Ignition EFM Export module

EFM Export

Ontvangt EFM-informatie via MQTT van flowcomputers die toegankelijk zijn via de EFM-drivers
Deze module biedt EFM-dataconnectiviteit met Flow-Cal. De EFM Export module ontvangt EFM-informatie via MQTT, waaronder de alarmen, gebeurtenissen, configuratie en QTR-records van flowcomputers die toegankelijk zijn via de Cirrus Link EFM-drivers. Deze gegevens worden doorgegeven en in de juiste formatie in transactiewachtrijen geplaatst voor automatische opname en analyse door Flow-Cal, de marktleider in softwaretoepassingen voor gas- en vloeistofmeting. Het proces is te zien in het onderstaande diagram.

End-to-end-oplossing

Met de kracht van MQTT en de EFM-modules worden gegevensrecords vandaag de dag gepubliceerd als een onveranderlijk record en rechtstreeks in databasetabellen ingevoerd voor applicaties voor stroommeting. Bovendien is dit record voorzien van een tijdstempel en is het voorzien van een crypto grafische Hash-sleutel die garandeert dat de volledige inhoud van het record niet van de bron is bewerkt.
EFM Export module

Belangrijkste functies van de EFM Export module

Snellere SCADA-gegevens
Traditioneel worden EFM-gegevens opgevraagd bij de SCADA-host in het midden van het netwerk, met de noodzaak om op zijn minst elk uur ticketgegevens te verzamelen, samen met gebeurtenissen, alarmen en eventuele configuratiewijzigingen. Veel netwerken worden uitgerekt tot het breekpunt. Eventuele onderbrekingen in het netwerk zetten al snel alle geplande peilingen neer en kunnen deze soms nooit meer inhalen. Door de EFM-modules te gebruiken, wordt de peiling naar de rand van het netwerk gestuurd, waardoor gegevens sneller kunnen worden gecontroleerd en alleen bij verandering kunnen worden verzonden met behulp van MQTT/Sparkplug, waardoor het netwerkgebruik tot 80% wordt verminderd. Hierdoor kunnen realtime gegevens voor SCADA, zoals druk, temperatuur en stromen, in realtime worden verzonden als ze veranderen.

Opslaan en doorsturen
In het geval van een netwerkstoring, zal de MQTT Transmission module alle gegevens bufferen die alleen worden beperkt door lokale opslag en vervolgens, zodra het netwerk is hersteld, de aanvulling van de historische gegevens versnellen terwijl de live gegevens actueel en topprioriteit blijven. Dit elimineert handmatige lokale downloads en rijtijd voor werknemers, wat de winstgevendheid verhoogt en de veiligheidsrisico’s verkleint.

Probeer Ignition gratis uit, voor zo lang als jij wilt!

Ontdek zelf waarom Ignition het ultieme platform is voor het bouwen en implementeren van industriële applicaties.

Enkele bedrijven die afhankelijk zijn van Ignition

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?