Wat is OEE (Overall Equipment Effectiveness)?

Retrofit

Wat is een retrofit?

Met retrofit wordt in de techniek bedoeld, het aanpassen van machines en werktuigen zodat deze weer voldoen aan de moderne eisen die hieraan worden gesteld. Bijvoorbeeld als een machine nog over een oude besturing beschikt kan door retrofit de besturing en bijbehorende componenten vervangen worden. Je vervangt dus niet de gehele machine maar alleen de voor modernisering noodzakelijke besturing en componenten.

Revisie of retrofit?

Reviseren is het controleren en eventueel herstellen van motoren en machines. Ook bij groot onderhoud aan rollend materieel, zoals aan treinen, spreekt men van revisie.

Retrofit kan bij verschillende machines en werktuigen worden toegepast. Enkele voorbeelden zijn: CNC gestuurde draai- of freesbanken en productiemachines. Een retrofit van een oude machine is vaak goedkoper dan het vervangen van de machine. Het is belangrijk een goede afweging te maken tussen vervangen en een retrofit.

Start met kosten besparen

Een verouderde machine kan hogere kosten met zich meebrengen omdat de oude besturingen langzamer werken en oude componenten vaak niet meer leverbaar zijn. Hierdoor kan het bij stroring of uitval lang duren voordat vervangende componenten beschikbaar zijn.

Door een machine te retrofitten kan de machine langer worden gebruikt en voldoet weer aan de nieuwste standaarden. Dit levert vaak kostenefficiëntie op door een snellere productie of minder downtime. Je kunt ook kiezen voor het vervangen van de machine. Dit lever op de lange termijn ook kosten efficiëntie op maar is vaak duurder dan een retrofit omdat je de hele machine vervangt in plaats van alleen de onderdelen die nodig zijn om te moderniseren.

Ben jij toe aan een retrofit?

Denk jij na over het opwaarderen van je machinebesturing? Bekijk onze oplossingen of laat ons je direct helpen en neem contact op. We zullen samen je plannen en je wensen doornemen en je adviseren over de beste oplossing voor jou.

Artikelen in deze categorie

» MES
» ERP
» SPC
» SCADA
» SQL
» […]

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?