Daklozen helpen met data

Hoe data bijdraagt aan het oplossen van een capaciteitsprobleem

100% gratis & vrijblijvend

Room in the Inn biedt programma’s die de nadruk leggen op menselijke ontwikkeling en herstel door middel van onderwijs, zelfhulp en werk. Deze programma’s zijn gericht op gemeenschaps- en langdurige ondersteuning voor degenen die de straten van Nashville in Amerika hun thuis noemen.

De uitdaging

Room in the Inn verleent sociale hulp aan daklozen, zoals het bieden van onderwijs, onderdak in één van hun opvanghuizen, maaltijden, maar ook hulp bij drugs & alcoholverslavingen. Wat lastig blijkt voor deze organisatie, is het verzamelen van en inzicht krijgen in alle data.

De laatste jaren hebben ze gebruik gemaakt van verschillende databases, spreadsheets en papieren waardoor het overzicht compleet verdween en de daklozen vaker dan één keer hun verhaal moesten doen, wat voor hen vaak niet gemakkelijk is. Voor Room in the Inn was er eigenlijk nooit een passend systeem voor hun wensen en behoeften én daarbij komt ook nog eens de benodigde investering voor een dergelijk systeem.

De oplossing

Chris McLaughlin, SCADA & MES specialist bij Vertech in Amerika én vrijwilliger bij Room in the Inn, nam daarom het initiatief om hier iets aan te gaan doen.  Daarom besloot Chris McLaughlin de hulp te vragen aan de Ignition community om gezamenlijk, op vrijwillige basis, een Operations Management Systeem te bouwen in Ignition, zodat Room in the Inn nog betere sociale hulp kan bieden aan de daklozen in Nashville.

Uiteindelijk hebben meer dan 30 Ignition engineers wereldwijd hun steentje bijgedragen aan dit mooie project. Alle systemen zijn vervangen door slechts één Ignition-applicatie, waarin de Perspective module gebruikt wordt. 

Participant Dashboard

Het resultaat

Door slechts één systeem te gebruiken wordt de efficiëntie van de werkwijze verhoogt, maar krijgt de organisatie ook beter inzicht in de data om zo de daklozen te helpen op de manier die ze nodig hebben. Data inzicht draagt in dit project ook bij aan het oplossen van het capaciteitsprobleem, zodat Room in the Inn in de winter nog meer daklozen een warm onderdak kan bieden. 

De hele applicatie is ontworpen in de huisstijl van Room in the Inn en belangrijke knoppen worden in oranje weergegeven, zodat die opvallen en gemakkelijk gevonden kunnen worden. 

Met deze applicatie zijn alle daklozen in Nashville beter in beeld en krijgen ze de aandacht en zorg die ze nodig hebben. Dankzij één enkele Ignition applicatie én de vele vrijwilligers!

Participant Detail

100% gratis & vrijblijvend

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?