Realtime inzicht

Een oplossing voor slecht met elkaar communicerende systemen

100% gratis & vrijblijvend

De uitdaging

AB Mauri is wereldwijd een van de grootste producenten en leveranciers van bakkersgist en bakkerij-grondstoffen. Het bedrijf gebruikte diverse systemen om data te verzamelen, wat veel ruis gaf in de informatie-uitwisseling omdat deze niet goed met elkaar communiceerden.

De klanten van AB Mauri, de bakkerijen, moesten telkens zelf aangeven hoeveel ze nog op voorraad hadden en wanneer ze een nieuwe levering nodig hadden. De bakkerijen kwamen hier nog wel eens te laat achter en doordat er vanuit AB Mauri geen inzicht was in de voorraad kwamen leveringen regelmatig te laat.

AB Mauri Ignition applicatie dashboard
AB Mauri Ignition applicatie dashboard

Onze oplossing

De oplossing is een Ignition Edge MQTT applicatie waarbij dataloggers zijn geïnstalleerd bij de bakkerijen. Dit maakt het mogelijk dat AB Mauri vanuit het hoofdkantoor kan zien hoeveel voorraad de bakkerijen nog hebben en wanneer ze nieuwe leveringen nodig hebben om de voorraad verder aan te vullen. Hierdoor kunnen de tekorten aan belangrijke ingrediënten voorkomen worden, zonder dat de bakkerijen dit nog langer zelf door hoeven te geven aan AB Mauri.

Daarnaast hebben we ook Ignition Edge PC’s toegevoegd aan de vrachtwagens die data verzamelt en naar de centrale Ignition server stuurt. AB Mauri ziet alle bakkerijen en rondrijdende trucks weergegeven op een landkaart met icoontjes. Wanneer men klikt op een van deze icoontjes, wordt de voorraad van die specifieke bakker of de leveringsgegevens van de specifieke truck weergegeven.

Het resultaat

Alle software die AB Mauri eerst gebruikte om data te verzamelen zijn overbodig geworden. Door het gebruik van Ignition Edge MQTT wordt alle data verzameld in één applicatie. Dit resulteert in een naadloze communicatie tussen het hoofdkantoor van AB Mauri, hun klanten (de bakkerijen) en de rondrijdende trucks. 

Er is ook een aparte pagina toegevoegd voor de delivery events, waarop alle informatie te vinden is over de leveringen (o.a. wanneer, waar, hoeveel kilogram, gemiddelde temperatuur etc.) en/of de leveringen al gefactureerd zijn of niet.

Tevens kan de Customer Service afdeling van AB Mauri in de applicatie wijzigen wat gebruikers (bakkerijen) kunnen zien. Zo ziet de gebruiker alleen de eigen bakkerij wanneer er wordt ingelogd in de applicatie.

“AT-Automation is een betrouwbare en flexibele partner op het gebied van realtime data logging. AB Mauri kan hierdoor op elk gewenst moment de voorraden in zien van haar klanten zodat de nieuwe leveringen nauwkeurig gepland kunnen worden. Tevens is AT-Automation altijd bereikbaar en bereid om mee te denken met ons over complexe vraagstukken. Iets wat niet altijd vanzelfsprekend is.”  – Kevin Tang, AB Mauri

AB Mauri Ignition applicatie delivery events

100% gratis & vrijblijvend

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?