database.

Maak gegevens toegankelijker

Door jouw gegevens vast te leggen in een SQL-database, stelt de module jouw procesgegevens beschikbaar voor elke applicatie met databasetoegang.

Realtime grafieken en trends

Combineer met de Vision module om de informatie die je nodig hebt eenvoudig in afzonderlijke grafieken en diagrammen te plaatsen.

Geweldige prestaties en waarde

Door gebruik te maken van de kracht van SQL-databases, levert deze module geweldige prestaties tegen een fractie van de prijs van traditionele Historian producten.

Sequential Function Charts

Stroomlijn de creatie, organisatie en visualisatie van robuuste systemen

Voeg Sequential Function Charts (SFC’s) toe om de creatie, organisatie en visualisatie van robuuste systemen te stroomlijnen. De krachtige visuele programmeertaal van deze module stelt je in staat om complexe logica op een eenvoudige meer intuïtieve manier te schrijven. De module werkt naadloos samen met Ignition en vertegenwoordigt een sprong voorwaarts in de mogelijkheden van de software.

Kenmerken

 • Sleep krachtige componenten en zet ze neer om robuuste logische systemen te creëren.

Visuele logica programmering

De visuele slepen-en-neerzetten-programmeertool van deze module maakt het schrijven van complexe logica veel soepeler dan het gebruik van de standaard Python-scripts die in Ignition zijn opgenomen. Met een eenvoudige visuele interface kan je stappen, overgangen, parallelle blokken en andere elementen voor slepen en neerzetten om complexe grafieken te maken. SFC’s binnen Ignition kunnen gebruik maken van scripts, tags en andere elementen die al beschikbaar zijn in het Ignition-platform.

Grafiekbewaking

Je kan grafieken visueel volgen in de Ignition Designer en clients, waarbij je kan zien dat elke grafiek zijn logica uitvoert, tot welke specifieke stap momenteel wordt uitgevoerd. Je kan zelfs de interne variabelen van de grafiek inspecteren terwijl deze wordt uitgevoerd. De visuele aard van SFC’s maakt het veel gemakkelijker om problemen op te lossen dan Python-scripts.

Bouw robuuste logica

Het kost veel minder tijd om elk type robuuste logica te bouwen dat jouw onderneming nodig heeft. Onder andere langlopende taken, parallelle taken, taken die onder bepaalde omstandigheden pauzeren voordat ze verder gaan, lussen, subdiagrammen en meer.

Hot bewerkbaarheid

In sommige gevallen kunnen wijzigingen worden aangebracht in grafieken die al actief zijn. Dit kan een krachtige manier zijn om fouten te herstellen zonder dat een diagram opnieuw moet worden opgestart.

Meerdere diagraminstanties

Met deze module kan je meerdere instanties van een diagram instantiëren. Elke instantie kan worden geconfigureerd met verschillende startparameters, waardoor de instanties onafhankelijk van elkaar kunnen zijn.

Langlopende grafieken

Grafieken kunnen zijn ontworpen om zeer lang te draaien. Ze kunnen zelfs blijven draaien als een gateway opnieuw wordt opgestart door te pauzeren bij het afsluiten en hervatten bij het opstarten. SFC’s ondersteunen ook redundante Ignition-instellingen om ervoor te zorgen dat de kaart blijft werken, zelfs als de primaire Gateway uitvalt.

Web Development

Gebruik web services in Ignition

Met deze module kan je rechtstreeks programmeren tegen de webserver in de Ignition gateway. Webpagina’s kunnen met de hand worden gebouwd met behulp van een combinatie van Python-programmering en statische web bronnen zoals afbeeldingen, CSS-bestanden, javascript-bestanden en HTML-bestanden. Je kan aangepaste webpagina’s rechtstreeks tegen de Ignition-server ontwerpen en hosten.

Kenmerken

Configureer aangepaste web service oproepen

Externe systemen kunnen communiceren met de Ignition-server via webservice oproepen met behulp van deze module. Laat SAP- en ERP-systemen gegevens rechtstreeks bij Ignition opvragen door een aangepaste, volwaardige API te ontwikkelen.

Barcodescanners en web apparaten

Veel nieuwere barcodescanners zijn geschikt voor het web en gebruiken geen seriële poorten om verbinding te maken. Voor dit soort scanners kan je deze module gebruiken om alle verbindingsfuncties te schrijven die je nodig hebt. Dit opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden om verbinding te maken met verschillende mobiele apparaten.

Alarm Notification

Beheer alarmmeldingen op elke gewenste manier

Bouw een geavanceerd alarmeringssysteem dat past bij de behoeften van jouw bedrijf met de module voor Voice Notification, SMS Notification en Twilio Notification om alarmmeldingen te verzenden, ontvangen en bevestigen via e-mail, sms of een telefoongesprek.

Kenmerken

 • Door een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten te gebruiken, kan je verschillende soorten logica voor alarmmeldingen bouwen, waaronder: vertraging, escalatie, consolidatie en selectie.

Pijpleidingen voor alarmmeldingen

Configureer alarmmeldingen om te sturen naar wie je maar wil, wanneer je maar wil, om welke reden dan ook. Pijpleidingen bepalen wat er gebeurt tussen het moment dat een alarm actief wordt en het moment dat het naar het personeel wordt verzonden. Elk alarmscenario is eenvoudig in te stellen met de slepen-en-neerzetten-interface van de module, waarmee je een verscheidenheid aan aangepaste pijplijnen voor alarmmeldingen kan bouwen, waaronder: consolidatie, vertraging, selectie en escalatie.

 • Consolidatie: combineer meerdere alarmen tot een verteerd bericht.
 • Vertraging: wacht met het verzenden van meldingen totdat ze aandacht vereisen.
 • Selectie: distribueer verschillende alarmen naar verschillende groepen contacten.
 • Escalatie: stuur alarmen met een hogere prioriteit naar een andere contactpersoon of groep.

Meer controle over meldingen

Met deze module heb je meer controle over wie op de hoogte moet worden gebracht van een alarm en wanneer. Gebruikers kunnen op rollen worden ingedeeld in oproeproosters. Wanneer een alarmmelding wordt verzonden, gaat deze naar degenen op een aangewezen oproeprooster. Het systeem evalueert vervolgens het rooster van elke gebruiker, zodat alleen degenen die op dat moment in ploegendienst zijn, op de hoogte worden gesteld.

Bewerk oproeproosters in realtime

Met behulp van de roosters kan je schema’s wijzigen, rollen toewijzen en specificeren wie op de hoogte moet worden gebracht wanneer alarmen door verschillende meldingsblokken in de pijplijnen gaan. Beheer het rooster via toestemmingsrollen en laat individuen hun eigen informatie bewerken om rekening te houden met onregelmatige tijd weg van het werk, zodat het alarm deze kan overslaan en snel naar een beschikbare persoon kan worden geleid.

Alarmen verzenden en bevestigen via 2-weg e-mail

Met deze module kan je jouw systeem zo instellen dat gebruikers alarmmeldingen per e-mail kunnen ontvangen en bevestigen (voor deze actie is een SMTP-server vereist).

Voice Notification

Voeg telefoongesprekken toe aan jouw alarmsysteem

Zorg ervoor dat geen enkel ernstig probleem over het hoofd wordt gezien door de levering van alarmmeldingen aan de juiste mensen te versnellen. Deze module maakt gebruik van de modernste tekst-naar-spraaktechnologie om telefonische meldingen toe te voegen aan jouw alarmwaarschuwingsproces. Voeg tekstmeldingen toe met de SMS Notification module voor nog meer opties.

Kenmerken

Meldingen via een telefoongesprek

Stel spraakmeldingen in voor alarmen in Ignition met deze module. Gebruik tekst-naar-spraak-technologie om gebruikers via een telefoontje op de hoogte te stellen van een alarm en om gebruikers in staat te stellen het alarm te bevestigen met een eenvoudige code. Het ondersteunt alarmmeldingen in het Engels, Spaans, Frans en Italiaans. Het VoIP-over-SIP-spraakmeldingssysteem kan worden gekoppeld aan een VoIP-telefoonsysteem of online VoIP-service, of worden overbrugd naar een standaardtelefoonlijn met behulp van een bestaande telefoongateway.

Deze module vereist de Alarm Notification module en een aantal SIP-compatibele VoIP-diensten, zoals uw VoIP-server op kantoor, Skype Connect of een IP Telephony Gateway-apparaat * om te kunnen overbruggen naar een standaard telefoonlijn (niet inbegrepen).

* Voorbeelden van een IP Telephony Gateway-apparaat zijn: Atcom IP02 / IP04 (het nummer geeft de telefoonlijnen aan, Ignition kan slechts 1 lijn tegelijk gebruiken), Grandstream HT-503, GXW410x (het is de FXO-poort die verbinding maakt met de telefoon lijn).

SMS Notification

Voeg SMS-functionaliteit toe aan jouw alarmsysteem

Breng belangrijke mensen snel op de hoogte van een alarm door een sms naar een mobiele telefoon te sturen. Deze module maakt zowel alarmmelding als bevestiging via tekstberichten mogelijk. Je kan telefonische waarschuwingen inschakelen door de Voice Notification module toe te voegen aan jouw applicatie.

Kenmerken

Breng gebruikers snel op de hoogte met een tekstbericht

Door deze module toe te voegen, kan je alarmmeldingen verzenden en bevestigen via sms. SMS-notificatie is een efficiënte en snelle methode die het voor gebruikers gemakkelijker maakt om te reageren.

Deze module vereist de Alarm Notification module en een AirLink RV50 / RV50X of RV55 / RV55X met een data- en sms-abonnement (niet inbegrepen).

Twilio Notification

Stuur SMS berichten via scripts

Naast Voice en SMS heb je ook de mogelijkheid om alarmmeldingen via Twilio, een externe applicatie, toe te voegen aan jouw applicatie.

Kenmerken

SMS berichten kunnen ook worden gestuurd met de Twilio Notification module. Hiervoor heb je geen mobiel apparaat nodig, maar maak je gebruik van de gateway. De gateway moet internet hebben en er moet een Twilio-account met SMS-mogelijkheden worden aangemaakt. Eenmaal aangemaakt, moet het account worden gedefinieerd in Ignition.

Voor de Twilio Notification module te kunnen gebruiken, heb je ook de Alarm Notification module nodig.

OPC UA

Cross-platform OPC UA functionaliteit

De OPC UA module voegt de OPC UA server- en clientfunctionaliteit toevoegt aan een applicatie. Verbind Ignition met de meeste grote PLC’s met deze krachtige, veelzijdige module.

Kenmerken

Server en client

Als OPC UA-server kan de module worden geïntegreerd met een reeks populaire drivers voor Allen-Bradley-, Siemens-, Modbus- en Omron-apparaten. Als OPC UA-client heeft de module de mogelijkheid om uitgaande verbindingen te maken met OPC UA-servers van derden. Deze module beschikt ook over een open driver-API, waarmee je jouw eigen drivers voor de module kan schrijven.

Gebaseerd op moderne IT-protocollen

De OPC UA-specificatie is gebaseerd op TCP, wat betekent dat DCOM niet meer geconfigureerd hoeft te worden. Jouw verbindingen worden tot stand gebracht via IP-adres, dus verbinding maken met een externe machine is net zo eenvoudig als verbinding maken met een lokale machine.

Werkt op elk groot desktopbesturingssysteem

Een van de grootste voordelen van OPC UA is dat het op meerdere platforms kan worden geïmplementeerd, omdat het is gebaseerd op open technologieën zoals TCP. Deze module werkt net zo goed op Mac of Linux als op Windows, en kan worden uitgevoerd op vrijwel elk systeem dat Java ondersteunt.

Veiligheid

Omdat de module op TCP is gebaseerd, zijn dezelfde beveiligingsmethoden beschikbaar waarmee je in enkele ogenblikken RSA-codering kunt instellen.

Prestatie

Deze module is gebouwd voor snelheid door gebruik te maken van het krachtige binaire-TCP-coderings- en transportmodel in OPC UA. Het is geschreven om snelle updates te garanderen en om een ​​groot aantal gelijktijdige tagtellingen mogelijk te maken.

Drivers for OPC UA

Kies de driver(s) waar jij mee wil verbinden

Modbus Ethernet

De Modbus TCP Ethernet-driver voor de OPC UA module biedt een manier om verbinding te maken met elk apparaat dat het Modbus TCP-protocol ondersteunt voor gebruik in Ignition; bijvoorbeeld in de SQL Bridge en Vision modules.

De driver heeft een ingebouwde functie voor adrestoewijzing waarmee je blokken met gemeenschappelijke adressen kan invoeren, waarna de driver de individuele adressen zal aanmaken en deze in de OPC-browser weergeeft.

UDP and TCP Drivers

Een elegant gegevensverzamelingsmechanisme voor barcodescanners, weegschalen, analytische apparatuur en andere soortgelijke apparaten.

BACnet Driver

BACnet is een communicatieprotocol voor gebouwautomatisering en besturingsnetwerken. De BACnet driver implementeert BACnet / IP om toegang te bieden tot HVAC, lichtregeling, toegangscontrole, branddetectie en alle andere systemen of apparaten die dit netwerk gebruiken.

Allen-Bradley Driver Suite

De Allen-Bradley Ethernet driver voor de OPC UA module biedt een manier om verbinding te maken met de meeste Allen-Bradley Ethernet controllers voor gebruik in Ignition; bijvoorbeeld in de SQL Bridge en Vision modules.

Siemens Driver

De Siemens Ethernet driver voor de OPC UA module biedt een manier om verbinding te maken met S7-300, S7-400, S7-1200 en S7-1500 Ethernet controllers voor gebruik in Ignition; bijvoorbeeld in de SQL Bridge en Vision modules.

DNP3 Driver

Een TCP / IP DNP3-masterimplementatie die verbinding kan maken met elk DNP3-slave apparaat. Ondersteunt DNP3 Level 1, 2 en 3 implementaties. Opmerking: ondersteunt DNP3 Secure Authentication niet.

Omron Driver

Maak verbinding met Omron-apparaten. Ondersteunt nieuwere apparaten zoals NJ- en NX-serie (via Ethernet / IP) en oudere apparaten in de CS- en CJ-serie (via FINS).

EFM Emerson ROC

Maak verbinding met de volgende apparaten: Emerson ROC 107- en 800-serie flow-computers. EFM ondersteunt realtime, alarm-, historische en gebeurtenisgegevens.

Opto 22 groov EPIC SNAP PAC

Maak verbinding met de volgende producten van Opto 22: SNAP PAC R1, R2, S1 en S2, SOFTPAC en GRV EPIC PR1. Hiermee kunnen de verzamelde tags rechtstreeks gebruikt worden in Ignition.

* Vereisen allemaal de OPC UA Module

* De EFM Emerson ROC Driver vereist daarnaast ook de volgende modules: MQTT Transmission, MQTT Engine en MQTT Recorder

OPC COM

Maak verbinding met OPC COM-servers

Er zijn momenten dat je een apparaat op de fabrieksvloer hebt dat een driver nodig heeft dat alleen beschikbaar is op een OPC-server. Met deze module kan je Ignition snel en eenvoudig integreren in jouw bestaande OPC DA (Data Access) en OPC HDA (Historical Data Access) -gebaseerde systemen met minimale configuratie.

Kenmerken

OPC COM DA

 • Ondersteunt OPC DA 2 & 3, alleen voor Windows®.
 • Maakt verbinding met lokale en externe OPC-servers, zodat je verbinding kunt maken met jouw apparaten, waar ze zich ook bevinden.
 • Werkt op zowel 32-bits als 64-bits systemen, dus je kan optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van jouw systeem.
 • Getest op interoperabiliteit om de best mogelijke ervaring te garanderen bij het verbinden met OPC DA-servers van derden.

OPC COM DA + HDA

 • Bevat alle functies van de OPC COM module en voegt de mogelijkheid toe om geschiedenis van HDA 1.2 compatibele historici op te vragen.
OPC in Ignition

Enterprise Administration

Beheer eenvoudig grote multi-gatewaysystemen

Deze module biedt een veilige en intuïtieve manier om veel Ignition applicaties vanaf één locatie te beheren. Het is ideaal voor grote ondernemingen die meerdere Gateways over grote geografische afstanden inzetten. Zelfs bedrijven met een paar Ignition Gateways op één fabrieksvloer kunnen profiteren van de mogelijkheid om projecten te synchroniseren, prestaties te bewaken en back-up en herstel te automatiseren vanaf één centrale locatie.

Kenmerken

 • Met de Enterprise Administration module kan je meerdere agentgateways via LAN of WAN beheren vanaf één controllergateway.

Beheer meerdere gateways vanaf één gateway

Als deze module is geïnstalleerd, kan een Ignition Gateway fungeren als de centrale Controller Gateway die verbinding maakt met, bewaakt en beheert een willekeurig aantal externe Agent Gateways. Gebruik de Controller Gateway om vele administratieve taken voor Agent Gateways te coördineren en automatiseren, waaronder:

 • Licenties toewijzen, bijwerken, activeren en deactiveren
 • Nieuwe en bijgewerkte modules implementeren

Al deze acties kunnen onmiddellijk worden uitgevoerd of voor later worden gepland.

Synchroniseer projecten en bronnen

Deze module geeft je de mogelijkheid om projecten centraal in de Controller Gateway te ontwerpen en naar de Agent Gateways te sturen.

Communiceer via een beveiligd netwerk

Deze module is gebouwd op een hoogwaardig, goed beveiligd communicatienetwerk dat gelijktijdige toegang tot meerdere gateways mogelijk maakt zonder firewallproblemen te veroorzaken.

Controleer de status en prestaties van Agent Gateways

In de Controller Gateway biedt deze module gezondheidsindicatoren voor Agent Gateways en alarmen voor dreigende levenscyclusgebeurtenissen, zoals een storing van de Agent Gateway. Er worden ook meldingen, waarschuwingen en foutgebeurtenissen over geheugengebruik verstrekt.

Automatiseer gateway back-up en herstel

Deze module maakt automatische back-up en snel herstel mogelijk voor alle gateways via een gateway-back-uparchief.

Probeer de modules zelf uit!

Wist je dat je gratis de volledige versie van Ignition kan downloaden?
Je krijgt toegang tot alle bovenstaande modules en je kan ze zo lang als je wilt uitproberen.