Wat is webbased?

Webbased

Wat is webbased?

Een webbased applicatie is een programma dat via een netwerkverbinding via HTTP of HTTPS wordt benaderd, in plaats van via het geheugen van een apparaat.  Webbased applicaties kunnen echter ook op clients gebaseerd zijn, waarbij een klein deel van het programma wordt gedownload naar de desktop van een gebruiker. De verwerking hiervan gebeurt dan via het internet op een externe server. Er is veel verwarring ontstaan door het gebruik van termen zoals webbased, internet based en cloud based bij het verwijzen naar applicaties. Webbased applicaties omvatten eigenlijk alle applicaties die communiceren met de gebruiker via HTTP of HTTPS.

Webbased applicaties kunnen draaien op elk apparaat met een webbrowser, zo ook draadloze apparaten. 

De productie monitoren op draadloze apparaten? Het kan!

Ignition is een veelzijdig en veilig toegankelijk webbased platform voor industriële automatiseringsoplossingen. Met behulp van webbased communicatie technologieën, kan deze software toegang krijgen tot PLC’s, OPC servers, maar ook tot SQL-databases op elk platform. Deze mogelijkheden in combinatie met Ignition’s visualisatie tools stellen gebruikers in staat om krachtige HMI– en SCADA-applicaties te creëren. Dit maakt het mogelijk om controle en historische informatie van hun industriële processen te monitoren.

Je kan jouw Ignition Gateway overal in jouw netwerk gebruiken met behulp van een webbrowser. De designer wordt gestart met de designer launcher die op jouw apparaat wordt gedownload vanaf de Ignition Gateway. Met deze designer launcher kan je jouw eigen Ignition projecten creëren. Zodra je jouw project geconfigureerd hebt, sla je jouw wijzigingen op in de designer en het project wordt teruggestuurd naar jouw Ignition server of Gateway. Wanneer het project is opgeslagen op de server, is het beschikbaar om te starten als een runtime applicatie voor de gebruiker. Je kan de runtime applicatie net zo gemakkelijk openen als de designer. Als het project is opgeslagen op de server, is het beschikbaar om te starten als een runtime applicatie voor deze client.

Artikelen in deze categorie

» OPC
» PLC
» HMI
» SCADA
» SQL
» […]

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?