Better safe than sorry

Het tijdig vervangen van oude PLC hardware om risico’s te beperken

100% gratis & vrijblijvend

Jan de Rijk Logistics (opgericht in 1971) heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van Europese transport-, distributiediensten en bijbehorende contractlogistiek en supply chain management-oplossingen in Europa. De businessportfolio van Jan de Rijk Logistics is opgedeeld in vier werkgebieden; internationaal transport, contractlogistiek, Benelux-distributie & last mile leveringen en freight forwarding.

De uitdaging

Jan de Rijk Logistics draaide nog op oude PLC hardware welke end-of-life dreigde te raken. Wanneer een product deze fase bereikt, eindigt de support en dat is voor veel bedrijven vaak een groot risico. Zo ook voor Jan de Rijk Logistics en dat was dan ook de grote drijfveer om op zoek te gaan naar een partner die hen hierin kon helpen.

Stilstand van de automatische hoogbouw kan een hoop urenverlies tot gevolg hebben en het is zeker niet wenselijk dat klanten hier hinder van ondervinden. Jan de Rijk Logistics heeft actief geacteerd op de informatie dat de hardware end-of-life dreigde te raken.

In 2018 ben ik actief gaan zoeken naar een partij die voor ons eigenlijk het totaalpakket kon aanpakken. Dus zowel hardware als software. AT-Automation leek hierin een wat groter, stabiel bedrijf te zijn. De keuze bestond uit meerdere grote partijen, maar die waren minder meegaand en eager dan AT-Automation.” – Rogier Heeren, Jan de Rijk Logistics

Onze oplossing

Er is een vooronderzoek afgenomen waarbij een aantal van onze medewerkers op locatie het hele systeem hebben doorgemeten en hebben gekeken hoe alles in de kasten was doorgelinkt. Dit is vervolgens uitgewerkt tot een concreet plan.

De ombouw zou initieel drie weekenden in beslag nemen. Er werd nadrukkelijk voor de weekenden gekozen zodat de operatie daar geen last van heeft. Op zaterdag en zondag staan de machines stil, een uitgelezen mogelijkheid om de ombouw te verzorgen. Op deze manier is de hardware van de volledige besturing onder handen genomen, wat altijd prettiger werkt dan wanneer dit gefaseerd plaats moet vinden.

“Voor ons was het vooraf duidelijk wat er ging gebeuren. Wij waren in de veronderstelling dat alles in 3 weekenden vervangen zou worden. Uiteindelijk is dit in één weekend gebeurd met de inzet van wat meer mensen vanuit AT-Automation. Dat het dan uiteindelijk sneller was dan verwacht is, prima. Dat is voor ons alleen maar gunstig” – Jeroen Lauwen, Jan de Rijk Logistics

Productiehal bij Autoneum

Het resultaat

Jan de Rijk Logistics heeft er niks van gemerkt, maar in dit geval is dat juist goed. Momenteel wordt het nieuwe systeem al meer dan een maand gebruikt en er zijn nog geen storingen geweest. Er zijn verder ook geen wijzigingen in het systeem aangebracht. Het systeem werkt dus op precies dezelfde manier alleen is de PLC hardware nu up-to-date.

“We hadden een aantal weekenden gepland. Het is in een kortere tijd opgeleverd, met name door het opschalen van personeel. Dat heeft ook ons geholpen zodat we minder weekenden mensen beschikbaar moesten stellen voor het testen en het omzetten. Er is ook wel back-up geweest of een stand-by dienst maar het is opgezet en zonder problemen is het helemaal gaan draaien. Een goede oplossing, flexibel en een betrouwbare partner.” – Rogier Heeren, Jan de Rijk Logistics

Omdat de PLC aansturing software verouderd is wordt nu ook bekeken of het implementeren van Ignition een mogelijke vervolg stap kan zijn.

100% gratis & vrijblijvend

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?