Brian Maukisch van Okéchamp is in slechts een paar weken opgeleid van Apprentice tot Ignition Magician

31 januari 2022

EKK Eagle Simrax leidt haar engineers op tot Ignition Wizards

Okéchamp is producent en wereldwijd leverancier van geconserveerde champignons en moderniseert haar productielijnen met Ignition.

In gesprek met Brian Maukisch

Manager Projecten Brian Maukisch is enthousiast over Ignition en over de trainingen van AT-Automation. Brian: “Met name het gemak waarmee we data kunnen verzamelen en visualiseren maakt Ignition een geweldig platform. Dat AT-Automation ons daarbij volledig traint om zelf met de applicatie aan de slag te gaan is voor ons alleen maar fijn.”

Nadat OkéChamp in 2015 voor Ignition heeft gekozen hebben ze in AT-Automation een partner gevonden die ondersteunt bij de implementatie en ontwikkeling van het besturingsplatform. Daarnaast hebben we zowel de Control Engineer als de Manager Projecten opgeleid tot Ignition Magicians.

“De drie modules zijn goed op elkaar afgestemd waarbij de Apprentice training een goede basis vormt en waar je met de vervolgtrainingen, Wizard en Magician, stapsgewijs dieper in de materie en mogelijkheden gaat. Omdat het groepstrainingen zijn kun je profiteren van de interactie met zowel de trainer als ook de medecursisten. Op die manier krijg je de mogelijkheid om kennis met elkaar te delen”.

Inmiddels draait het besturingssysteem op diverse lijnen en ontwerpen we samen met Brian en Control Engineer Stefan nieuwe dashboards om de OEE-data inzichtelijk te maken. Met name het gemak om met Ignition de data te visualiseren en met enkele klikken rapporten te draaien is de reden dat voor Ignition gekozen is.

“Persoonlijk vind ik het erg prettig dat Ignition op een web omgeving te gebruiken is waardoor je er gemakkelijk en snel op elke PC mee kunt werken. Je kunt ook heel snel een leuke applicatie bouwen zonder dat je heel veel programma technische kennis moet hebben. Naar mijn mening was dit met een ander besturingssysteem niet mogelijk geweest”, aldus Brian.

Als Ignition Integrator ondersteunen wij onze klanten met een volledige integratie, gespecificeerd op de wensen van de klant. Daarbij kijken we verder dan enkel de initiële vraag. Wij verdiepen ons in onze klant, het productieproces en de beschikbare middelen en denken met de klant mee over mogelijke oplossingen. Vandaar dat we onze trainingen aanbieden waarmee we de klant in staat stellen alle mogelijkheden te ervaren, te testen en te ontwikkelen.

“Het feit dat je stapsgewijs leert hoe je met Ignition aan de slag gaat en uiteindelijk volledig zelf je productieomgeving kunt optimaliseren hebben we als heel prettig ervaren. Op die manier waren we in staat om binnen korte termijn de benodigde kennis te verkrijgen waardoor we intern de mogelijkheid kregen als team aan de slag te gaan en elkaar in het project kunnen ondersteunen.”

Eind 2021 hebben Brian en Stefan onze Magician Training succesvol afgerond en zullen we als partner in contact blijven om de productieprocessen te blijven optimaliseren.

Wil jij je ook opleiden tot een Ignition Magician? 

Ook dit jaar staan er weer Ignition trainingen op de agenda! Wil jij, net als Brian, jezelf opleiden tot een Ignition Magician?Bekijk de trainingsmogelijkheden en schrijf je in! 

Anderen bekeken ook

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life Het belang van compatibiliteit, beveiliging en efficiëntie voor de bedrijfsvoering In dit artikel Naderende gevolgen voor jouw Windows Server 2012/R2 Welke stappen kun je nemen? Zorgeloos upgraden: Check de compatibiliteit...

Lees meer
Bart Mans nieuwe mede-eigenaar AT-Automation in Weert

Bart Mans nieuwe mede-eigenaar AT-Automation in Weert

Bart Mans is per 1 januari 2023 ingestapt als partner en is nu samen met oprichter Ard Triepels de trotse eigenaar van AT-Automation. Met de toetreding van Bart Mans tot de directie zijn we klaar voor de verdere groei en professionalisering van het bedrijf.

Lees meer
Schaalbare industriële automatiseringsoplossingen

Schaalbare industriële automatiseringsoplossingen

Ontdek direct hoe toekomstbestendig jouw SCADA-systeem is aan de hand van een checklist. Heb je vragen met “nee” beantwoord? Meld je dan aan voor het webinar op dinsdag 21 juni 2022 en maak kennis met onze schaalbare industriële automatiseringsoplossing.

Lees meer
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?