Ignition Edge Modules

Voor applicaties aan de rand van het netwerk (by Inductive Automation)

Ignition Edge IIoT

Publiceer en krijg toegang tot veldapparaatgegevens van de rand van jouw netwerk

Ignition Edge IIoT verandert vrijwel elk veldapparaat, zoals een touchpanel of een clientterminal, in een lichtgewicht, MQTT-compatibele edge-gateway die naadloos samenwerkt met Ignition IIoT en andere gangbare IIoT-platforms.

Arcitecturen

Kenmerken

Verzend gegevens via MQTT

Deze oplossing gebruikt het zeer efficiënte MQTT-protocol om gegevens naar elke MQTT-broker te verzenden en ondersteunt de Sparkplug-gegevenscoderingsspecificatie. MQTT is een beproefd OASIS-standaard protocol voor gegevensoverdracht dat snel het toonaangevende berichtenprotocol voor het IIoT aan het worden is.

Opslaan en doorsturen

Met deze oplossing kan je gegevens bufferen, zodat je deze kan opslaan en doorsturen in het geval van een netwerkstoring. Er wordt gecontroleerd of de abonnee is verbonden voordat gegevens naar de MQTT-broker en vervolgens naar de abonnee worden verzonden.

Werkt als onderdeel van een end-to-end IIoT-oplossing

Deze oplossing werkt uitstekend als een zelfstandige edge-gateway die apparaatgegevens van het veld naar een MQTT-broker kan verzenden. In combinatie met Ignition IIoT wordt Edge IIoT echter naadloos onderdeel van een echte end-to-end IIoT-oplossing. Deze legt gegevens uit het veld vast en distribueert gegevens via de publish-and-subscribe-methodologie van MQTT. Daarnaast kan het industriële applicaties bouwen en implementeren in de gehele onderneming, allemaal op één platform.

Ignition Edge Panel

Maak lokale HMI’s voor veldapparaten

Ignition Edge Panel maakt een standalone HMI-functionaliteit mogelijk voor één lokale client en één externe weggestuurde client aan de rand van het netwerk.

Architecturen

Kenmerken

Bouw snel industriële HMI’s

Deze oplossing geeft jou de keuze tussen de Vision- of Perspective-modules. Het wordt standaard geleverd met de Ignition Designer, de krachtigste geïntegreerde ontwikkelomgeving in de branche. Ignition Edge Panel wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om snel prachtige HMI’s te bouwen die de prestaties van de operator optimaliseren.

Bekijk en beheer jouw processen

Met Ignition Edge Panel kan je een lokale HMI bouwen en implementeren waarmee je snel de status van uw machine in realtime kan zien en processen kan starten en stoppen met één druk op de knop.

Eenrichtingsalarmmelding

Ignition Edge Panel kan eenrichtingsalarmmeldingen per e-mail verzenden via de SMTP-server van jouw bedrijf, zodat je alert kan blijven op wat er aan de rand van het netwerk gebeurt.

Basistrending

Deze oplossing bevat opslag voor een week databuffering; dit kan perfect zijn voor het opnemen van elementaire korte-termijntrending op jouw HMI-client.

Terugval op lokale client

In het geval van een mislukte netwerkverbinding, richt een client zich opnieuw op een centrale Ignition-server en maakt verbinding met het lokale Ignition Edge-paneel, waardoor hij toegang krijgt tot een week gegevensbuffering en lokale gegevensvisualisatie en -controle behoudt.

Ignition Edge Compute

Intelligentie naar de rand

Met deze oplossing kan je de kracht van scripting aan de rand van het netwerk ontsluiten. Voeg eenvoudig krachtige intelligentie en webservices toe aan jouw edge-of-network-apparaat.

Kenmerken

Intelligentie aan de rand van het netwerk

Ontgrendel de kracht van scripting op jouw edge-of-network-apparaat. Deze oplossing geeft jouw edge-apparaten de mogelijkheid om scripts uit te voeren zonder afhankelijk te zijn van de centrale server.

Maak gebruik van webservices

Deze oplossing bevat functies waarmee je rechtstreeks tegen de webserver in de Ignition Edge Gateway kan programmeren. Dit geeft jou de mogelijkheid om webpagina’s te hosten en volwaardige API’s te maken waarmee externe systemen kunnen communiceren met de Ignition-server.

Ignition Edge Sync Services

Synchroniseer eenvoudig gegevens vanaf de rand van het netwerk

Deze oplossing fungeert als een beperkte externe server die gegevens synchroniseert vanaf de rand van het netwerk naar een centrale Ignition-server

Architectuur

Kenmerken

Gedistribueerde services

Ignition Edge Sync Services, die gebruik maken van Ignition’s Gateway Network, kunnen informatie delen met andere Ignition Gateways via Distributed Services, inclusief gedistribueerde tags, geschiedenis en alarmering op afstand.

Opslaan en doorsturen

Deze oplossing wordt geleverd met maximaal één week gegevensbuffering, zodat het kan worden gebruikt om jouw gegevens op te slaan en door te sturen naar een centrale server in geval van een netwerkstoring.

Ignition Edge EAM

Breng de kracht van het Ignition Gateway-netwerk naar de rand

Deze oplossing fungeert als een externe EAM Agent Gateway en kan gemakkelijk worden gecombineerd met elke andere Edge-editie voor centraal beheer.

Architectuur

Kenmerken

Naadloze integratie met EAM

Deze oplossing integreert naadloos met Ignition Enterprise Administration module (EAM). Krijg toegang tot functies zoals licentiebeheer, automatische back-up en upgrades op afstand, centraal project- en herstelbeheer, alarmmeldingen en gecentraliseerde monitoring van prestatie- en gezondheidsstatistieken. Deze functies zijn beschikbaar op Ignition Edge EAM als de EAM-module is geïnstalleerd op de centrale Ignition-server waarmee Edge is verbonden.

Ignition Edge IIoT

Mix & Match met andere Ignition Edge-oplossingen

Gebruik Ignition Edge IIoT, Compute, Panel, Sync Services of EAM op één apparaat, of mix en match ze om krachtige oplossingen te creëren voor jouw specifieke behoeften.