Efficiëntie en gemak in de bakkerijsector

AB Mauri maakt gebruik van telemetrie en Ignition om voorraadbeheer en transportplanning te verbeteren

100% gratis & vrijblijvend

AB Mauri is een onderdeel van Associated British Foods (ABF). Met meer dan 150 jaar ervaring, 52 fabrieken en verkoopafdelingen in meer dan 100 landen is AB Mauri een van ‘s werelds grootste producenten en leveranciers van vloeibare bakkersgist en bakkerijgrondstoffen.

De uitdaging

Bakkerijen zijn zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van de gistvoorraad, een belangrijk ingrediënt voor het produceren van broodproducten. Het is in het verleden vaak voorgekomen dat bakkerijen dit te laat in de gaten kregen, waardoor de levering op zich liet wachten en de productie stil moest worden gelegd.

De klant volledig ontzorgen, dat staat bij AB Mauri hoog in het vaandel. Het bedrijf wil daarom graag inzicht hebben in de gistvoorraden van de bakkerijen. Zo kan AB Mauri zelf inzien wanneer een bakkerij bijna door de voorraad heen is en kan er proactief contact op worden genomen met de bakkerij en een nieuwe levering gepland worden.

Op basis van deze data kan er een forecast worden ontwikkeld die voor een efficiënte transportplanning kan zorgen voor zowel de bakkerij als AB Mauri. Staat er volgende week een levering gepland bij bakkerij X, Y en Z? Dan is de meest ideale route bakkerij Z, X en Y. Zo is AB Mauri in staat efficiënt om te gaan met het bepalen van de routing. Met de hoge transportprijzen van tegenwoordig is dit een mooie bijkomstigheid.

Onze oplossing

AB Mauri heeft AT-Automation gevraagd om mee te denken over mogelijke oplossingen waarbij we uit zijn gekomen op een telemetrie oplossing in combinatie met Ignition. We lezen met een industriële PC de PLC van de gistinstallatie of de loadsensoren uit en middels het MQTT-protocol versturen we die data naar de server van AB Mauri. Ignition haalt deze gegevens op en visualiseert dit in een webbased applicatie.

Met de toepassing van telemetrie in combinatie met Ignition is AB Mauri in staat de tankniveaus bij bakkerijen op afstand, realtime en vanuit elke gewenste locatie op elk mogelijk device in te zien. Dit is voor AB Mauri waardevolle informatie omdat het hen de informatie geeft die nodig is om proactief en efficiënt nieuwe leveringen in te plannen.

“Ignition is hét pakket voor dataverwerking en visualisatie. Het verwerkt data snel op onze Engelse server en stuurt die vervolgens naar ons toe. De data wordt overzichtelijk weergegeven in een webbased applicatie.” – Kevin Tang, AB Mauri

AB Mauri - Totaaloverzicht bakkers

Mocht een bakkerij willen weten hoe lang het op de dag zelf nog duurt, dan kunnen ze customer service bellen. De vrachtwagens zijn live te volgen, waardoor hun exacte locatie te zien is op de kaart evenals de route waar ze mee bezig zijn en de bakkerijen waar ze onderweg moeten leveren. Zo is AB Mauri in staat de bakkerij ten alle tijden realtime te informeren te verschaffen over de gistlevering.

AB Mauri - Kaart

Het resultaat

De applicatie is overzichtelijk en volledig ontworpen in de huisstijl van AB Mauri. Bij de bakkerijen worden diverse gegevens gelogd, waaronder temperatuur en inhoud, welke zijn verwerkt in een duidelijk overzicht. Dit overzicht is ook op te splitsen in grote en kleine bakkerijen. Daarnaast worden ook de CIP-gegevens gelogd, een belangrijk onderdeel in verband met de voedsel- en waren wetgeving. Gebruikers hoeven Ignition niet te installeren, de applicatie is namelijk webbased. Dat wil zeggen dat gebruikers kunnen inloggen via een URL op elk apparaat met een webbrowser.

AB Mauri - Dashboard

Het uiteindelijke doel van AB Mauri is om hun klanten volledig te ontzorgen en proactief de kwaliteit, voorraad en levering van gist te optimaliseren. In de toekomst wil AB Mauri daarom dat alle bakkerijen overgaan, dat is nu namelijk nog niet het geval. Hoewel veel bakkerijen momenteel graag zelf de bestellingen willen doen, is er een duidelijke toename in het aantal bakkerijen dat op basis van de goede ervaringen met, en betrouwbaarheid van AB Mauri, de planning en leveringen van gist volledig aan hen uitbesteden.

“Als het gaat om realtime datalogging, is AT-automation een betrouwbare en flexibele partner. Met hun hulp hebben we nu op elk gewenst moment inzicht in de voorraden van onze klanten, wat nauwkeurige planning van leveringen mogelijk maakt. Bovendien is AT-Automation altijd bereikbaar en denken ze actief mee over complexe vraagstukken.” – Kevin Tang, AB Mauri

100% gratis & vrijblijvend

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?