FUJIFILM evalueert onze samenwerking op het gebied van het vernieuwen van bestaande SCADA applicaties en het ontwerpen van nieuwe HMI schermen

19 mei 2022

Tom Desutter van Ebema aan het woord

In Tilburg bevindt zich een grote productiefaciliteit van FUJIFILM Manufacturing Europe voor fotopapier, offsetplaten en membranen. Het bedrijf heeft met ruim 700 medewerkers expertise op het gebied van productie, research en supply chain management. 

In gesprek met Jaap de Cloe

Jaap de Cloe, Maintenance Engineer bij FUJIFILM, is ruim 25 jaar in dienst en is verantwoordelijk voor vier productielijnen. Een goede onderhoudsplanning en een efficiënt proces zijn van groot belang voor Jaap. Daarom heeft hij in 2014 Ignition geïntroduceerd. 

Eerst moderniseren, vervolgens uitbreiden

“Op zoek naar een geschikt programma om verouderde MS-DOS en Cimplicity systemen te vervangen ben ik op internet Ignition tegengekomen,” vertelt Jaap. “Na het downloaden kon ik direct gaan testen. Vooral het onbeperkte aantal tags kwam me goed uit. Ik vond het direct een leuk pakket.”

Probleem met het oude, op Windows XP draaiende, Cimplicity systeem is het licentiemodel en het uitbreiden van tags. Ignition is dan een goed alternatief volgens Jaap. Je kunt namelijk onbeperkt uitbreiden binnen het licentiemodel.

“Ik dacht, Ignition is gewoon veel makkelijker.”

Na de implementatie op een eerste productielijn is FUJIFILM opzoek gegaan naar een partner die kon ondersteunen bij het leggen van een goede basis en het vernieuwen van de HMI schermen.

De verdere uitrol van Ignition

Uiteindelijk hebben we AT-Automation als partner gevonden, geeft Jaap aan. 

“De motivatie van deze jonge mensen sprak me erg aan. Zij kwamen met voorbeelden, goede oplossingen en zijn hulpvaardig.” 

FUJIFILM wilde gefaseerd uitrollen en vooral zelf de mogelijkheid hebben om uit te breiden, te implementeren en te testen. Daarom hebben we de eerste 20 HMI schermen voor FUJIFILM ontworpen en geïmplementeerd en de mensen van FUJIFILM ondersteund om de overige 100 schermen zelf te implementeren en te testen.

Samenwerking

De samenwerking tussen FUJIFILM en AT-Automation gaat nog volop door. Jaap: “Deze partner voldoet volledig aan onze verwachtingen. Onze ambitie om al onze lijnen te laten updaten door een externe partner bleek kostentechnisch onrealistisch. Door het meedenken en advies van AT-Automation en het gemak van Ignition hebben we oplossingen gevonden waardoor we veel zelf kunnen doen. Hierdoor kunnen we op eigen tempo en kostenbesparend al onze productielijnen upgraden naar een modern SCADA systeem.”

Trainingen

Inmiddels is Ignition ook doorgedrongen tot onze laboratoriumlocatie in Tilburg. Op deze locatie staan testmachines voor nieuwe producten en ontwikkelingen. FUJIFILM wil deze SCADA-oplossing in de nabije toekomst ook gaan gebruiken op de testmachines. Voorafgaand aan deze implementatie is gekozen om de engineers eerst op te laten leiden door AT-Automation zodat ze daarna direct aan de slag kunnen.

Ontdek wat Ignition voor jou kan doen!

Wij laten het je graag zien tijdens een persoonlijke demo. 

✅ Onze experts komen graag bij jou langs om alles toe te lichten (indien gewenst is een online demo ook mogelijk)
✅ Toegespitst op jouw wensen & behoeften
✅ Wij laten een aantal Ignition-applicaties zien, waarin alle mogelijkheden zichtbaar zijn
✅ Je krijgt persoonlijk antwoord op al jouw vragen door onze experts

 

100% gratis & vrijblijvend

Anderen bekeken ook

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life Het belang van compatibiliteit, beveiliging en efficiëntie voor de bedrijfsvoering In dit artikel Naderende gevolgen voor jouw Windows Server 2012/R2 Welke stappen kun je nemen? Zorgeloos upgraden: Check de compatibiliteit...

Lees meer
Bart Mans nieuwe mede-eigenaar AT-Automation in Weert

Bart Mans nieuwe mede-eigenaar AT-Automation in Weert

Bart Mans is per 1 januari 2023 ingestapt als partner en is nu samen met oprichter Ard Triepels de trotse eigenaar van AT-Automation. Met de toetreding van Bart Mans tot de directie zijn we klaar voor de verdere groei en professionalisering van het bedrijf.

Lees meer
Schaalbare industriële automatiseringsoplossingen

Schaalbare industriële automatiseringsoplossingen

Ontdek direct hoe toekomstbestendig jouw SCADA-systeem is aan de hand van een checklist. Heb je vragen met “nee” beantwoord? Meld je dan aan voor het webinar op dinsdag 21 juni 2022 en maak kennis met onze schaalbare industriële automatiseringsoplossing.

Lees meer
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?