EKK Eagle Simrax laat haar engineers opleiden tot Ignition Wizards door AT-Automation

13 december 2021

EKK Eagle Simrax leidt haar engineers op tot Ignition Wizards

EKK Eagle Simrax, onderdeel van het Japanse EKK Eagle Industry, is een producent van afdichtingen voor onder andere waterpompen en airconditionings in de automobielindustrie en gebruikt Ignition voor het inzichtelijk en veilig maken van het productieproces. 

Waarom Ignition?

Het bestaande SCADA systeem voldeed niet meer aan de wensen en eisen van de groeiende organisatie. Daarom is gekozen voor het flexibele en schaalbare Ignition-platformMet de Ignition Perspective module krijgt EKK de mogelijkheid een volwaardig SCADA systeem te implementeren en kostenefficiënt uit te breiden waar nodig. 

In gesprek met Jeroen Smits

Productie- en procesautomatisering-engineer bij EKK, Jeroen Smits: “Naast de schaalbaarheid en het licentievoordeel is het een platform waar je als engineer, na wat training, zelf mee aan de slag kunt. Wanneer je samen met een Integrator als AT-Automation de basis legt met goed ingerichte applicaties en goed ontworpen wireframes is een uitbreiding of aanpassingen op de machinelijn vrij gemakkelijk zelf uit te voeren.” 

Om van de EKK-engineers echte Wizards te maken in het gebruik van Ignition hebben ze een 5-daagse training gevolgd bij AT-Automation. Op die manier krijgen ze de kennis in huis om zelf applicaties en schermen te ontwerpen om uit te breiden op nieuwe lijnen. 

“Voordeel van een training bij AT-Automation is dat we nu zelf nieuwe dingen kunnen oppakken die niet in de scope van het lopende project met AT-Automation liggen. Op die manier kunnen we grote stappen maken en hoeven we niet te wachten tot de eerste oplevering”

Tijdens onze groepstraining worden de mogelijkheden van Ignition belicht en krijgen cursisten opdrachten waarmee ze ontwerpen kunnen maken. Bij het maken van de opdrachten ondersteunen onze trainers met het beantwoorden van vragen en het geven van tips op basis van best practice. 

Doorgroeien naar Magician

Ignition is niet alleen erg flexibel en schaalbaar maar ook gemakkelijk om door engineers toe te passen. Met onze trainingspakketten Apprentice, Wizard en Magician helpen wij engineers op weg in de wereld van Ignition en het optimaliseren van productieprocessen. 

“Het is een vrij gemakkelijk systeem. Zeker met de kennis die je met jullie Wizard training opdoet is het makkelijker dan ik dacht.”

Begin 2022 is het nieuwe SCADA systeem volledig opgeleverd en wordt door EKK weer vooruit gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Wij van AT-Automation staan ook dan klaar met ondersteuning. Want na Wizard volgt natuurlijk de stap naar een echte Ignition Magician. 

De agenda van 2022 is bekend

Ook in 2022 staan er Ignition trainingen op de agenda! Wil jij, net als Jeroen, zelf applicaties en schermen kunnen ontwerpen? Bekijk onze gevulde agenda en schrijf je zo snel mogelijk in! 

Anderen bekeken ook

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life Het belang van compatibiliteit, beveiliging en efficiëntie voor de bedrijfsvoering In dit artikel Naderende gevolgen voor jouw Windows Server 2012/R2 Welke stappen kun je nemen? Zorgeloos upgraden: Check de compatibiliteit...

Lees meer
Bart Mans nieuwe mede-eigenaar AT-Automation in Weert

Bart Mans nieuwe mede-eigenaar AT-Automation in Weert

Bart Mans is per 1 januari 2023 ingestapt als partner en is nu samen met oprichter Ard Triepels de trotse eigenaar van AT-Automation. Met de toetreding van Bart Mans tot de directie zijn we klaar voor de verdere groei en professionalisering van het bedrijf.

Lees meer
Schaalbare industriële automatiseringsoplossingen

Schaalbare industriële automatiseringsoplossingen

Ontdek direct hoe toekomstbestendig jouw SCADA-systeem is aan de hand van een checklist. Heb je vragen met “nee” beantwoord? Meld je dan aan voor het webinar op dinsdag 21 juni 2022 en maak kennis met onze schaalbare industriële automatiseringsoplossing.

Lees meer
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?