HMI – Wat is een Human Machine Interface?

< Back

Human Machine Interface (HMI) is een onderdeel van bepaalde typen apparaten die in staat zijn om interacties tussen mens en machines te verwerken.

De interface bestaat uit hardware en software die het mogelijk maakt dat gebruikersinput vertaalt wordt naar signalen voor machines, die op hun beurt de gebruiker weer voorzien van het gewenste resultaat.

Human Machine Interface wordt gebruikt in veel verschillende industrieën zoals elektronica, entertainment, militaire, medische enz. HMI’s helpen bij het integreren van mensen in complexe technologische systemen.

Human Machine Interface staat ook bekend als Man Machine Interface (MMI), Computer Human Interface of Human Computer Interface.