Wat is Webbased?

< Back

Definitie – Wat betekent webbased?

Een webbased applicatie is ieder programma dat via een netwerkverbinding via HTTP of HTTPS wordt benaderd, in plaats van via het geheugen van een apparaat. Web-based applicaties draaien vaak in een webbrowser.

Webgebaseerde applicaties kunnen echter ook op clients gebaseerd zijn, waarbij een klein deel van het programma wordt gedownload naar de desktop van een gebruiker. De verwerking hiervan gebeurt dan via het internet op een externe server.

Webbased applicatie

Er is veel verwarring ontstaan door het gebruik van termen zoals web-based, internet based en cloud based bij het verwijzen naar applicaties.

Web-gebaseerde applicaties omvatten eigenlijk alle applicaties die communiceren met de gebruiker via HTTP of HTTPS.

Dit omvat lichte applicaties zoals Flash-games, online calculators, kalenders, enzovoort, evenals intensievere applicaties zoals web-gebaseerde tekstverwerkers en spreadsheet-applicaties.