info@at-automation.nl

+31(0)495 622 554

Een Eigen AT-Module?

Even de koppen bij elkaar om feedback te geven op onze eigen AT-Module.

Momenteel zijn wij bezig om in Ignition (https://www.at-automation.nl/ignition-platform/) onze eigen module te ontwikkelen. Blijf onze pagina in de gaten houden voor meer informatie.

Met Bart MansDerek MeuwissenBram RegtienJoeri In den KleefKillian EurlingsBart van Roon en Maurice Sentjens.

#innovatie

Reacties uitgeschakeld voor Een Eigen AT-Module? Nieuws

Read more

Monday Inspiration

“The best preparation for good work tomorrow is to do good work today.”

– Elbert Hubbard

https://www.at-automation.nl

Reacties uitgeschakeld voor Monday Inspiration Nieuws

Read more

De 10 Gouden Regels van AT-Automation

Bij AT-Automation B.V. stellen wij doelen. Doelen die wij met onze visie en het team willen bereiken. Wij geloven in de kracht van eerst geloven en dan doen.

Maar wij vinden het ook belangrijk dat dit wordt gerealiseerd in een prettige werkomgeving. Daarom hebben wij naar aanleiding van onze visie, ook de 10 Gouden Regels geïntroduceerd:

1. Respecteer elkaar
2. Help elkaar
3. Durf fouten te maken
4. Wees kritisch
5. Toon initiatief
6. Durf te vragen
7. Wees jezelf
8. Heb plezier in je werk
9. Denk ‘Outside of the Box’
10. Wees eerlijk

Bekijk ook onze visie

Reacties uitgeschakeld voor De 10 Gouden Regels van AT-Automation Nieuws

Read more

Monday Inspiration:

“Talent is cheaper than table salt. What separates the talented individual from the successful one is a lot of hard work.”

– Stephen King

Reacties uitgeschakeld voor Monday Inspiration: Nieuws

Read more

Tijd voor Inspiratie bij AT-Automation!

Vandaag is het dan zover. AT-Automation B.V. gaat weer naar Inspiration Point.

Inspiration Point is een symbiose van entertainment en culinair genot. De zang en dans zijn op topniveau, de humor is op het randje en aan het eten en de service worden enorm veel aandacht besteed.

Bij de voorstelling ‘Spectaculinair’ vloeien al deze elementen naadloos in elkaar over om u een bijzondere beleving te bezorgen. Het kersje op deze theater-taart is het persoonlijk contact van de artiesten met het publiek.

Onder het motto ‘Niets Moet. Alles Mag’ wordt u meegevoerd door een wereld van glitter, glamour en gekkigheid.

Hopelijk zijn jullie voorbereidt:

Yannick CuijtenBob TimmermansArd TriepelsLeanne TriepelsMaurice SentjensKillian EurlingsBram RegtienMarco PalmenKoen JanssenRichard En Lonneke Kuijpers-VerberneCarla DeelenMarli MolsQueenie SneperCoen GeelenJeroen BestPatty Triepels, Daan Cruts, Tobias TimmermansTom BuskensBart MansVeerle van RietBjorn Peeters.

Tot vanavond allemaal!

Reacties uitgeschakeld voor Tijd voor Inspiratie bij AT-Automation! Nieuws

Read more

Brickclean storing opgelost door AT-Automation

Hier zie je onze jongens (Daan & Richard) in actie om een storing op te lossen van de #brickclean.

De Brickclean is een zeer eenvoudig bedienbare palletiseermachine om gebruikte en nieuwe klinkers te formeren op een pallet.

Deze machine wordt door een persoon bediend en kan per dag 240 m2 stenen palletiseren.

AT-Automation B.V. heeft de besturing van de Brickclean gebouwd en geprogrammeerd.

https://www.nimatech.nl/?page=brickclean

https://www.at-automation.nl

Reacties uitgeschakeld voor Brickclean storing opgelost door AT-Automation Nieuws

Read more

Monday Inspiration:

“You have to fight to reach your dream. You have to sacrifice and work hard for it.”

– Lionel Messi

Reacties uitgeschakeld voor Monday Inspiration: Nieuws

Read more

Dagelijks een blokje om met het team!

Vanaf heden gaan wij bij AT-Automation B.V. twee keer per dag een blokje om. (10:00 & 14:30 uur)

Zo kunnen onze kantoor knapen even de benen strekken en wat frisse lucht opsnuiven.

Vandaag waren wij met dit fotogenieke clubje. 


Ard TriepelsBob TimmermansKillian EurlingsDerek MeuwissenMarco PalmenBram RegtienBart van RoonKoen Janssen en Yannick Cuijten

Fijn weekend jongens!

Reacties uitgeschakeld voor Dagelijks een blokje om met het team! Nieuws

Read more

HOERA WIJ ZIJN IGNITION PREMIER INTEGRATOR!

PROGRAMMEREN OP HET HOOGSTE NIVEAU BIJ AT-AUTOMATION

SINDS 2015 MAAKT AT-AUTOMATION GEBRUIK VAN HET IGNITION PLATFORM. DE MEEST UITBREIDBARE, SCHAALBARE EN BETAALBARE SCADA SOFTWARE IN DE WERELD. WE WAREN AL GOLD INTEGRATOR MAAR VANAF HEDEN ZIJN WE NU OOK PREMIER INTEGRATOR. DIT IS DE HOOGST HAALBARE STATUS VOOR BEDRIJVEN DIE IGNITION VERKOPEN EN PROGRAMMEREN.

 

Dromen Die Werkelijkheid Worden

“Toen AT-Automation aan dit (Ignition) avontuur begon waren we ervan overtuigd dat dit heel groot kon worden. Als je ziet wat er allemaal mogelijk is met Ignition, durf je gewoon te dromen.

Wij geloven alleen in producten waarvan wij vinden dat ze de beste in hun industrie zijn. Zo kwamen we uit bij Ignition.

Als wij bij klanten komen en ze hebben de vraag of Ignition een bepaalde functionaliteit kan toepassen zullen ze zeer waarschijnlijk te horen krijgen: “Ja, dat kan!”

Onze klanten zijn verbaasd over de mogelijkheden van het Ignition platform. Wij dagen jou dan ook uit om ons te vertellen wat je graag wilt bereiken en dan zullen wij jou laten zien hoe Ignition dit mogelijk maakt.

 

Uiteindelijk hebben we ook gelijk gekregen en klopte ons voorgevoel. De vraag naar Ignition is zo enorm dat het de snelst groeiende SCADA software ter wereld is.

Het geeft dan ook een geweldig gevoel dat we nu de hoogste status hebben behaald: Certified Premier Integrator. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat wij één van twee Premier integrators zijn van Nederland.”

 

Meer weten over het Ignition Platform?

Meer weten over Ignition SCADA

Reacties uitgeschakeld voor HOERA WIJ ZIJN IGNITION PREMIER INTEGRATOR! Ignition, MES, Nieuws, SCADA

Read more

Wat is MQTT (Message Queueing Telemetry Transport)?

Message Queueing Telemetry Transport (MQTT) is een machine-tot-machine (M2M) data transfer protocol dat in een hoog tempo het leidende messaging-protocol voor het Industriële Internet der Dingen (IIdD) aan het worden is.

MQTT: Het leidende Messaging Protocol voor IIdD

Wat is MQTT en waarom is het ideaal voor SCADA?

Hoewel er momenteel een aantal concurrerende IIdD technologieën en protocollen in het spel zijn, zijn de extreem lichtgewicht overhead (2-byte header), Publish/subscribe model en de bidirectionele mogelijkheden van MQTT bij uitstek geschikt om te voldoen aan de eisen van industriële besturingssystemen.

De nieuwste versie, MQTT 3.1.1, is een OASIS standaard die open is en royalty-vrij is. (OASIS is de Organization for the Advancement of Structured Information Standard, een internationale consortium dat de goedkeuring voor product onafhankelijke standaarden voor informatie bevordert.)

 

Wat zijn de voordelen van MQTT?

Het MQTT protocol maakt het mogelijk voor uw SCADA systeem om toegang te krijgen tot IIdD data. MQTT brengt vele krachtige voordelen naar uw proces:

 • Distribueer informatie efficiënter
 • Verhoog de schaalbaarheid
 • Verminder drastisch het verbruik van netwerkbrandbreedte
 • Verminder update snelheden naar secondes
 • Zeer geschikt voor detectie en controle op afstand
 • Maximaliseer de beschikbare bandbreedte
 • Extreem lichtgewicht overhead
 • Zeer veilig met permissie gebaseerde veiligheid
 • Gebruikt door de olie en gas industrie, Amazon, Facebook en andere grote bedrijven
 • Bespaart ontwikkelingstijd
 • Publish/subscribe protocollen verzamelen meer data met minder bandbreedte ten opzichte van polling protocollen.

 

Waarom is MQTT Gemaakt?

MQTT is gemaakt met het doel om data te verzamelen van zoveel mogelijk apparaten en om deze data vervolgens te transporteren naar een IT infrastructuur. Het is lichtgewicht en dus ideaal voor het monitoren op afstand, vooral bij M2M verbindingen waar een kleine footprint code vereist is of waar de netwerkbrandbreedte beperkt is.

MQTT werd in 1999 uitgevonden door Dr. Andy Stanford-Clark en Arlen Nipper. Mede-uitvinder Arlen Nipper is de president van Cirrus Link Solutions, het bedrijf dat de Cirrus Link MQTT modules voor Ignition heeft ontwikkeld.

  

Hoe werkt MQTT

MQTT is een publish/subscribe protocol wat het mogelijk maakt voor edge-of-network apparaten om te publiceren naar een broker. Cliënten verbinden met deze broker, die vervolgens bemiddelt tussen de communicatie van de twee apparaten. Elk apparaat kan zich inschrijven of registreren voor bepaalde onderwerpen.

MQTT is bidirectioneel en onderhoudt stateful session awareness. Als een edge-of-network apparaat verbinding verliest, worden alle geabonneerde cliënten geïnformeerd door de “Last Will And Testament” functie van de MQTT server, zodat iedere geautoriseerde cliënt in het systeem een nieuwe waarde terug kan publiceren naar het edge-of-network apparaat.

De lichtgewichtheid en efficiëntie van MQTT maken het mogelijk om de hoeveelheid data die wordt bewaakt en gecontroleerd significant te verhogen. Voorafgaand aan de uitvinding van MQTT, werd ongeveer 80% van de data achtergelaten op externe locaties, ook al zouden verschillende bedrijfsniveaus deze data kunnen gebruiken om slimmere beslissingen te maken. Nu maakt MQTT het mogelijk om meer te verzamelen, verzenden en te analyseren van de verzamelde data.

In tegenstelling tot de gebruikelijke poll/response modellen van veel protocollen, welke de neiging hebben om onnodig data verbindingen te verzadigen met onveranderlijke data, maximaliseren MQTT’s publish/subscribe modellen juist de beschikbare bandbreedte.

 

Wie gebruikt MQTT?

MQTT werd oorspronkelijk ontwikkeld voor lage bandbreedte, high-latency datalinks worden gebruikt in de olie- en gasindustrie. Echter wordt MQTT nu veel toegepast buiten de olie- en gasindustrie – van het regelen van intelligente verlichtingssystemen tot de Facebook Messenger applicatie. Amazon Web Services heeft onlangs aangekondigd dat Amazon Internet der Dingen (IdD) ook is gebaseerd op MQTT. Al met al lijkt MQTT het meest geschikt voor de systemen die worden gebruikt door industriële organisaties en we kunnen verwachten dat het snelle adoptie tempo alleen maar zal toenemen in de toekomst.

 

MQTT & Ignition Edge

Ignition Edge is een serie lichte, gelimiteerde, laag-geprijsde Ignition softwareproducten speciaal ontworpen voor het embedden van veld- en OEM-apparaten (Original Equipment Manufacturer) aan de rand van het netwerk.

 • Toegang tot data van PLC & OPC-UA Servers: maximaal 500 tags en uitgerust met OPC-UA
 • Werkt naadloos samen met Ignition: Bouw schaalbare en betaalbare enterprise systemen
 • Volledig cross platform: Werkt op alle versies van Windows op OS X, Linux en meer.

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Wat is MQTT (Message Queueing Telemetry Transport)? Nieuws

Read more