Minder risico op downtime

PLC vervangen voor een reële prijs met een hoge kwaliteit

100% gratis & vrijblijvend

De uitdaging

Autoneum is wereldwijd fabrikant op het gebied van akoestische en thermische isolatie van voertuigen en levert aan de meeste autofabrikanten. Een van de machines bij Autoneum werd aangestuurd door een oude Telemecanique PLC, waar het bedrijf al een aantal keren problemen mee heeft gehad. Het was niet mogelijk voor hun eigen engineers om in het programma te onderzoeken wat er precies aan de hand was. Ze gebruikte de software wel, maar er was intern te weinig kennis aanwezig om de problemen op te kunnen lossen. De productie van Telemecanique PLC’s is in 1988 gestopt na een overname door Schneider Electric, waardoor Autoneum de keuze heeft gemaakt om deze PLC te vervangen. Het bedrijf wilde graag weer een betrouwbare PLC waarmee de komende jaren zorgeloos geproduceerd kan worden.

Autoneum-productie-schuimlijn

Onze oplossing

De volgende werkzaamheden heeft AT-Automation uitgevoerd voor Autoneum:

  • PLC vervangen op basis van de wensen van Autoneum. Normaliter is het mogelijk om gebruik te maken van de gegevens van de oude PLC, echter was Autoneum hier niet tevreden over. Om deze reden is de PLC volledig opnieuw geprogrammeerd
  • Elektrische (oude) tekeningen aangepast naar een nieuwe versie (Eplan)
  • SAT testen (Site Acceptance Test); uitvoerig testen op locatie voor afronding project
  • Elke productielijn heeft een HMI-dashboard waarop overzichtelijk de verzamelde PLC-data wordt weergegeven voor operators. Dit dashboard hebben de engineers van AT-Automation ontwikkelt met WinCC Flexible

Autoneum hanteert Siemens als standaard PLC-merk, waardoor we deze Telemecanique hebben vervangen voor een Siemens S7-1500, inclusief een Siemens HMI-scherm (KTP900). Voorafgaand aan het project op locatie bij Autoneum, heeft AT-Automation de PLC volledig geprogrammeerd en gesimuleerd. Het afregelwerk is op locatie bij Autoneum uitgevoerd, onder andere omdat het om een kritisch proces gaat.

Productiehal bij Autoneum

Het resultaat

Het resultaat van vele jaren partnerschap is dat dit bedrijf ervaren is met onze werkwijze. AT-Automation pakt de opdrachten structureel aan en voert deze uit met het gewenste resultaat of zelfs beter tot gevolg. De ombouw is gerealiseerd tijdens de zomerstop van Autoneum, vanwege het feit dat de machine destijds stil stond. Zo werd ongewenste downtime voorkomen.

Door vervanging van de verouderde PLC, is Autoneum in staat zelf storingen te zoeken en op te lossen. Daarnaast is de betrouwbaarheid aanzienlijk verbeterd door gebruik van de modernste technieken.

 

Productiehal bij Autoneum

100% gratis & vrijblijvend

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?