Meer inzicht in downtime

Als input voor het opstellen van verbeterprojecten om stilstanden in de toekomst te voorkomen

100% gratis & vrijblijvend

Nelissen Steenfabrieken is een producent van gevelstenen en gevelisolatiesystemen. Sinds de oprichting – 102 jaar geleden – heeft het zich ontpopt van een lokaal familiebedrijf tot een belangrijke speler op de internationale markt. Nelissen Steenfabrieken produceert en verkoopt jaarlijks 185 miljoen stenen in meer dan 100 kleuren en 8 formaten.

De uitdaging

Zoals elk machinepark, heeft ook het machinepark van Nelissen Steenfabrieken soms te kampen met productiestilstanden. Echter had het bedrijf niet genoeg inzicht in deze stilstanden en dat riep de nodige vragen op. Wat is de reden van de stilstand? Hoe vaak komt het voor dat de machine stil staat om die specifieke reden? Hoelang staat de machine dan gemiddeld stil? Belangrijker nog: hoe kunnen deze stilstanden in de toekomst voorkomen worden?

Daarnaast had Nelissen Steenfabrieken weinig inzicht in de zogenoemde procesrendementen. Daarmee wordt bij Nelissen Steenfabrieken de verhouding tussen het aantal daadwerkelijk geproduceerde producten en de maximale productiecapaciteit van de machine bedoeld, ook wel availability genoemd in termen van OEE. Als alles goed gaat draait een machine op 100% capaciteit, vanwege productiestilstanden ligt het aantal daadwerkelijk geproduceerde producten echter lager.

Nelissen Steenfabrieken is op zoek naar deze inzichten, om vervolgens verbeterprojecten op te kunnen stellen om een vergelijkbare stilstand in de toekomst te voorkomen. Zo is Nelissen Steenfabrieken in staat haar productieprocessen continu te blijven verbeteren.

Onze oplossing

Een van onze collega’s is een week bij Nelissen Steenfabrieken op locatie geweest om alle wensen en eisen uitvoerig in kaart te brengen en om het proces goed te kunnen begrijpen. Dit vooronderzoek is verwerkt in een adviesrapport en gedeeld met Nelissen Steenfabrieken. Van daaruit zijn we begonnen met de ontwikkeling van de Ignition-applicatie.

Wist je dat…
Je vooronderzoeken door ons uit kunt laten voeren voor zowel SCADA/MES-systemen als voor projecten met betrekking tot besturingstechniek?

Wij duiken in uw productieproces, analyseren de huidige situatie ten opzichte van de gewenste situatie en nemen overige wensen en eisen mee in het adviesrapport. Hierin wordt uitgebreid toegelicht wat we voor uw organisatie kunnen betekenen, hoe we dat in gaan richten, welke fasering we toepassen, wat er aan materialen en uren benodigd is én u krijgt hiervoor een vaste prijs voor het gehele project. Zo transparant mogelijk, dat is waar we voor staan.

Meer weten over vooronderzoeken of de mogelijkheden? Neem contact op via sales@at-automation.nl.

“Ignition is een eenvoudig te programmeren pakket met talrijke mogelijkheden, waardoor we veel in eigen beheer konden creëren. Om dit te realiseren heb ik een Ignition-training bij AT-Automation gevolgd. Deze training was erg leerrijk en ideaal om het platform te leren kennen. Dankzij de training kan ik nu zeer goed met het systeem werken, maar soms loop ik nog wel eens vast. In die gevallen hoef ik jullie maar te mailen of te bellen, en het wordt snel opgelost.” – Jorden Frederix, Nelissen Steenfabrieken

Het resultaat

Ignition communiceert gemakkelijk met andere systemen binnen het bedrijf om op die manier data van diverse machines te verzamelen op één plek. Dit geeft het bedrijf meer inzicht in het proces waardoor de pijnpunten bloot gelegd worden. Nelissen Steenfabrieken heeft daardoor continu zicht op wat er wanneer speelt en waar verbeterpunten liggen.

Het is voor Nelissen Steenfabrieken belangrijk dat de applicatie overzichtelijk is, ongeacht wie de applicatie gebruikt. De gebruiker moet intuïtief begrijpen wat er gaande is, wat de belangrijkste signalen zijn en hoe je je snel door het systeem beweegt en direct bij de juiste schermen uitkomt. AT-Automation maakt haar schermen ook altijd op, op basis van UI/UX. Deze methodiek is gericht op het verbeteren van de interactie tussen de gebruiker en het product. Het creëert een hoge adoptie van het systeem op de werkvloer.

De pagina waarop de beschikbaarheid van de machine wordt weergegeven, toont ook de verschillende downtime redenen. Het laat zien welke storingen voorkomen, hoe vaak en ook hoelang deze storingen geduurd hebben. En belangrijker nog, er kan worden gekeken wat er voor oponthoud heeft gezorgd.

Momenteel is Nelissen Steenfabrieken bezig een nieuw deel aan de applicatie toe te voegen. De producten worden nu handmatig geregistreerd via een Excel bestand. Nelissen Steenfabrieken wil dat ook graag verwerken in Ignition. Op deze manier is er weer een separaat document wat niet meer hoeft te worden aangepast en bijgehouden op een separate locatie, maar in hetzelfde bestaande systeem realtime kan worden uitgelezen en aangepast.

“De berekening – die voorheen handmatig werd uitgevoerd – gebeurt nu automatisch in Ignition. We hoeven alleen een paar aantallen in te voeren, en Ignition doet de berekening voor ons. Deze dubbele controle geeft ons veel zekerheid.” – Jorden Frederix, Nelissen Steenfabrieken

100% gratis & vrijblijvend

Bedrijf

Adres
Schoutlaan 2
6002EA Weert
Nederland

KvK
12060910

BTW
NL8185.09.089 B01

©AT-Automation | Privacy | Algemene voorwaarden

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?