Ignition Edge

Edge computing, gegevensverzameling en HMI-software voor de netwerkrand

Breid jouw netwerk uit, niet jouw budget

Het vastleggen, verwerken en visualiseren van kritieke gegevens aan de externe rand van het netwerk kan moeilijk en duur zijn. Inductive Automation heeft daar een oplossing voor bedacht; Ignition Edge, een serie lichtgewichte, gestroomlijnde, goedkope Ignition-oplossingen. Specifiek zijn ontworpen voor veldapparaten en OEM-apparaten aan de rand van het netwerk. Edge computing is hiermee eenvoudiger en goedkoper dan ooit, dus je kan jouw gegevensverzameling, visualisatie en systeembeheer uitbreiden tot aan de rand van jouw netwerk.

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan onze animatievideo waarin we jou uitleggen wat Ignition Edge is, wat er allemaal mogelijk is en wat het jou oplevert.

Eigenschappen

Toegang tot gegevens van PLC’s en OPC UA-servers

Edge-oplossingen bevatten een onbeperkt aantal tags via een onbeperkt aantal OPC UA-verbindingen en tot twee Ignition-driververbindingen. Hiermee kan je eenvoudige PLC-verbindingen maken. Drivers voor Modbus RTU en TCP, Allen-Bradley, Siemens, DNP3, Omron en eenvoudige TCP- en UDP-drivers zijn allemaal inbegrepen. Ignition Edge IIoT bevat ook drivers voor Opto22.

Gebouwd op een solide basis

Alle Edge-oplossingen zijn gebouwd op een basis van krachtige functies die ideaal zijn voor edge computing. OPC UA-modules en drivers, een gegevensbuffer van één week, twee apparaatverbindingen, Gateway netwerkverbindingen zijn onder andere gedeelde kenmerken.

Werkt naadloos samen met Ignition

Edge wordt geïnstalleerd op apparaten aan de rand van het netwerk. Het Ignition-platform is ontworpen om op centrale servers te werken en op meerdere clients te worden ingezet. Als je Ignition en Ignition Edge samen gebruikt, kan je schaalbare en betaalbare bedrijfsbrede systemen bouwen.

Poll-gegevens bij de bron

Je kan het direct op of naast apparaten op de fabrieksvloer of in het veld installeren, zodat je gegevens zo dicht mogelijk bij de bron kan verwerken. Hierdoor kan je apparaatgegevens tot de enige bron van waarheid maken, de betrouwbaarheid van gegevens verbeteren en de latentie verminderen.

Werkt op elk apparaat

De Edge-oplossingen werken op een breed scala aan besturingssystemen, zoals Linux, Windows (elke versie), macOS en meer. Ignition Edge is vooraf geïnstalleerd op een reeks edge-of-network-apparaten die direct uit de doos IIoT-ready zijn. Installatie is mogelijk op vrijwel elk industrieel apparaat. Ignition Edge kan worden uitgevoerd op apparaten zoals een Raspberry Pi of de nieuwste generatie edge-of-network-apparaten met ondersteuning voor ARM-processors.

Ignition Edge in de praktijk

Ignition Edge IIoT

IIoT

Publiceer gegevens van veldapparaten via MQTT

Panel

Creëer lokale HMI’s voor veldapparatuur

Compute

Voeg echte edge computing toe aan jouw netwerk

Sync Services

Synchroniseer gegevens vanaf de rand van het netwerk

EAM

Combineer met andere Edge-oplossingen voor centraal beheer

Met vijf krachtige Ignition Edge-oplossingen om uit te kiezen, kan je ze allemaal op één apparaat gebruiken of ze combineren om krachtige oplossingen voor jouw specifieke behoeften te creëren.

Wil je meer informatie over deze modules? Of wil je ze gratis uitproberen?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

1 + 1 = ?