Hardware
Engineer

Als Senior Hardware Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en tekenen van elektrotechnische besturingsschema’s ten behoeve van productie- en procesautomatiseringsinstallaties. Je levert elke keer oplossingen van hoge kwaliteit in verschillende omgevingen en richting de klant ben je adviserend en denk je mee aan de beste technische/elektrische oplossingen voor zijn industriële installaties.

Wat kun je verwachten?

Bij AT-Automation ontvang je niet alleen een competitief salaris dat aansluit bij jouw ervaring en vaardigheden, maar ook aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 20 vakantiedagen + 15 ATV-dagen
 • Vrije dag op je verjaardag
 • Vergoeding voor overuren
 • Talrijke mogelijkheden voor zowel persoonlijke als professionele groei
 • Diverse teamuitjes en teambuildingactiviteiten per jaar, vaak inclusief partners
 • Pensioenregeling
 • Een hecht team waarin respect, eerlijkheid en samenwerking centraal staan

Werkzaamheden

Als Senior Hardware Engineer bij AT-Automation ben je de kern van het projectteam, fungeer je als de verbindende schakel tussen AT-Automation en de klant en speel je een cruciale rol bij het vertalen van klantvragen naar concrete technische ontwerpen in elektrotechnische besturingsschema’s. In deze leidende functie ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig engineeren van besturingspanelen, waarbij je gedetailleerd hoofdstroom- en stuurstroom in de elektrotechnische besturingsschema’s uitwerkt. Je houdt rekening met de indeling van de installatie, schakelkasten en remote I/O-panelen en streeft naar zowel functionele als efficiënte ontwerpen.

Als specialist zorg je ervoor dat de elektrotechnische besturingsschema’s voldoen aan de hoogste normen en specificaties. Je voert kabelberekeningen uit, controleert de kortsluitvastheid en hebt expertise in machinerichtlijnen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van bestellijsten en bied je actieve ondersteuning aan de paneelbouw, installatiewerkzaamheden en software engineers gedurende de uitvoeringsfase. Je bent nauw betrokken bij tussentijdse en eindcontrole-inspecties om de kwaliteit en conformiteit te waarborgen. Bovendien draag je bij aan standaardisatie van processen en ontwerpen, wat bijdraagt aan een consistente werkomgeving en efficiënte werkwijzen. Indien nodig, neem je ook de leiding in het calculeren van projecten.

In lijn met de kernwaarden van AT-Automation breng je toewijding in je werk. Klantgerichtheid, het nakomen van afspraken, respectvol omgaan met klanten en eerlijkheid zijn vanzelfsprekend in jouw aanpak. Je bent kwaliteitsgericht en streeft naar het beste resultaat, zelfs als de klant al tevreden is. Een integraal onderdeel van je rol is het begeleiden van junior hardware engineers, waarbij je jouw expertise deelt en bijdraagt aan hun professionele ontwikkeling. Hierdoor speel je niet alleen een sleutelrol in individuele projecten, maar draag je ook bij aan de groei van het team en de organisatie als geheel.

Functie-eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding in Elektrotechniek, Industriële Automatisering of Mechatronica.
 • 5+ jaar relevante werkervaring als Hardware Engineer in de industriële automatisering.
 • Ervaring met AutoCad, EPLAN P8 en de EPLAN Data Portal.
 • Kennis van EPLAN EEC, Cogineer, Typical Manager, robots en Pro Panel is een pre.
 • Ervaring en kennis van safety (PILZ).
 • Ruime kennis van normeringen en regelgeving, inclusief machinerichtlijnen, ATEX- en NEN61439.
 • Toewijding aan voortdurende persoonlijke ontwikkeling.
 • Prioriteiten kunnen stellen en anticiperen op onverwachte situaties in een dynamische omgeving.
 • Structureren van eigen werk en werkprocessen van anderen en tijdig zoeken naar oplossingen voor verstoringen.
 • Doorzettingsvermogen, vooral in drukke periodes.
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Nauwkeurig en accuraat werken.

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Belangrijk om te weten, dit zijn onze richtlijnen. Beschik jij over andere kwaliteiten? Die ook bij deze functie passen? Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons. Elke dag ben je in contact met gedreven collega’s en klanten die vooruit willen.

Over AT

Bij AT-Automation gaat groei verder dan simpelweg het vergroten van productiecapaciteit; het draait om het beheersen van kennis en het verkrijgen van meer controle. Wij geloven in het delen van kennis en het empoweren van individuen om meesters te worden in industriële automatisering. Bij AT-Automation ondersteunen we jou om te groeien en te ontwikkelen. Uiteindelijk ben jij degene die de leiding heeft over jouw groeipad. Ontdek met ons de mogelijkheden en bouw samen aan een succesvolle toekomst in industriële automatisering.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact met ons op via personeel@at-automation.nl of bel naar +31 (0) 495 622 554.

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?