Ignition Recipe & Changeover module

Recipe & Changeover

Een efficiënte manier om vakkundig recepten te bouwen, beheren en bewaken
Breid jouw systeem uit met deze module om recepten te beheren en te selecteren, afwijkingen in receptwaarden bij te houden. Daarnaast kan je recepten beveiligen, receptwijzigingen bij houden, recepten analyseren en receptrapporten genereren. Deze krachtige module is ideaal voor het snel en nauwkeurig wijzigen van machine-, proces- of systeemrecepten. Deze module vermindert de tijd die gewoonlijk nodig is om productierecepten te beheren aanzienlijk en is een must-have in elke branche die verschillende producten produceert of machines in verschillende modi laat draaien.

Beheren van hoofdrecepten

Verminder de inspanning die nodig is om talrijke recepten te beheren met de hoofdreceptfunctionaliteit, die alleen beschikbaar is in deze module. Wanneer je een instelling in het hoofdrecept wijzigt, wordt deze gerepliceerd naar al zijn subrecepten terwijl de specifieke waarden van elk subrecept behouden blijven. Met onbeperkte niveaus beschikbaar voor hoofdrecepten, kan je recepten op een hiërarchische manier ordenen, waardoor de moeite om recepten te onderhouden aanzienlijk wordt verminderd.
Ignition Recipe & Changeover module

Belangrijkste functies van de Recipe & Changeover module

Eenvoudig recepten bewerken
Het beheren van recepten is nog nooit zo eenvoudig geweest met de ingebouwde visuele recepteditor. De volgende bewerkingsmogelijkheden zijn nu slechts één muisklik verwijderd:

  • Maak nieuwe recepten
  • Lees huidige waarden in een recept
  • Exporteer recepten
  • Importeer recepten
  • Beheer de beveiliging
  • Selecteer machines voor recepten
  • En meer

Volg recepten in realtime
Nadat een recept is geselecteerd en nadat de oorspronkelijke receptwaarden zijn ingesteld, is het essentieel om deze te controleren op eventuele afwijkingen om kwaliteitsproblemen, downtime of andere productieproblemen te voorkomen. Tijdens de productie kunnen receptwaarden worden gewijzigd van systemen buiten het receptbeheersysteem, zoals een lokale operatorinterface voor een machine. Door de receptwaarden te bewaken, kan je met het variantie-logboek in de Recipe & Changeover module in realtime afwijkingen detecteren of afwijkingen per productierun of datumbereik bekijken. Deze mogelijkheden maken het mogelijk om in een vroeg stadium de hoofdoorzaken van productieproblemen te identificeren.

Houd wijzigingen in recepten bij
Elke keer dat er een wijziging wordt aangebracht in een receptinstelling, worden de details vastgelegd in het wijzigingslogboek. Onder andere wie de wijziging aangebracht heeft, wanneer dat was, wat de vorige instelling was en waarom de wijziging is aangebracht. Het wijzigingslogboek is waardevol in normale productieomgevingen en is vooral cruciaal in industrieën met aanzienlijke nalevingsvereisten.

Volg en beveilig recepten
Nu kan je de sterke bescherming van de op rollen gebaseerde beveiliging uitbreiden naar jouw recepten. Met deze module kan je gebruikersrollen toewijzen en toestemming instellen voor welke rollen welke receptwaarden kunnen wijzigen en met hoeveel.

OEE & SPC-integratie
In een productieproces dat volledig gebruikmaakt van de MES-modules van Sepasoft, wordt door het maken van een enkele productcodeselectie de receptwaarden ingesteld, de OEE-tracking gestart en worden SPC-monsters verzameld.

Analyseer recepten
Gebruik de ingebouwde analysetools van onze Recipe & Changeover om recepten te vergelijken, het logboek voor receptwijzigingen te bekijken en varianties in de productie in te zien. Wanneer je de Reporting module toevoegt, kan je ook rapporten met meerdere pagina’s maken.

Probeer Ignition gratis uit, voor zo lang als jij wilt!

Ontdek zelf waarom Ignition het ultieme platform is voor het bouwen en implementeren van industriële applicaties.

Enkele bedrijven die afhankelijk zijn van Ignition

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?