Dé “one stop shop”-oplossing

Door toevoeging van Ignition zijn de op maat gemaakte productielijnen pas écht compleet

100% gratis & vrijblijvend

Vanuit het hoofdkantoor en ontwikkelingscentrum in Nederland creëert Tanis productielijnen voor producenten van gummy- en jellysnoepjes over de hele wereld.  Machines, kennis, begeleiding en inspiratie. Tanis heeft alles in huis om snoep te produceren in alle gewenste vormen, texturen en smaken. Klanten een volledig passende oplossing bieden voor de productie van snoepgoed is het streven van Tanis. Dat doen ze door complete productielijnen te leveren in combinatie met persoonlijke ondersteuning gebaseerd op diepgaande kennis en ervaring.

Gummy snoepjes Tanis Confectionery

De uitdaging

Om klanten betere inzichten in de productie te geven, voorziet Tanis alle productielijnen van rapportagesystemen. Door nieuwe ontwikkelingen en veranderende klantbehoefte ontstond echter de vraag naar een meer flexibel en schaalbaar systeem voor datavisualisatie.

In hun zoektocht naar een alternatief werden ze door een van hun Amerikaanse klanten gewezen op Ignition SCADA. De makers van Ignition zijn gevestigd in Amerika en zodoende heeft Tanis gezocht naar een meer lokale specialist die hun mee kon nemen in de mogelijkheden van dit pakket. Het bleek dat Ignition naast een geschiktere databasestructuur, ook kostentechnisch een beter model had voor Tanis.

”Onze filosofie is om zo onafhankelijk mogelijk te zijn van toeleveranciers. Daarom is het belangrijk dat elke vernieuwing door eigen medewerkers uitgevoerd kan worden.” – Johan van Houts, Tanis

Onze uitdaging lag daarom naast het opzetten van een flexibel en schaalbaar SCADA-systeem dat aansluit bij de wensen van Tanis en diens klanten ook bij het overdragen van kennis.

Onze oplossing

Samen met het team van Tanis hebben we in kaart gebracht aan welke wensen en eisen het SCADA-systeem moesten voldoen. Vervolgens is er een structuur gebouwd waarop doorontwikkeld kan worden en waarmee flexibel op de klantbehoefte kan worden ingespeeld. Zo is er bijvoorbeeld een objecten-bibliotheek gemaakt in Ignition, waarvan je objecten gemakkelijk in het project sleept en er data aan koppelt.

In lijn met de bedrijfsfilosofie trainen we de engineers van Tanis in het gebruik van Ignition en de gehanteerde programmeerwijze zodat continuïteit van de gekozen lijn gewaarborgd blijft. Om aan de toegenomen vraag te voldoen ondersteunen we Tanis ook met het uitlenen van toegewijde engineers zodat ook de continuïteit van het leverproces op peil blijft.

“Dankzij AT-Automation hebben we de juiste kennis op de juiste plek.” – Johan van Houts, Tanis

Het resultaat

Met Ignition hebben we een flexibele en schaalbare oplossing gevonden voor het visualiseren van data waarmee Tanis en de klanten van Tanis realtime procesgegevens kunnen raadplegen. Bij het ontwikkelen van de schermen is er gebruik gemaakt van Piping & Instrumentation Diagram (P&ID). Dit zijn schematische tekeningen waarop is aangegeven hoe een procesinstallatie er uit ziet. Op deze schermen is de live status van componenten zoals kleppen, motoren en tanks af te lezen.

Ook zijn de alarmen en tag historie in te zien en is het volledige proces met Ignition aan te sturen. Om in de gaten te houden of de snoepjes goed geproduceerd worden, zijn alle recepten opgeslagen in Ignition die continue vergeleken worden met de actuele doseringen.  

De samenwerking met de grootste leverancier van snoepmachines heeft geleid tot een hecht partnerschap. De invoering van het nieuwe Ignition SCADA-systeem maakt ook de klanten van Tanis enthousiast en laat een toenemende vraag zien.

“Dankzij nauw contact met onze klanten en het inventariseren van hun behoeften, zijn we in staat om nog meer service te ontwikkelen. AT-Automation helpt ons hierbij met advies, training en de juiste mensen. Een van onze doelen is om op termijn predictive maintenance uit te rollen, om zo de downtime bij onze klanten te minimaliseren.­– Johan van Houts, Tanis

100% gratis & vrijblijvend

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?