Ignition IIoT

Maak jouw gegevens toegankelijker, krachtiger en efficiënter met MQTT

Hét platform voor het industriële internet der dingen

Ignition IIoT is een end-to-end Industrial Internet of Things (IIoT)-oplossing die de verbazingwekkende efficiëntie van het MQTT-protocol combineert met de onbeperkte data-acquisitie en ontwikkelingskracht van het Ignition-platform. Met Ignition kan je eenvoudig verbinding maken met fabrieks- en veldapparatuur aan de rand van jouw netwerk. Je kan gegevens van duizenden apparaten over verschillende locaties via één centrale MQTT-infrastructuur naar zowel industriële als zakelijke applicaties pushen.

Nog niet helemaal duidelijk? Arlen Nipper, één van de uitvinders van MQTT, legt jou in dit filmpje uit wat het is, wat de mogelijkheden zijn en wat het voor jou oplevert.

Eigenschappen

Abonneer je onmiddellijk op jouw industriële gegevens

Jarenlang hebben industriële applicaties gegevens uitgelezen door rechtstreeks verbinding te maken met apparaten. Dit resulteerde in verouderde systemen die onnodig gecompliceerd zijn, bijna onmogelijk op schaal kunnen worden gebracht en die enorme hoeveelheden gegevens achterlaten in het veld. Door gebruik te maken van de publish-and-subscribe-methode van het MQTT-protocol, koppelt Ignition apparaten los van applicaties en duwt het de peiling naar de rand van het netwerk. Dit creëert een gestroomlijnde datapijplijn die gegevens vrijmaakt om direct toegankelijk te zijn voor de hele onderneming, zonder de databandbreedte te belasten.

Eén universeel platform voor IIoT, SCADA en meer

Ignition is het enige IIoT-platform met ingebouwde tools voor het maken van complete SCADA-systemen. Ignition is modulair. Je kan eenvoudig volledig geïntegreerde softwaremodules toevoegen voor het bouwen van industriële applicaties. Met Ignition kan je verbinding maken met al jouw IIoT-gegevens, snel elke soort industriële applicatie ontwikkelen en clients onmiddellijk op het web lanceren naar vrijwel elk apparaat. Dat alles zonder beperkingen. Ignition IIoT kan ook gebruikt worden op de groov EPIC van Opto 22.

Automatische tagcreatie en gezondheidsstatistieken

Elimineer urenlange gegevensinvoer met Ignition en MQTT. Bij elke eerste verbinding worden tags automatisch geleerd en direct gemaakt in Ignition. Nadat tags zijn gemaakt, worden hun gegevenswaarden voortdurend bijgewerkt wanneer nieuwe waarden vanuit het veld worden gepubliceerd. Met Ignition kan je metrische gegevens over de gezondheid van jouw systeem bijhouden. Dit is inclusief gegevens van eindapparaten, edge-gateways en MQTT-servers.

Voeg geïntegreerde MQTT-softwaremodules toe

Cirrus Link is één van de strategische partners van Inductive Automation en heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van IIoT-oplossingen van topkwaliteit. Met softwaremodules voor het verzenden van gegevens uit het veld via MQTT, het lanceren van een MQTT-server in de Cloud en het verbinden van die gegevens met industriële en zakelijke applicaties, stellen de IIoT-modules voor Ignition organisaties in staat om één gestroomlijnde pijplijn te creëren voor al hun IIoT-gegevens.

Bouw een echt “industrieel” internet der dingen

Ignition gebruikt MQTT, een standaard protocol voor gegevensoverdracht dat in snel tempo het toonaangevende berichtenprotocol voor hét IIoT aan het worden is. MQTT is specifiek ontworpen om te voldoen aan de eisen van industriële besturingssystemen. Het is extreem licht (2-byte header), bidirectioneel en beveiligd met TLS-technologie.

Flexibele en schaalbare architecturen in de Cloud, op locatie of beide

De architectuur van Ignition IIoT is flexibel. Je kan het installeren in de Cloud, op een netwerk op locatie of een combinatie van beide. Ignition is ook gemakkelijk schaalbaar, zodat je gemakkelijk kan groeien van een klein systeem naar een bedrijfsbrede applicatie.

Modules voor Ignition IIoT van Cirrus Link

Aan de hand van jouw wensen stellen we een pakket samen van modules die nodig zijn om deze wensen te realiseren.

Ignition IIoT Engine
MQTT Engine

Bidirectioneel communiceren met apparaten aan de rand van het netwerk via een MQTT-server.

Ignition IIoT Distributor
MQTT Distributor

Hiermee kunnen MQTT-clients veilig verbinding maken, publiceren en zich erop abonneren.

Ignition IIoT Transmission
MQTT Transmission

Gegevens vanaf de rand van het netwerk publiceren als MQTT-berichten naar een MQTT-server.

Ignition IIoT Recorder
MQTT Recorder

Ontvang recordobjecten van de MQTT Engine module via MQTT / Sparkplug.


ASW Cloud Injector

Verbindt eenvoudig alle taggegevens van Ignition met de Amazon Web Services (AWS).


Azure Cloud Injector

Verbindt eenvoudig alle taggegevens van Ignition met Microsoft Azure via de IoT Hub.


IBM Cloud Injector

Verbindt eenvoudig gegevens van Ignition met de IBM Cloud infrastructuur.


Google Cloud Injector

Verbindt eenvoudig gegevens van Ignition met de Google Cloud infrastructuur.


EFM Emerson ROC

Vraag Emerson ROC EFM-gegevens op om ze beschikbaar te maken als tags in de Ignition OPC-browser.


EFM Export

Ontvang EFM-informatie via MQTT van flowcomputers die toegankelijk zijn via de Cirrus Link EFM-drivers.

Ignition IIoT Opto 22
Opto 22 groov EPIC SNAP PAC

Een Ignition driver voor toegang tot tags rechtstreeks vanuit Opto 22 groov EPIC en SNAP PAC controllers.


EFM ABB Totalflow

Vraag ABB Totalflow EFM-gegevens op om ze beschikbaar te maken als tags in de Ignition OPC-browser.

Wil je meer informatie over deze modules? Of wil je deze modules gratis uitproberen? 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

3 + 4 = ?