Ignition MES

Standaardiseer jouw MES-systeem bedrijfsbreed en creëer de maximale productie-efficiëntie

Probeer de volledige Ignition versie gratis en voor zolang als jij wilt

Jaren ervaring

Afgeronde projecten

Gemiddelde klantbeoordeling

Blije klanten

Track & trace materiaal

Papierloze oplossing voor productiecontrole en -tracking van grondstof tot eindproduct

Beheer & bewaak recepten

Bouw, beheer, bewaak en wijzig snel en nauwkeurig recepten

Ongelimiteerde licenties

Ongelimiteerde tags, clients (gebruikers), schermen en verbindingen

Verbeter de efficiëntie

Meet de efficiëntie en krijg inzicht in uitvalredenen, zodat je die kunt verminderen

Verbind met ERP

Maak verbinding met vrijwel elk ERP-systeem zoals SAP en JD Edwards

Gemakkelijk schaalbaar

Schaal eenvoudig op naar een systeem voor de hele onderneming

Verbeter de kwaliteit

Vind potentiële problemen met SPC en stel bij voordat er geproduceerd wordt

Gebouwd op vertrouwde IT-standaarden

SQL, Python, MQTT en OPC UA

Sterke beveiliging

SSL, Identity Providers (IdP), Multi-Factor Authentication (MFA) en Single Sign-On (SSO)

De 5 onmisbare functies van Ignition MES

Door het integreren van Ignition MES stroomlijn je jouw gegevensstroom, waardoor de productiecapaciteit toeneemt. Dat alles zonder extra inleg van kapitaal. Zolang de maximale productie-efficiëntie niet bereikt is, moet continue verbetering namelijk een belangrijk onderdeel zijn binnen jouw bedrijf.  Door middel van deze 5 MES-tools zie jij direct waar in het proces verbeteringen nodig zijn. 

1. Overall Equipment Effectiveness (OEE)

Overall Equipment Effectiveness (OEE) is een berekening die wordt gebruikt voor het in meten van jouw productie-efficiëntie. OEE helpt je niet alleen met realtime inzicht in jouw efficiëntie, maar het kan ook aantonen waarom een machine stilstaat. Als er zich bijvoorbeeld plotseling een error voordoet in een van jouw machines, kan je het probleem direct aanpakken in plaats van eerst op zoek te gaan naar de oorzaak.

2. Beheer en controleer recepten

Beheer en selecteer recepten, houd afwijkingen in receptwaarden en receptwijzigingen bij, houd recepten veilig, analyseer recepten en genereer receptrapporten. Een echte tijdbesparende must-have voor bedrijven die verschillende producten produceren of machines in verschillende modi laat draaien!

3. Track & Trace

Zie waar in het proces alle grondstoffen gebruikt zijn en wat er is geproduceerd om voorraden op elkaar af te stemmen, beschikbaarheid inzichtelijk te krijgen en wanneer bestellingen geplaatst dienen te worden. Daarnaast kan je geld besparen door het reduceren van afval en verspilling van materialen in jouw productieproces. Je kan risico’s in kritieke situaties beperken, omdat je precies weet welk producten er bij welke batch horen. 

4. Statistical Process Control (SPC)

Detecteer vroegtijdig problemen in jouw productieproces en voorkom zo kwalitatief slecht geproduceerde producten door bij te sturen voor de werkelijke productie. Met SPC kan dus veel afval en rework voorkomen worden én het is ook nog eens beter voor het milieu! Iedereen in jouw onderneming die de SPC-gegevens nodig heeft, kan deze in realtime bekijken en analyseren.

5. Integreer met ERP-systemen

Door jouw MES- en ERP-systeem aan elkaar te koppelen zijn dure en foutgevoelige papierstromen en onnodig vele Excel sheets in jouw organisatie niet meer aan de orde. Er zijn minder handmatige acties nodig om alle productiegegevens te verwerken in het ERP-systeem en alle gegevens worden in realtime uitgewisseld tussen alle afdelingen, waardoor je altijd up-to-date bent.

Door onnodige handelingen en fouten te elimineren, wordt de kwaliteit en efficiëntie van jouw productieproces verhoogt. Een win-win, beter voor het milieu én beter voor jouw bedrijf!

Door de heldere communicatie met het team van AT-Automation zijn we in staat een overwogen keuze te maken voor een duurzaam en flexibel productieproces. Dit, samen met de intensieve kennisoverdracht geeft ons de mogelijkheid om straks zelf aan de slag te gaan met gewenste verbeteringen en uitbreidingen.

Joris Markenstein
Toray Advanced Composites

Deze partner voldoet volledig aan onze verwachtingen. Onze ambitie om al onze lijnen te laten updaten door een externe partner bleek kostentechnisch onrealistisch. Door het meedenken en advies van AT-Automation en het gemak van Ignition hebben we oplossingen gevonden waardoor we veel zelf kunnen doen. Hierdoor kunnen we op eigen tempo en kostenbesparend al onze productielijnen upgraden naar een modern systeem.

Jaap de Cloe
Fujifilm

Wanneer je samen met een Integrator als AT-Automation de basis legt met goed ingerichte applicaties en goed ontworpen wireframes is een uitbreiding of aanpassing op de machinelijn vrij gemakkelijk zelf uit te voeren.

Jeroen Smits
EKK Eagle Simrax

Probeer Ignition gratis uit, voor zo lang als jij wilt!

Ontdek zelf waarom Ignition het ultieme platform is voor het bouwen en implementeren van industriële applicaties: 

✔ Eenvoudig te installeren: Ignition is in een mum van tijd geïnstalleerd en klaar om mee aan de slag te gaan

✔ Volledig platformonafhankelijk: Ignition werkt op Windows, macOS, Linux en meer

✔ Probeer voordat je koopt: De Ignition proefversie bevat alle functionaliteiten, zodat je jouw volledige applicatie kunt bouwen en testen voordat je daadwerkelijk investeert

✔ Gebruik het zo lang als je wilt: De enige beperking in de proefversie is dat de Ignition Gateway om de twee uur een time-out heeft en dat je de proefperiode opnieuw moet starten, wat je een onbeperkt aantal keren kan doen

✔ Maak direct verbinding met een onbeperkt aantal datatags, PLC’s, databases en apparaten

✔ Eén universeel systeem voor SCADA, MES, HMI, IIoT, alarming, reporting en meer

In slechts enkele minuten kan jij al aan de slag

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?