Internet Der Dingen – De toekomst van de industrie?

Industriële Internet der Dingen (In het engels Industrial Internet of Things) belooft een revolutie in de productie door de acquisitie en toegankelijkheid van veel grotere hoeveelheden data, tegen veel hogere snelheden mogelijk te maken.

Het Industriële Internet der Dingen (IIdD)

Wat is het en hoe zal het de productie beïnvloeden.

Het IIdD is onderdeel van een groter concept beter bekend als het Internet der Dingen. Het IdD is een netwerk van intelligente computers, apparaten en objecten die grote hoeveelheden data verzamelen. De verzamelde data wordt naar een centrale cloud gebaseerde service gestuurd waar het samen wordt gevoegd met andere data. Deze data wordt vervolgens met eindgebruikers gedeeld op een hulpvolle manier. Het IdD zal de automatisering in huizen, scholen, winkels en in vele industrieën verhogen.

De toepassing van het Internet der Dingen naar de productie-industrie wordt IIdD genoemd (of  Industriële Internet der Dingen 4.0). Het IIdD zal een productie revolutie door de acquisitie en toegankelijkheid van veel grotere hoeveelheden data, tegen veel hogere snelheden en veel meer efficiëntie mogelijk maken. Een aantal innovatieve bedrijven zijn al begonnen met het IIdD uit te voeren door gebruik te maken van intelligente, aangesloten apparaten in hun fabrieken.

Wat zijn de voordelen van het Industriële Internet der Dingen

Het IIdD kan de connectiviteit, efficiëntie, schaalbaarheid, tijdwinst en kostenbesparingen voor industriële organisaties sterk verbeteren. Bedrijven profiteren nu al van het IIdD doormiddel van kostenbesparingen als gevolg van preventief onderhoud, verbeteringen van de veiligheid en andere operationele efficiëntie.

IIdD netwerken van intelligente apparaten maken het mogelijk voor industriële organisaties om data silo’s open te breken en al hun mensen, data en processen van de werkvloer tot de directiekantoren te verbinden. Bedrijfsleiders kunnen de IIdD data gebruiken om een volledig en accuraat beeld te krijgen van hoe hun onderneming presteert, dit zal hen helpen om betere beslissingen te maken.

IIdD Protocollen

Een van de problemen ondervonden bij de overgang naar het IIdD is het feit dat verschillende “edge-of-network” apparaten reeds gebruik maakten van verschillende protocollen voor het verzenden en ontvangen van data. Hoewel er momenteel een aantal verschillende communicatieprotocollen worden gebruikt, zoals OPC-UA, is het Message Queueing Telemetry Transport (MQTT) transfer protocol snel oprukkend als de standaard voor het IIdD, vanwege de lichtgewicht overhead, publiceer/abonnement model en de bidirectionele mogelijkheden.

Uitdagingen van het IIdD

Interoperabiliteit en beveiliging zijn waarschijnlijk de twee grootste uitdagingen rond de invoering van het IIdD. Zoals technologie schrijfster Margaret Rouse opmerkt: “Een belangrijk aandachtspunt betreft het Industriële IdD is de interoperabiliteit tussen apparaten en machines die verschillende protocollen gebruiken en die verschillende architecturen hebben.”

Ignition is een uitstekende oplossing voor dit, omdat het cross-platform en gebaseerd is op open-source, IT standaard technologieën. Bedrijven moeten weten dan hun data veilig is. Proliferatie van sensoren en andere slimme verbonden apparaten heeft geresulteerd in een parallelle explosie in beveiligings- kwetsbaarheden. Dit is een andere factor voor de opkomst van MQTT sinds het een zeer veilig IIdD protocol is.

De Toekomst van het IIdD

Het Industriële Internet der Dingen wordt in het algemeen beschouwd als een van de belangrijkste trends die van invloed zijn op industriële bedrijven vandaag en in de toekomst. Industrieën dringen er op aan om systemen en apparatuur te moderniseren om aan nieuwe regelgevingen te voldoen, om zo bij te blijven bij de toenemende markt, volatiliteit snelheid en baanbrekende technologieën.

Bedrijven die het IIdD omarmd hebben, hebben significante verbeteringen omtrent veiligheid, efficiëntie en winstgevendheid gezien en de verwachting is dat deze trend zich zal voortzetten als IIdD technologieën meer en meer worden ingezet.

De Ignition IIdD oplossing verbetert aanzienlijk de connectiviteit, efficiëntie, schaalbaarheid, tijdwinst en kostenbesparingen voor industriële organisaties. Het kan de mensen en systemen op de werkvloer verenigen met degene op bedrijfsniveau.

Het maakt het ook mogelijk dat bedrijven meer uit hun huidige systeem halen zonder te worden beperkt door technologische en economische beperkingen. Voor deze redenen en nog veel meer, biedt Ignition een ideaal platform voor het instellen van de kracht van het Internet der dingen binnen uw onderneming.

Gerelateerde artikelen