Moderne SCADA oplossing

FUJIFILM kiest voor Ignition met ondersteuning door AT-Automation 

100% gratis & vrijblijvend

FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. uit Tilburg ondersteunt de wereldwijde productie en levering van diverse producten voor de grafische industrie, gas- en waterzuivering installaties en de biofarmaceutische industrie. Daarnaast heeft FUJIFILM een laboratorium locatie voor het ontwikkelen en testen van nieuwe producten. 

De uitdaging

Een efficiënt en overzichtelijk productieproces is ook voor FUJIFILM van groot belang. Een modern SCADA systeem is daarbij onmisbaar. De bestaande vier productielijnen van de Finishing plant draaien dag en nacht waarbij vijf ploegen de productie monitoren en handmatig rapportages uitbrengen voor de maintenance afdeling. In 2019 is gestart met het moderniseren van de oude MS-DOS en Cimplicity systemen waarbij voor FUJIFILM flexibiliteit van het nieuwe systeem voorop stond en waarmee ze voor vier productielijnen inzicht kreeg in onderhoud, planning en rapporten. 

Onze oplossing

De oplossing is een Ignition applicatie voor HMI en SCADA. Hiermee kunnen gemakkelijk oude systemen vervangen worden zonder dat productieprocessen in gevaar komen. Jaap de Cloe, Maintenance Engineer bij FUJIFILM, heeft Ignition geïntroduceerd. Daarbij is ondersteuning gezocht bij AT-Automation voor het verkrijgen van advies en het leggen van de basis waarop FUJIFILM zelf de lijnen kon uitbreiden en moderniseren. Daarvoor hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste oplossing en is uiteindelijk gekozen voor Ignition Perspective, het ontwerpen van moderne HMI schermen en het trainen en ondersteunen van de Engineers van FUJIFILM.  

Ignition applicatie Limex Logic dashboard

Het resultaat

Met de implementatie van Ignition worden de verouderde SCADA en HMI applicaties uitgefaseerd en is FUJIFILM in staat sneller en efficiënter de productie te monitoren, rapportages te draaien en onderhoudswerkzaamheden te plannen.  Door de samenwerking heeft FUJIFILM een goed fundament liggen om zelf op door te bouwen. FUJIFILM is nu in staat zelf nieuwe lijnen toe te voegen aan de SCADA applicatie en de nog toe te voegen lijnen uit te breiden met door ons ontworpen HMI schermen die ze vervolgens zelf testen. 

Inmiddels heeft de samenwerking geleid tot het opleiden van Engineers van FUJIFILM waardoor ook een nieuwe productiefaciliteit kan worden uitgerust met de Ignition software. 

“Het enthousiasme en de gedrevenheid van deze jonge mensen waren inspirerend. Ze presenteerden voorbeelden en oplossingen op een professionele manier en waren altijd bereid om te helpen.” – Jaap de Cloe, Supervisor Maintenance and Engineering bij Fujifilm

100% gratis & vrijblijvend

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?