Snel een sterk resultaat

Veiligheids PLC vervangen voor een reële prijs met een hoge kwaliteit

100% gratis & vrijblijvend

De uitdaging

Ebema is producent van materialen in geprefabriceerd beton. In de productiehal had het bedrijf een veiligheids PLC van het merk Pilz (PSS 3000) met remote I/O stations waarmee de volledige veiligheid van de hal werd geregeld. Ebema wilde op diverse plaatsen veiligheden toevoegen, waarvoor een aanpassing gedaan diende te worden aan het huidige systeem. Omdat het een veiligheids PLC betrof uit 1995, was de apparatuur dusdanig verouderd en kon Ebema zowel intern als extern niemand vinden die deze aanpassing voor hen kon doorvoeren. Tevens zijn veel onderdelen niet meer verkrijgbaar via de gangbare weg. Dit zal leiden tot lange productiestilstanden welke Ebema zich, wegens de hoge productiestilstand, niet kan veroorloven. Dat is ook de reden dat deze aanpassing op vrij korte termijn en met een zeer korte doorlooptijd moest worden afgerond.

Oude Pilz PSS3000 bij Ebema

Onze oplossing

De volgende werkzaamheden heeft AT-Automation uitgevoerd bij Ebema: 

  • PLC & Remote I/O vervangen op basis van de veiligheidsmatrix van Ebema, gegevens van de Pilz veiligheids-PLC en de wensen van Ebema
  • Oude bekabeling vervangen
  • Documentatie van de veiligheidsmatrix vernieuwd. Dit was namelijk voor het laatst gebeurd in 2007
  • Elektrische (oude) tekeningen aangepast naar een nieuwe versie (Eplan)
  • SAT testen (Site Acceptance Test); uitvoerig testen op locatie voor afronding project

Ebema hanteert Siemens als standaard PLC-merk, waardoor we deze Pilz PLC hebben vervangen voor een centrale Siemens S7-1500 fail-safe PLC met ET 200SP remote I/O stations in de productiehal. Voorafgaand aan het project op locatie bij Ebema heeft AT-Automation de volledige hardware opgebouwd en op functionaliteit getest, waardoor het eenmaal op locatie een kwestie van plug & play.

Siemens S7-1500 fail-safe PLC bij Ebema

Het resultaat

Ebema was bekend met het feit dat AT-Automation snel en met een korte doorlooptijd dit project zou kunnen realiseren tegen een reële prijs. Die beloftes heeft AT-Automation waargemaakt, waarbij onze klant zelfs nog versteld stond van de snelheid waarop het gewenste resultaat bereikt was. Het bedrijf was namelijk bezorgd dat ze nieuwjaarsdag niet zouden kunnen opstarten, maar AT-Automation heeft er alles aan gedaan om die bezorgdheid weg te nemen. Zo was het project zelfs al voor de kerstdagen afgerond! De ombouw is gerealiseerd tijdens de winterstop van Ebema zodat ongewenste downtime voorkomen werd.

De veiligheid van de productiehal is weer up-to-date volgens de laatste stand van de techniek, waardoor ook de betrouwbaarheid van de installatie aanzienlijk is verhoogd. Tevens kan de PLC in het vervolg gemakkelijker aangepast worden.

Siemens S7-1500 fail-safe PLC bij Ebema

100% gratis & vrijblijvend

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?