Ignition MES

Standaardiseer jouw MES-systeem voor de hele onderneming

Het ideale platform voor geweldige MES-oplossingen

Ignition MES is het ideale platform voor een Manufacturing Execution System (MES) omdat jij jouw fabricagegegevens kan verbinden, bewaken en beheren om systemen te creëren die een effectieve uitvoering van bewerkingen en verbeterde productie-output garanderen. Inductive Automation werkt samen met Sepasoft, één van hun strategische partners om een ​​sterke reeks MES-oplossingen voor het Ignition-platform aan te bieden.

Bekijk onze MES Demo over Nutstech, een fictief bedrijf, waarin we jullie de ongelimiteerde mogelijkheden van verschillende MES-oplossingen met jullie delen.

Eigenschappen

Maak verbinding met alle operationele gegevens

Het Ignition-platform wordt geleverd met een uitgebreide set tools voor data-acquisitie. Dit is inclusief ingebouwde SQL database-integratie en OPC UA voor eenvoudige connectiviteit met praktisch elke PLC. Ignition kan verbinding maken met vrijwel elke industriële historian. Door de toevoeging van geïntegreerde softwaremodules, kan Ignition ook verbinding maken met elk IIoT-apparaat met MQTT en seriële apparaten , zoals scanners, weegschalen en sensoren.

Jouw MES-proces standaardiseren met de modules van Sepasoft voor Ignition

Sepasoft, één van de strategische partners van Inductive Automation, biedt MES-softwaremodules aan voor bedrijven die op zoek zijn naar een oplossingen om hun activiteiten bedrijfsbreed te standaardiseren. De MES-experts van Sepasoft bouwen al hun MES-modules in overeenstemming met de strenge ISA 95-standaard voor de integratie van bedrijfscontrolesystemen.

Maak verbinding met ERP-systemen

Ignition wordt standaard geleverd met de mogelijkheid om naadloos verbinding te maken met elke SQL-database en webservices. In combinatie met Sepasoft-softwaremodules heeft Ignition ook de mogelijkheid om webservices configuraties te beheren evenals connectiviteit met vrijwel elk bedrijfssysteem (inclusief ERP-systemen zoals SAP, Exact en nog veel meer).

Volg grondstoffen

De Track & Trace module is een papierloze, volledig geïntegreerde oplossing die zorgt voor productiecontrole en producttracering van de grondstoffen tot de afgewerkte staat. Met de Track & Trace module heb je toegang tot genealogische gegevens en kan je een gecentraliseerde operatorinterface opzetten voor al jouw MES-gegevens.

Verbeter de kwaliteitscontrole

Verminder of elimineer late of ontbrekende monsterverzameling en onnauwkeurige monstergegevens met de SPC-module. Hiermee kan je problemen vinden en oplossen die tot kwaliteitsproblemen leiden. Ook kan je jouw SPC-gegevens in realtime aanleveren en analyseren.

Verbeter de efficiëntie van apparatuur

De OEE Downtime module combineert zowel OEE-berekeningen als downtime-tracking om operations managers een robuust softwarepakket te bieden dat de efficiëntie meet en inzicht geeft in hoe ze OEE kunnen stimuleren.

Neem MES Enterprise-Wide

Door MES Enterprise te gebruiken, kan je meerdere Ignition Gateways in jouw hele onderneming met elkaar verbinden om een grote, centraal beheerde MES-oplossing te vormen. Met MES Enterprise kan je MES-gegevens van meerdere productielocaties op één Enterprise-server analyseren.

Beheer recepten

Met de Recipe & Changeover module kan je vakkundig recepten bouwen, beheren en bewaken en snel en nauwkeurig machine-, proces- of systeemrecepten wijzigen.

Ignition MES

Ignition MES in de praktijk

Modules voor Ignition MES van Sepasoft

Aan de hand van jouw wensen stellen we een pakket samen van modules die nodig zijn om deze wensen te realiseren.


OEE Downtime

Maximaliseer de efficiëntie van de productie.


Track & Trace

Biedt producttraceerbaarheid, realtime voorraadbeheer en operationele managementtools voor jouw processen.


SPC

Zorg ervoor dat SPC-gegevens nauwkeuring en op tijd worden verzameld.


Recipe & Changeover

Bouw, beheer en bewaak vakkundig recepten en verander snel en nauwkeurig machine-, proces- of systeemrecepten.


Instrument Interface

Leg onbewerkte tekstgegevens van instrumentapparaten vast om waarden op te kunnen slaan in databases.


Web Services

Geeft jouw Ignition Gateway de mogelijkheid om te communiceren met moderne en oudere webservices.


Barcode Scanner

Biedt de mogelijkheid om barcode-invoer te detecteren en te decoderen.


MES Enterprise

Module waarmee gebruikers alle MES-gegevens kunnen beheren voor al hun wereldwijde faciliteiten.


Business Connector

Naadloze integratie tussen jouw bedrijfssystemen en jouw door Ignition aangedreven productievloer.


Interface for SAP ERP

Voeg naadloze connectiviteit toe tussen Ignition en ’s werelds meest populaire ERP-systeem.


Document Management

Beheer productie gerelateerde documenten veilig en gemakkelijk.

Wil je meer informatie over deze modules? Of wil je deze modules gratis uitproberen? 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

2 + 2 = ?