Efficiënt data management

Een gestroomlijnde aanpak voor accurate informatie op Attero’s stortplaatslocaties

100% gratis & vrijblijvend

Attero is een afvalverwerkingsbedrijf met meerdere entiteiten. De afdeling organisch (die inmiddels al ruim twee jaar met Ignition werkt) verwerkt meer dan 50% van al het GFT wat in Nederland geproduceerd wordt tot compost. Bij de afdeling mineraal, waar dit project over gaat, wordt puin en verontreinigde grond gerecycled tot herbruikbare grond- en bouwstoffen. Dit proces vindt plaats op de elf stortplaatsen die Attero uitbaat en/of in bezit heeft, waarvan er momenteel nog vier operationeel zijn. De overige zeven zijn afgedekt, waardoor er niets meer kan worden bijgestort.  

In Nederland geldt een eeuwigdurende nazorg, wat betekent dat elke 75 jaar de afdekking van de stortplaatsen vernieuwd moet worden. Attero, als verantwoordelijke voor de exploitatie, draagt echter de verantwoordelijkheid over aan de provincie nadat de  stortplaats afgedekt is. De doelstelling is om te zorgen voor een zo compleet mogelijke overdraging van de data zodat de provincie de zorg naadloos over kan nemen.

De uitdaging

Attero heeft een team van twintig mensen dat zich verspreid over de elf locaties in Nederland om metingen uit te voeren en de gemeten waardes te noteren. Ze verzamelen gegevens zoals grondwaterstanden, percolaatgegevens, kwaliteit en hoeveelheden van de stortplaatsen. De uitdaging zit hem in het feit dat elke locatie in het verleden autonoom heeft mogen opereren. Elke locatie heeft op zijn eigen manier gegevens verzameld, geregistreerd en opgeslagen. Inmiddels is er een diversiteit aan Excel-bestanden ontstaan, waarin alle informatie op verschillende plekken is opgeslagen.

Het vinden van deze specifieke waardes wordt op deze manier een ware speurtocht die erg veel tijd kost. Bovendien zijn menselijke fouten onvermijdelijk en het aantal bestanden blijft gestaag groeien. En dan komt het moment waarop Attero een afgedekte stortplaats aan de provincie moet overdragen, inclusief alle data van de afgelopen jaren. Het is een hele klus om de benodigde informatie terug te vinden in de vele Excel-bestanden. Daarnaast moet van alle data geverifieerd worden of deze accuraat en up-to-date is. Attero snakt logischerwijs naar een efficiëntere aanpak.

Onze oplossing

Met elf verschillende locaties en een diversiteit aan systemen van verschillende partners, is het van cruciaal belang om al deze waardevolle informatie te verbinden in één centrale database. Hier komen AT-Automation en het softwarepakket Ignition in beeld. We hebben geen invloed op de metingen zelf, maar extraheren de relevante gegevens en slaan het veilig op in de centrale database. Met Ignition kunnen we gegevens uit de database op een flexibele en visueel aantrekkelijke manier presenteren. Hierdoor krijgt Attero betere inzichten en zijn ze in staat de prestaties van hun processen te bewaken.

Twan Kanen, werkzaam bij Attero, verwoordt het treffend: “We hebben dadelijk alle data op één plek en we hebben daar de waarheid staan.” En dat is precies waar we naar streven. Door deze integratie van menselijke metingen en data in één krachtige database, creëren we één bron van waarheid.

Het resultaat

De Ignition-applicatie is ontwikkeld om te werken op zowel desktops, laptops, tablets en mobiele telefoons. Of het nu op kantoor is of onderweg, het team kan moeiteloos inloggen en alle benodigde informatie verkrijgen. In de applicatie is het eenvoudig om alle gegevens met een druk op de knop te filteren en exporteren.

Startscherm op tablet

Dankzij de geautomatiseerde processen en de centrale database is het verleden tijd om fysiek aanwezig te moeten zijn bij metingen op specifieke tijdstippen. Alle handmatige metingen en automatisch gegenereerde gegevens worden direct opgeslagen en georganiseerd in één gestructureerde omgeving. Hierdoor heeft het hele team realtime inzicht in de actuele stand van zaken en kunnen ze de laatste metingen raadplegen.

Planning
Afwijkingen melden

Daarnaast is Attero nu ook in staat een planning aan de gegevens te koppelen, zodat de juiste metingen op het juiste moment worden uitgevoerd. Geen onoverzichtelijke Excel-formulieren meer, maar gestructureerde en betrouwbare data in één overzichtelijke omgeving.

Observatie

“De samenwerking met AT-Automation op het gebied van databasebeheer is zeer effectief en biedt ons de ondersteuning die we nodig hebben om succesvol te opereren. Met Ignition aan boord kunnen we ons nu volledig richten op het ontsluiten en interpreteren van de waardevolle data die we tot onze beschikking hebben, zonder gedoe met losse Excel-formulieren.” aldus Twan Kanen.

100% gratis & vrijblijvend

Bedrijf

Adres
Schoutlaan 2
6002EA Weert
Nederland

KvK
12060910

BTW
NL8185.09.089 B01

©AT-Automation | Privacy | Algemene voorwaarden

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?