Better safe than sorry

Het tijdig vervangen van oude PLC hardware om risico’s te beperken

100% gratis & vrijblijvend

Jan de Rijk Logistics (opgericht in 1971) heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van Europese transport-, distributiediensten en bijbehorende contractlogistiek en supply chain management-oplossingen in Europa. De businessportfolio van Jan de Rijk Logistics is opgedeeld in vier werkgebieden; internationaal transport, contractlogistiek, Benelux-distributie & last mile leveringen en freight forwarding.

De uitdaging

Jan de Rijk Logistics draaide nog op oude PLC hardware welke end-of-life dreigde te raken. Wanneer een product deze fase bereikt, eindigt de support en dat is voor veel bedrijven vaak een groot risico. Zo ook voor Jan de Rijk Logistics en dat was dan ook de grote drijfveer om op zoek te gaan naar een partner die hen hierin kon helpen.

Stilstand van de automatische hoogbouw kan een hoop urenverlies tot gevolg hebben en het is zeker niet wenselijk dat klanten hier hinder van ondervinden. Jan de Rijk Logistics heeft actief geacteerd op de informatie dat de hardware end-of-life dreigde te raken.

“In 2018 ben ik actief op zoek gegaan naar een partij die eigenlijk het totaalpakket kon aanpakken voor ons, dus zowel hardware als software. AT-Automation leek een wat groter, stabiel bedrijf te zijn dat aan deze eisen voldeed. We hadden de keuze uit meerdere grote partijen, maar die waren minder meegaand en gedreven dan AT-Automation.” – Rogier Heeren, Jan de Rijk Logistics.

PLC-Engineers-aan-het-werk-bij-Jan-de-Rijk

Onze oplossing

Er is een vooronderzoek afgenomen waarbij een aantal van onze medewerkers op locatie het hele systeem hebben doorgemeten en hebben gekeken hoe alles in de kasten was doorgelinkt. Dit is vervolgens uitgewerkt tot een concreet plan.

De ombouw zou initieel drie weekenden in beslag nemen. Er werd nadrukkelijk voor de weekenden gekozen zodat de operatie daar geen last van heeft. Op zaterdag en zondag staan de machines stil, een uitgelezen mogelijkheid om de ombouw te verzorgen. Op deze manier is de hardware van de volledige besturing onder handen genomen, wat altijd prettiger werkt dan wanneer dit gefaseerd plaats moet vinden.

“Vooraf was het voor ons duidelijk wat er zou gebeuren. We gingen ervan uit dat alles in 3 weekenden vervangen zou worden. Uiteindelijk is dit in één weekend gebeurd met de inzet van wat meer mensen vanuit AT-Automation. Dat het uiteindelijk sneller was dan verwacht, is alleen maar gunstig voor ons.” – Jeroen Lauwen, Jan de Rijk Logistics

Productiehal bij Autoneum

Het resultaat

Jan de Rijk Logistics heeft er niks van gemerkt, maar in dit geval is dat juist goed. Momenteel wordt het nieuwe systeem al meer dan een maand gebruikt en er zijn nog geen storingen geweest. Er zijn verder ook geen wijzigingen in het systeem aangebracht. Het systeem werkt dus op precies dezelfde manier alleen is de PLC hardware nu up-to-date.

“We hadden een aantal weekenden gepland, maar het is in een kortere tijd opgeleverd, vooral door het opschalen van personeel. Dat heeft ons geholpen, waardoor we minder weekenden mensen beschikbaar hoefden te stellen voor het testen en de implementatie. Er was ook een back-up en stand-by dienst aanwezig, maar het project is zonder problemen volledig operationeel geworden. Een geweldige oplossing, flexibiliteit en een betrouwbare partner.” – Rogier Heeren, Jan de Rijk Logistics

Omdat de PLC aansturing software verouderd is wordt nu ook bekeken of het implementeren van Ignition een mogelijke vervolg stap kan zijn.

100% gratis & vrijblijvend

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?