Ignition Instrument Interface module

Instrument Interface

Communiceer naadloos met instrumentapparaten
Met deze module kan je onbewerkte tekstgegevens van instrumenttype-apparaten vastleggen via seriële tekstbestanden, OPC-apparaten en meer. Je kan de betekenisvolle waarden ontleden die kunnen worden opgeslagen in databases of kunnen worden doorgegeven aan andere systemen. De instrumentinterfacemodule biedt een naadloze oplossing voor het elimineren van honderden regels code en het extraheren van alleen de betekenisvolle waarden van apparaten die op Ignition zijn aangesloten. 

Seriële communicatie

De Instrument Interface module is perfect voor seriële apparaten, zoals analyzers, meetinstrumenten, barcodelezers. Waarden worden verzonden wanneer de operator op de verzendknop drukt of er een verzoek naar het apparaat wordt gestuurd om de waarden te lezen. Dit omvat het pollen van het apparaat voor nieuwe gegevens, het ontvangen van ongevraagde gegevens van het apparaat. Ook het opvragen van nieuwe gegevens van het apparaat op basis van een gebeurtenis hoort hierbij. Deze module behandelt time-outs en andere communicatieproblemen die veel voorkomen bij seriële communicatie. Het biedt ook de flexibiliteit om elke verzonden of ontvangen byte met scripts te besturen.
Ignition Instrument Interface module

Belangrijkste functies van de Instrument Interface module

Bestandsbewaking
Sommige instrumenten ondersteunen alleen het doorgeven van gegevens door middel van één bestand. De Instrument Interface module maakt dit proces eenvoudig. Je kan ook waarden lezen van externe softwareprogramma’s die alleen ondersteuning bieden voor het doorgeven van gegevens via het gebruik van bestanden. De indeling van de gegevens kan variëren van een rapportindeling, CSV-bestand of een combinatie van beide.

Parseren
De kern van deze module is een krachtige Parsing-Engine. Naast het verwerken van onbewerkte gegevens uit seriële of tekstbestanden, kunnen alle tekstuele gegevens die in de client of server kunnen worden ingelezen, worden geparseerd tot betekenisvolle waarden. Dit opent de deur om op de meest eenvoudige manier gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen. Een voorbeeld is het uitlezen van temperatuur en vochtigheid van een apparaat dat metingen weergeeft op een eenvoudige HTML-webpagina. Door scripts te gebruiken, kan de HTML-inhoud worden gelezen. Vervolgens kunnen de temperatuur- en vochtigheidswaarden worden geconverteerd naar numerieke waarden.

Gecentraliseerd instrumentenbeheer
Omdat bedrijven veel instrumenten van hetzelfde type hebben, zal één centrale locatie om deze te configureren de inspanning voor hergebruik en onderhoud ervan verminderen. Een configuratie kan worden gekopieerd of gewijzigd om de tijd die nodig is om communicatie met jouw unieke apparaat tot stand te brengen, te verkorten. Een ingebouwde instrumentinterfacemodule maakt het verzamelen van gegevens uit een groot assortiment laboratoriuminstrumenten mogelijk.

Wist je dat je alle modules gratis kunt uitproberen?

Download en installeer de volledige Ignition versie in slechts enkele minuten en probeer het voor zo lang als jij wilt, helemaal gratis!

 

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?