Meer inzicht in productieproces

Een transparant en toekomstbestendig productiesysteem

100% gratis & vrijblijvend

Axxor is wereldmarktleider in de ontwikkeling en productie van honingraatkarton voor toepassingen in diverse industrieën, waaronder de meubel-, verpakkingen- en automobielindustrie. Voorbeelden van producten waar het materiaal van Axxor in is verwerkt zijn lichtgewicht meubelen, vulmateriaal in verpakkingen (ter vervanging van piepschuim), kofferbakbodems en motorkappen van auto’s. Het bedrijf beschikt over productielocaties in Nederland, Polen en in de Verenigde Staten. Onderdeel van de locatie in Zwolle is het ‘Center of Excellence’, waar nieuwe producten, toepassingen en productiesystemen worden ontwikkeld.

Een toename in zowel de interne als externe vraag naar inzicht in het productieproces en de conclusie dat de oude systemen hier niet in konden voorzien, heeft geleid tot een nieuwe aanpak met behulp van Ignition SCADA. Het verzamelen en inzichtelijk maken van data binnen de organisatie staat hierbij centraal.

De uitdaging

Zowel in de markt als vanuit Axxor zelf, is er een vraag ontstaan om meer data te verzamelen en deze inzichtelijk te maken. Er was daarom behoefte aan een modern SCADA-systeem waarmee uitbreidingen of wijzigingen gemakkelijk doorgevoerd konden worden zonder de productie stil te leggen en waarmee de verzamelde data overzichtelijk en op meerdere plekken in de organisatie aangeboden kon worden.

“Ons oude systeem bood geen goede oplossing om gegevens binnen de organisatie beschikbaar te stellen, waardoor het te kostbaar werd om dit met ons bestaande SCADA-systeem te realiseren. Tijdens mijn online zoektocht naar alternatieven kwam ik Ignition tegen. De brede mogelijkheden van dit systeem vind je simpelweg niet in andere pakketten.” – Wim Soepenberg, Axxor 

De data moest dus goed en betrouwbaar worden vastgelegd maar moet ook gemakkelijk beschikbaar zijn binnen de organisatie. Een webbased systeem zoals Ignition biedt daarin de beste oplossing waarbij iedereen overal gemakkelijk toegang heeft tot de gewenste data.

AB Mauri Ignition applicatie dashboard

Onze oplossing

Na uitvoerige gesprekken en het inventariseren van wensen, eisen en mogelijkheden hebben we Axxor aangeraden om Ignition Perspective te gebruiken. Ook is geadviseerd om de user interface voor zowel het nieuwe SCADA-systeem als de bestaande HMI-schermen te updaten naar moderne en overzichtelijke ontwerpen.

“Onze bestaande user interface was vooral gebaseerd op zeer gedetailleerde CAD-tekeningen waarin elk knopje en slangetje te zien was. AT-Automation heeft ervoor gezorgd dat dit is teruggebracht tot de visualisatie van alleen de essentiële aspecten van de machinelijn.” – Wim Soepenberg, Axxor

Door onze intensieve samenwerking hebben we een goede architectuur neergezet waarmee Axxor de zelf ontwikkelde toepassingen kan integreren in Ignition Perspective.

Het resultaat

Volgens Wim is automatiseren niet alleen het gemakkelijker maken van het productieproces maar is automatiseren ook meten. “Door te meten krijg je inzicht in factoren die invloed hebben op de productie en daarmee op de kwaliteit. Met Ignition kun je al deze informatie realtime inzichtelijk maken. Door het historisch loggen van de data kun je bij storingen de data terughalen en kijken waardoor de storing is ontstaan. Niet alleen je kwaliteit verbetert dus maar ook de efficiëntie van je productie.”

De vervolgstappen zijn dat Axxor leert van de nu ingerichte lijn om vervolgens verder uit te rollen over de andere productielijnen. Ook onderzoeken we samen de mogelijkheden om de data van de Vision-systemen uit te wisselen met Ignition waarmee Axxor een report kan maken van de productie batch.

De behoefte aan data en de koppeling tussen verschillende systemen wordt steeds groter. Momenteel werken we met meerdere kwaliteitscontroles. We hebben de wens om al deze data te verzamelen op een centrale plek, zodat zowel de interne organisatie als de klant nog directer inzicht heeft in de productkwaliteit.” – Wim Soepenberg, Axxor

Axxor ziet met de Ignition applicatie steeds meer toepassingsmogelijkheden om productiegegevens te meten waarmee ze niet alleen de kwaliteit kunnen verhogen maar ook hoe ze afval kunnen verminderen. Zo kunnen ze een steeds beter en duurzamer product produceren.

100% gratis & vrijblijvend

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?