Ignition Modules

Voor MES applicaties (by Sepasoft)

OEE Downtime

Functies om de efficiëntie van de productie te maximaliseren

Het volgen van de Overall Equipment Effectiveness (OEE) en uitvaltijd is gemakkelijker geworden. Deze module stelt fabrikanten in staat om de bedrijfskosten te verlagen en tegelijkertijd het gebruik van activa en de operationele efficiëntie te verhogen. Dit resulteert in een verbeterde winstgevendheid.

Kenmerken

 • Productieplanning

 • Volledig aanpasbaar

Realtime efficiëntie-tracking

Krijg direct toegang tot de huidige productie, efficiëntie en downtime-gegevens via grafische en operationele dashboards. Hierdoor kan het management en de afdeling operations meteen reageren op problemen die vandaag gebeuren, niet vorige week. Volbreng continue verbetering, evenals LEAN en Six Sigma bedrijfsstrategieën door efficiënte en duidelijke communicatie tussen alle afdelingen.

Downtime gegevensverzameling

Deze module ondersteunt een automatische en handmatige verzameling van downtime-redenen, of een combinatie van beide. Herken visueel de top downtime-redenen en breng degene terug die invloed hebben op jouw operationele efficiëntie.

Directe dashboards in één oogopslag

Organiseer en visualiseer snel efficiëntie- en downtime-gegevens van over jouw hele organisatie met krachtige analysetools die meer tonen dan de traditionele standaard rapporten.

Eenvoudige integratie van Enterprise Resource Planning (ERP)

Deze module is IT-vriendelijk, waardoor integratie met ERP’s en andere applicaties om gegevens te delen naadloos communiceren binnen de gehele organisatie.

Mobiele MES-toegang

Krijg toegang tot OEE-rapporten vanaf jouw mobiele apparaat. Bespaar productiemedewerkers tijd doordat ze direct de redenen voor stilstand en wijzigingen in de productieplanning in kunnen voeren.

Productieplanning

Alle afdelingen binnen het bedrijf hebben direct toegang tot de huidige schema’s van productie, onderhoud en meer. Voorkom miscommunicatie door het wijzigen van de planning en verbeter de totale werkflow en efficiëntie.

Volledig aanpasbaar

Omdat fabrikanten elk andere eisen hebben, kan je met deze module de volgende zaken aanpassen: bestaande schermen, rapporten, berekeningen, etc. Je kan ook zelf een volledig aanpasbaar systeem maken vanaf nul, waardoor je zelf de leiding hebt over jouw gegevens.

Werkorderbeheer

Traceer de realtime werkorderstatus die de volgende eenheden laat zien: geplande productie, geproduceerde productie en de resterende productie. Beheer productcodes, productiesnelheden, verpakkingsgroottes en meer.

Automatische gegevensverzameling

Verbeter de nauwkeurigheid van de informatie met automatisch geregistreerde gegevens in plaats van een handmatige invoer en interpretatie door productiemedewerkers. Als extra voordeel kunnen die kostbare uren elders worden benut.

Gemakkelijke MES-licenties

Er zijn geen grenzen aan het aantal gebruikers of de hoeveelheid gegevens die je verwerkt, zodat je de juiste informatie bij de juiste mensen kan krijgen. Je zal je nooit zorgen hoeven maken over het betalen voor extra gebruikers of een verhoogd dataverbruik naarmate jouw systeem groeit.

SPC

Verzamel automatisch (nauwkeurig en op tijd) SPC-gegevens en verbeter de kwaliteitsanalyse

Zorg ervoor dat Statistical Process Control (SPC) -gegevens nauwkeurig en op tijd worden verzameld, met behulp van deze module. SPC helpt je bij het verminderen of elimineren van late of ontbrekende monsterverzameling, onnauwkeurige monstergegevens of andere problemen die tot kwaliteitsproblemen leiden. Lever jouw SPC-gegevens in realtime aan de juiste mensen in een uitgebreid formaat met behulp van de flexibele controlekaarten en analysetools.

Kenmerken

 • Automatische waarschuwingen voor onbeheerste omstandigheden

 • Pas grafieken aan

Verhoog de nauwkeurigheid en voorkom late SPC-monsters

Het nemen van nauwkeurige, regelmatig geplande monsters is essentieel om de kwaliteit te behouden. Daarom hebben we het gemakkelijk gemaakt om monsters automatisch in realtime te plannen met behulp van onze SPC-module. Je kan monsters nemen op basis van de werkelijke productieomstandigheden en handige, geautomatiseerde waarschuwingen gebruiken om ervoor te zorgen dat monsters nooit worden gemist. Het aanpassen van een bemonsteringsschema is eenvoudig en volledig flexibel, waardoor u kunt voldoen aan de vereisten van jouw unieke productieomgeving.

Automatische waarschuwingen voor onbeheerste omstandigheden

Om de kwaliteit te waarborgen, is het belangrijk om processen binnen acceptabele controle grenzen te houden. Dit wordt gedaan door onbeheerste variaties zo snel mogelijk te identificeren zonder menselijke tussenkomst. Het systeem waarschuwt jou automatisch wanneer een onbeheerste toestand of nepmonstergegevens zijn gedetecteerd. Waarschuwingen zijn eenvoudig aan te passen, zodat je de module een e-mail- of sms-melding kan laten sturen, een schermindicator kan laten knipperen, de productie kan stoppen of een aantal andere waarschuwingsmethoden kan toepassen.

Elke keer dat er een monster wordt genomen, evalueert deze module onbeheerste omstandigheden en waarschuwt jou automatisch als deze aanwezig zijn. Met SPC kan je snel uit de hand gelopen variaties vinden en deze oplossen voordat ze een groter probleem worden.

Pas grafieken aan

Alle gegevens in de wereld hebben geen zin zonder goede analysetools, daarom hebben we deze module gebouwd met een volledige reeks krachtige en flexibele SPC-controle diagrammen. Op basis van beveiligingsrollen kunnen controle grenswaarden worden berekend en interactief worden ingesteld op de controle diagrammen. De functie “extra factoren” geeft jou de flexibiliteit om andere productie-informatie samen met SPC-gegevens te associëren en te visualiseren.

Met aanpasbare weergave-instellingen voor grafieken, tabellen, controle limieten en signalen, heb je de mogelijkheid om de informatie te zien die je nodig hebt, zoals jij dat wil.

Maak verbinding met vrijwel elk apparaat

SPC-gegevens kunnen uit verschillende bronnen komen. Daarom wordt deze module geleverd met de tools die je nodig hebt om ze te verzamelen. Deze module is gebouwd met ondersteuning voor het automatisch verzamelen van gegevens van PLC-apparaten, OPC-apparaten, laboratoriuminstrumenten, RS232-apparaten, USB-apparaten, gegevensbestanden, web services en externe databases.

Recipe & Changeover

Een efficiënte manier om vakkundig recepten te bouwen, beheren en bewaken

Breid jouw systeem uit met deze module om recepten te beheren en te selecteren, afwijkingen in receptwaarden bij te houden. Daarnaast kan je recepten beveiligen, receptwijzigingen bij houden, recepten analyseren en receptrapporten genereren. Deze krachtige module is ideaal voor het snel en nauwkeurig wijzigen van machine-, proces- of systeemrecepten. Deze module vermindert de tijd die gewoonlijk nodig is om productierecepten te beheren aanzienlijk en is een must-have in elke branche die verschillende producten produceert of machines in verschillende modi laat draaien.

Kenmerken

 • Eenvoudig recepten bewerken

 • Volg recepten in realtime

 • Volg en beveilig recepten

Beheer van hoofdrecepten

Verminder de inspanning die nodig is om talrijke recepten te beheren met de hoofdreceptfunctionaliteit, die alleen beschikbaar is in deze module. Wanneer je een instelling in het hoofdrecept wijzigt, wordt deze gerepliceerd naar al zijn subrecepten terwijl de specifieke waarden van elk subrecept behouden blijven. Met onbeperkte niveaus beschikbaar voor hoofdrecepten, kan je recepten op een hiërarchische manier ordenen, waardoor de moeite om recepten te onderhouden aanzienlijk wordt verminderd.

Eenvoudig recepten bewerken

Het beheren van recepten is nog nooit zo eenvoudig geweest met de ingebouwde visuele recepteditor. De volgende bewerkingsmogelijkheden zijn nu slechts één muisklik verwijderd:

 • Maak nieuwe recepten
 • Lees huidige waarden in een recept
 • Exporteer recepten
 • Importeer recepten
 • Beheer de beveiliging
 • Selecteer machines voor recepten
 • En meer

Volg recepten in realtime

Nadat een recept is geselecteerd en nadat de oorspronkelijke receptwaarden zijn ingesteld, is het essentieel om deze te controleren op eventuele afwijkingen om kwaliteitsproblemen, downtime of andere productieproblemen te voorkomen. Tijdens de productie kunnen receptwaarden worden gewijzigd van systemen buiten het receptbeheersysteem, zoals een lokale operatorinterface voor een machine.

Door de receptwaarden te bewaken, kan je met het variantie-logboek in deze module in realtime afwijkingen detecteren of afwijkingen per productierun of datumbereik bekijken. Deze mogelijkheden maken het mogelijk om in een vroeg stadium de hoofdoorzaken van productieproblemen te identificeren.

Houd wijzigingen in recepten bij

Elke keer dat er een wijziging wordt aangebracht in een receptinstelling, worden de details vastgelegd in het wijzigingslogboek. Onder andere wie de wijziging aangebracht heeft, wanneer dat was, wat de vorige instelling was en waarom de wijziging is aangebracht. Het wijzigingslogboek is waardevol in normale productieomgevingen en is vooral cruciaal in industrieën met aanzienlijke nalevingsvereisten.

Volg en beveilig recepten

Nu kan je de sterke bescherming van de op rollen gebaseerde beveiliging uitbreiden naar jouw recepten. Met deze module kan je gebruikersrollen toewijzen en toestemming instellen voor welke rollen welke receptwaarden kunnen wijzigen en met hoeveel.

OEE & SPC-integratie

In een productieproces dat volledig gebruikmaakt van de MES-modules van Sepasoft, wordt door het maken van een enkele productcodeselectie de receptwaarden ingesteld, de OEE-tracking gestart en worden SPC-monsters verzameld.

Analyseer recepten

Gebruik de ingebouwde analysetools van onze Recept & Wisselmodule om recepten te vergelijken, het logboek voor receptwijzigingen te bekijken en varianties in de productie in te zien. Wanneer je de Reporting Module van Inductive Automation toevoegt, kan je ook rapporten met meerdere pagina’s maken.

Track & Trace

Functies voor producttraceerbaarheid, realtime voorraadbeheer en operationele managementtools voor jouw industriële processen

Tracking en tracing zijn de processen waarmee fabrikanten zeer belangrijke informatie verkrijgen en registreren over waar en hoe producten worden gemaakt. Deze module automatiseert dit proces en is een moderne noodzaak geworden voor fabrikanten, aangezien hun industrie wordt geconfronteerd met toenemende economische en regelgevende uitdagingen.

Kenmerken

 • Visuele trace-grafiek

 • Papierloos bijhouden

Maak verbinding met productiegegevens

Deze module doet meer dan producten volgen tijdens het productieproces. Het verzamelt productie-informatie uit verschillende bronnen, waaronder:

 • Overall Equipment Effectiveness (OEE)
 • Statistische procescontrole (SPC)
 • Recept
 • Historische trends

Deze module kan ook worden gebruikt om gegevens uit ERP-systemen op te vragen. De module biedt navigatie en koppeling van interne en externe gegevens aan elkaar. Dit alles in een gemakkelijk te begrijpen visuele weergave. Bovendien stelt het elke onderneming in staat om zijn systeem over meerdere faciliteiten te standaardiseren.

Visuele trace-grafiek

Met deze module kan je productinformatie zoeken via een uniek en gemakkelijk te navigeren Trace Graph-display. De trace-grafiek geeft jouw zoekresultaten weer in een visueel formaat met links de grondstoffen, in het midden de fabricageprocedures en rechts de afgewerkte producten. Met de trace-grafiek kan je alle processen, runs, partijen en routes zien die elk product heeft doorlopen. Al deze informatie is chronologisch geordend en op één plaats weergegeven, zodat je eenvoudig de exacte informatie kan vinden die je nodig hebt.

In-depth gegevens en analyse

Deze module brengt onder andere OEE, SPC, ERP, recept, trends informatie samen, zodat je deze als nooit tevoren binnen handbereik hebt. Krijg snel actiesamenvattingen. Bekijk trends binnen een MES-applicatie en zoek binnen externe systemen zoals ERP’s of magazijnbeheersystemen. Zie verbanden tussen efficiëntie en kwaliteit. Houd historische trends in de gaten en krijg toegang tot informatie met betrekking tot compliance. De verscheidenheid aan waardevolle gegevens geeft je meer inzicht om betere beslissingen te nemen.

Papierloos bijhouden

Track & Trace stelt fabrikanten in staat om over te stappen van de verouderde praktijk om traceerbaarheidsinformatie op papier vast te leggen. In plaats daarvan kan je informatie naast de rest van jouw systeem gegevens op een uniform platform bewaren waar je deze gemakkelijk kan analyseren en ophalen. Naast handmatig ingevoerde tracking helpt geautomatiseerde tracking de nauwkeurigheid, snelheid en efficiëntie aanzienlijk te vergroten.

Voldoe aan de traceerbaarheidsvoorschriften

Bepaalde bedrijfstakken hebben te maken met een toenemende regelgevende vraag naar traceerbaarheidsinformatie. Deze module helpt ondernemingen hun producten door de toeleveringsketen te volgen en boetes te vermijden door snelle toegang te bieden tot traceerbaarheidsinformatie die door overheidsinstanties wordt gevraagd.

Lijn uit met ISA-95

Deze module is gebouwd om aan te sluiten bij ISA-95, het internationale model voor het integreren van bedrijfs- en controlesystemen. ISA-95 biedt een uitstekend startpunt voor het succesvol implementeren van interfaces tussen bedrijfs- en controlesystemen.

Instrument Interface

Communiceer naadloos met instrumentapparaten

Met deze module kan je onbewerkte tekstgegevens van instrumenttype-apparaten vastleggen via seriële tekstbestanden, OPC-apparaten en meer. Je kan de betekenisvolle waarden ontleden die kunnen worden opgeslagen in databases of kunnen worden doorgegeven aan andere systemen. De instrumentinterfacemodule biedt een naadloze oplossing voor het elimineren van honderden regels code en het extraheren van alleen de betekenisvolle waarden van apparaten die op Ignition zijn aangesloten.

Kenmerken

Seriële communicatie

Deze module is perfect voor seriële apparaten, zoals analyzers, meetinstrumenten, barcodelezers. Waarden worden verzonden wanneer de operator op de verzendknop drukt of er een verzoek naar het apparaat wordt gestuurd om de waarden te lezen.

Dit omvat het pollen van het apparaat voor nieuwe gegevens, het ontvangen van ongevraagde gegevens van het apparaat. Ook het opvragen van nieuwe gegevens van het apparaat op basis van een gebeurtenis hoort hierbij. Deze module behandelt time-outs en andere communicatieproblemen die veel voorkomen bij seriële communicatie. Het biedt ook de flexibiliteit om elke verzonden of ontvangen byte met scripts te besturen.

Bestandsbewaking

Sommige instrumenten ondersteunen alleen het doorgeven van gegevens door middel van één bestand. Deze module maakt dit proces eenvoudig. Je kan ook waarden lezen van externe softwareprogramma’s die alleen ondersteuning bieden voor het doorgeven van gegevens via het gebruik van bestanden. De indeling van de gegevens kan variëren van een rapportindeling, CSV-bestand of een combinatie van beide.

Parseren

De kern van deze module is een krachtige Parsing-Engine. Naast het verwerken van onbewerkte gegevens uit seriële of tekstbestanden, kunnen alle tekstuele gegevens die in de client of server kunnen worden ingelezen, worden geparseerd tot betekenisvolle waarden. Dit opent de deur om op de meest eenvoudige manier gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen. Een voorbeeld is het uitlezen van temperatuur en vochtigheid van een apparaat dat metingen weergeeft op een eenvoudige HTML-webpagina. Door scripts te gebruiken, kan de HTML-inhoud worden gelezen. Vervolgens kunnen de temperatuur- en vochtigheidswaarden worden geconverteerd naar numerieke waarden.

Gecentraliseerd instrumentenbeheer

Omdat bedrijven veel instrumenten van hetzelfde type hebben, zal één centrale locatie om deze te configureren de inspanning voor hergebruik en onderhoud ervan verminderen. Een configuratie kan worden gekopieerd of gewijzigd om de tijd die nodig is om communicatie met jouw unieke apparaat tot stand te brengen, te verkorten. Een ingebouwde instrumentinterfacemodule maakt het verzamelen van gegevens uit een groot assortiment laboratoriuminstrumenten mogelijk.

Web Services

Geeft Ignition de mogelijkheid om te communiceren met moderne en oudere web services

Met web services kan je gegevens verbruiken van en gegevens verzenden naar externe en lokale web services, via zowel REST- als SOAP-protocollen. Bovendien verandert deze module jouw Ignition server in een RESTful en SOAP web service, zodat je op elk moment de bron van nauwkeurige gegevens kan zijn.

Kenmerken

Consumeer en update essentiële informatie

De consumenten- of clientfunctionaliteit van deze module geeft jouw Ignition server de mogelijkheid om gegevens op te halen en naar web services te verzenden. Hiermee kan je weers- of kaartgegevens verkrijgen van een Representational State Transfer (RESTful), Application Program Interface (API), of aanstaande werkorders verzamelen via de Simple Object Access Protocol (SOAP) -interface van ERP-systemen. Met de intuïtieve interface van deze module kan je jouw verzoek één keer configureren en vervolgens toepassen op al jouw Ignition-projecten. Je hoeft geen complexe REST-query’s meer te herschrijven, maar voert gewoon jouw op maat geconfigureerde web service uit.

Geef essentiële informatie

Met deze module kan je ook een leverancier van gegevens zijn, via REST of SOAP, naar andere systemen. In plaats van statische rapporten te genereren en door te geven, kan je jouw organisatie in staat stellen om actuele productiegegevens op aanvraag op te halen. Bovendien kan je anderen ook de macht geven om acties uit te voeren van buiten Ignition. Je kan een web service maken voor bijna alles wat je kunt doen in Ignition, waardoor de juiste mensen keuzes kunnen maken en externe systemen bewerkingen kunnen uitvoeren. Deze module demystificeert zelfs het SOAP-protocol, waardoor je een eenvoudige gebruikersinterface krijgt om de datastructuur te creëren die je wil bedienen, en automatisch jouw Web Services Description Language genereert.

Ingebouwde beveiliging

Web services-gebruikers kunnen met succes communiceren met web services die basis-, Digest- en NTLM-beveiligingsprotocollen gebruiken, zodat jouw communicatie veilig is. Web serviceproviders kunnen worden geconfigureerd om jouw bestaande Ignition-gebruikersbronnen te gebruiken, zodat jouw web service net zo veilig is als jouw Ignition-server. Bovendien kan alle communicatie via SSL worden verzonden, zodat jouw communicatie gecodeerd en veilig is.

Compatibiliteit met zakelijk connectoren

Deze module integreert naadloos met de Business Connector module, waardoor je visueel complexe workflows kan construeren waarin web serviceaanroepen zijn opgenomen via een intuïtieve interface voor slepen en neerzetten. Elimineer de noodzaak van complexe scripting door Sepasoft Business Connector’s eenvoudige bouwer voor sequentiediagrammen te gebruiken en verkrijg jouw gegevens waar en wanneer je ze nodig hebt.

Barcode Scanner

Functies om de barcode-invoer te detecteren en te decoderen

Met deze module kunnen organisaties barcodescanning gebruiken om materiaalafhandeling te vergemakkelijken. Een gebruiker kan de badge scannen om zich af te melden voor materialen, hoofdproductierecords, batchproductierecords en andere productietaken. De module biedt ook de mogelijkheid om productierecords die niet in gebruik zijn te verbergen en biedt klanten ook een extra optie om hun eigen logo’s op te nemen.

Kenmerken

Ondersteunde barcode-indelingen

Deze module wordt geleverd met meer dan 100 barcodepatronen om standaard barcodes zoals UPC, EAN en GTIN te decoderen. Dit is ook inclusief het volledige bereik van de GS1-standaardindelingen voor applicatie-identificatie (AI) voor handelsartikelen, logistieke eenheden, activa, locaties, servicerelaties en speciale toepassingen. Deze vooraf geconfigureerde patronen voldoen aan de behoeften van de meeste bewerkingen met behulp van standaard barcode-indelingen en inhoud. Bovendien kan deze module volledig worden aangepast om bedrijfseigen of branche specifieke barcode-inhoud te lezen.

Vereenvoudig het scannen van barcodes

Gewoonlijk zou het lezen van de barcode-invoer vereisen dat een operator de toetsenbordcursor op een geselecteerd invoerveld op een scherm plaatst en vervolgens de barcode scant om de inhoud in het geselecteerde veld te lezen. Als er meerdere barcodes moeten worden gescand of als de inhoud van de barcode meerdere gegevens bevat, is er vaak extra tussenkomst van de operator nodig om de invoer correct vast te leggen. Als het barcode-component van deze module op een bestaand scherm is geplaatst, luistert het naar elke barcode-invoer. Wanneer een barcode-invoer wordt gedetecteerd, wordt deze automatisch gedecodeerd op basis van een of meer barcodepatronen en wordt vervolgens een scriptgebeurtenis met de resultaten gegenereerd. Het script kan dan eenvoudig de resultaten in het juiste invoerveld plaatsen, tags bijwerken, naar de databasetabellen schrijven, enz.

Verminder invoerfouten

De kans op menselijke fouten en de tijd die nodig is voor handmatige gegevensinvoer wordt drastisch verminderd door het scannen van barcodes. Het voorraadbeheer is verbeterd omdat deze module zowel snel als betrouwbaar is. Barcodes kunnen op rapporten worden weergegeven en je kan jouw eigen aangepaste barcode labels definiëren die product specifieke informatie en aangepaste afbeeldingen weergeven. Klanten kunnen de functies voor het scannen van barcodes gebruiken om de materiaalbehandeling te vergemakkelijken, gebruikers kunnen hun badge scannen om zich af te melden voor materialen, masterproductierecords, batchproductierecords en andere productietaken.

MES Enterprise

Creëer een MES Enterprise en beheer gegevens voor al jouw wereldwijde faciliteiten

De module biedt naadloze automatische synchronisatie, waardoor materialen, apparatuur, productieschema’s, inventaris, werkinstructies en meer op het juiste moment op de juiste plaats worden afgeleverd. Productieresultaten worden in realtime doorgegeven aan de bedrijfsarchitectuur, waardoor live productiebewaking in jouw gehele onderneming mogelijk wordt.

Kenmerken

Minimale configuratie

Deze module is ingebouwd in de Sepasoft MES Suite en combineert de Ignition Gateway netwerkfunctionaliteit. Hierdoor wordt de configuratie teruggebracht tot een paar eenvoudige instellingen. Er zijn geen extra aankopen of installaties vereist buiten de standaard Sepasoft MES Suite.

On-Prem, op de rand van jouw netwerk of naar de Cloud

Met behulp van de Ignition Gateway netwerkfunctionaliteit stelt deze module een gebruiker in staat om MES-bedrijfsservers te creëren op elke locatie in zijn wereldwijde operatie. Je kan elke Ignition-server aanwijzen als lid van jouw MES-onderneming, inclusief Ignition Edge-servers en / of in de Cloud gehoste Ignition-servers.

Blijf gesynchroniseerd in jouw hele onderneming

Met deze module worden alle essentiële productiegegevens automatisch gedistribueerd naar servers binnen jouw MES-onderneming, alleen daar waar ze nodig zijn. Met een eenvoudige configuratie zijn materialen, apparatuur, productieschema’s, inventaris, werkinstructies en meer op het juiste moment op de juiste plaats, zodat jouw productie soepel blijft verlopen.

Snel noodherstel

Alle configuratiegegevens worden gesynchroniseerd met andere servers binnen jouw MES-architectuur en bieden een up-to-date back-up van productiegegevens. Dit betekent dat elke server binnen deze architectuur snel kan worden hersteld naar de productiestatus zonder enig gegevensverlies. Het herstellen van jouw gegevens is net zo eenvoudig als het aansluiten van een nieuwe server. Kritieke toekomstige productiegegevens worden automatisch hersteld, waardoor uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt. Bovendien ondersteunt deze module Ignition-redundantie, waardoor realtime failover naar back-upservers mogelijk is.

Houd essentiële metadata bij met artefacten

Met behulp van de ingebouwde artefacten kan alle informatie die essentieel is voor jouw onderneming worden toegewezen aan activiteiten, apparatuur, mensen, materialen, planningen, partijen en meer. De informatie kan bestaan ​​uit werkinstructies, kalibratierecords, testinstructies, testresultaten, machine-instellingen en nog veel meer. Het gegevensformaat is flexibel en omvat tabellen, lijsten, afbeeldingen, binaire gegevens of zelfs pdf’s en wordt gesynchroniseerd met de juiste MES-server in de context van de grotere MES-afbeelding.

Gecentraliseerde configuratie en bewaking van apparatuur

De apparatuur architectuur voor jouw gehele onderneming kan centraal worden geconfigureerd of, afhankelijk van de beveiligingsinstellingen, lokaal. Dit terwijl wijzigingen automatisch worden gesynchroniseerd met de juiste servers binnen uw MES-onderneming. MES-systeemprestaties kunnen lokaal of centraal worden geanalyseerd. Met het nieuwe monitoring-component kan een grotere granulariteit van de prestaties worden bekeken, waaronder analyse-items, MES-databasequery’s en nog veel meer.

Log met wijzigingen

Alle wijzigingen die in een MES-configuratie worden aangebracht, zoals materiaal, apparatuur schema’s en meer, worden automatisch geregistreerd. Gebruik de nieuwe changelog-component om snel het volledige audit-track te bekijken, inclusief de locatie, datum, type wijziging, verantwoordelijke persoon en meer.

Integratie van Business Connector

De Business Connector module kan productiegegevens, zoals productieschema’s, materialen en meer, automatisch synchroniseren met ERP’s of andere bedrijfssystemen. Deze gegevens kunnen automatisch binnen jouw hele onderneming worden gesynchroniseerd als onderdeel van deze module.

Ongeëvenaarde waarde

Deze module biedt een verenigd MES-systeem met gecentraliseerde configuratie, wat resulteert in meer verantwoording en betere samenwerking bij productieplannen. Met ingebouwde synchronisatie van productiegegevens binnen de hele onderneming, worden zowel implementatietijd als onderhoudskosten aanzienlijk verminderd. Deze functie doorbreekt de data-eilandbarrières, waardoor productieresultaten op alle niveaus van jouw bedrijf in realtime zichtbaar worden. Het proces van het identificeren en oplossen van productieproblemen wordt aanzienlijk versneld en de voortgang van de productie wordt in de gaten gehouden. Gecentraliseerde systeembewaking biedt inzicht in de MES-architectuur, inclusief communicatieverbindingen, status van servers en algemene systeemprestaties om problemen vroegtijdig te detecteren en op te lossen. Deze functies zijn essentieel voor een moderne bedrijfsbrede MES-implementatie.

Business Connector

Functie om gegevens in realtime te verzenden en op te halen naar bedrijfssystemen op een hoger niveau, zoals ERP

Deze module bouwt voort op tientallen jaren van best practices uit de branche om een ​​naadloze integratie tussen jouw bedrijfssystemen en jouw door Ignition aangedreven productievloer mogelijk te maken.

Kenmerken

Visuele sequentiebouwer & monitor

Versleep actieblokken om bedrijfslogica te construeren, die besturingsstroomconcepten zoals lussen, conditionals en het afhandelen van uitzonderingen kan omvatten. Stap door de sequenties terwijl je tussentijdse resultaten bewaakt om de ontwikkeling en probleemoplossing te vergemakkelijken.

Krachtige sequentie-engine

Maak gebruik van de kracht en flexibiliteit van Business Process Execution Language (BPEL) om complexe workflows uit te voeren. Sequenties kunnen transacties naar meerdere bedrijfssystemen bevatten door gebruik te maken van bijbehorende modules zoals Web Services en de Interface voor SAP-modules. Trigger reeksen op basis van een schema, tagwijzigingsgebeurtenis, webservice-oproep of scriptfunctie.

Intuïtieve integratie

Profiteer van lagere Total Cost of Ownership (TCO) door gebruik te maken van bekende Ignition-functies zoals slepen en neerzetten, tagbinding en scripting. Deze module is geïntegreerd met het Ignition-ecosysteem en bouwt voort op bestaande vaardigheden, waardoor de kosten en leercurves aanzienlijk worden verlaagd om jouw systeem te onderhouden.

Geen dure middleware

Deze module bouwt voort op de ongelimiteerde mogelijkheden van Ignition voor één prijs die veel lager ligt dan bij traditionele middlewareproducten. Doe meer voor minder met deze module.

Enterprise-brede connectiviteit

Maak gebruik van de Web Services-module of speciale connectoren zoals de Interface voor SAP-module om te communiceren met meerdere bedrijfssystemen, allemaal binnen dezelfde volgorde – en zonder extra (en dure) middleware.

Naadloze MES-integratie

Met een intuïtieve mappingtool kan je gegevens die je van externe bedrijfssystemen ontvangt, verbinden en omzetten in productiegegevens, zoals schema’s en materiaaldefinities, voor gebruik door andere modules, waaronder OEE, Recept en Track & Trace.

Gebouwd op industriestandaarden

In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, maakt deze module gebruik van industriestandaarden zoals B2MML, een XML-gebaseerde implementatie van de ISA-95 objectmodellen, om de integratie met externe bedrijfssystemen te vergemakkelijken.

Ongeëvenaarde waarde

De intuïtieve visuele interface van deze module versnelt de configuratie, waardoor de arbeidskosten voor het implementeren van zakelijke communicatie drastisch worden verlaagd. De lagere leercurve vergroot de schaalbaarheid en vereenvoudigt het onderhoud, waardoor het ideaal is voor omgevingen met hoge beschikbaarheid en weinig downtime. De mogelijkheid voor gelijktijdige uitvoering en uitzonderingen ondersteunt betrouwbare communicatie en hoge gegevensdoorvoer. Best practices en industriestandaarden voor communicatie zijn ingebakken in ons product, waardoor de betrouwbaarheid en het vertrouwen worden vergroot en de risico’s worden verkleind.

* Vereist de Interface for SAP ERP Module om connectie te maken met SAP servers OF de Web Services Module om connectie te maken met REST or SOAP API’s

Interface for SAP ERP

Communiceer essentiële bedrijfsgegevens nauwkeurig en snel via SAP ERP

Deze module is een uitbreiding op de Business Connector module en voegt een native connectiviteit toe tussen Ignition en SAP ERP-systeem.

Kenmerken

Roep externe functiemodules op

Deze module maakt het mogelijk om elke Remote-enabled Function Module (RFM) aan te roepen die door jouw SAP-installatie wordt geleverd via een Remote Function Call (RFC) -interface. Het vraagt ​​SAP naar alle metadata en maakt het mogelijk om inputs, outputs, tabellen en veranderende parameters in kaart te brengen.

Bel BAPI’s

De module vraagt ​​de SAP Business Object Repository (BOR) om een ​​lijst met beschikbare Business Application Programming Interfaces (BAPI’s), die kunnen worden aangeroepen in Business Connector-grafieken.

Best Practices, ingekapseld

Hoewel geen twee SAP-installaties hetzelfde zijn, bevatten de gratis Quick Start-sjablonen best-practice-workflows voor veel voorkomende applicaties, zoals het downloaden van productieorders en het uploaden van productiebevestigingen. Begin met een vooraf gemaakt sjabloon en pas deze aan voor jouw eigen SAP-landschap.

Minimale configuratie

Buiten het instellen van een gebruikersaccount is er geen configuratie vereist aan de SAP-kant.

Native connectiviteit

Deze module maakt gebruik van het RFC-protocol van SAP om hoogwaardige connectiviteit met SAP te bieden zonder extra middleware. Synchrone (sRFC), transactionele (tRFC) en wachtrij (qRFC) oproepmethoden worden allemaal ondersteund. Hierdoor heb je controle over synchrone of asynchrone verwerking, de dubbele berichten worden vermeden. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat berichten in de juiste volgorde worden verwerkt.

Efficiënte communicatie

Deze module optimaliseert de communicatie tussen Ignition en SAP door gebruik te maken van technieken zoals throttling (= afknijpen) en pooling (= hergebruiken) van verbindingen om knelpunten in het netwerk en de doorvoer te voorkomen.

Gebouwd voor zakelijke connector

Deze module breidt de Business Connector module uit met nieuwe actieblokken. Hierdoor wordt het een best-in-class toolset voor het afhandelen van bidirectionele communicatie tussen Ignition en SAP. En dat zonder extra, dure middleware.

Gecertificeerd door SAP

Deze module is gecertificeerd door SAP Integration and Certification Center (SAP ICC) om naleving van SAP te garanderen. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat deze module uitstekende prestaties levert. Klaar voor grootschalige, productieklare workloads, waarbij meerdere threads en grote hoeveelheden gegevens betrouwbaar worden verwerkt.

Naadloze MES-integratie

Met een intuïtieve mappingtool kan je gegevens die je van SAP ontvangt, verbinden en omzetten in productiegegevens voor gebruik door andere modules.

Ongeëvenaarde waarde

Ingebouwde ondersteuning voor BAPI’s, RFM’s en schema’s vermindert de leercurve en verhoogt de betrouwbaarheid. Dit verhoogt de schaalbaarheid, vereenvoudigt de implementatie en vermindert de behoefte aan SAP-experts van hoog niveau in jouw team. Ondersteuning voor wachtrijen en transacties bieden meer efficiëntie en maken middelen vrij voor zowel jouw SAP- als Ignition-servers. Het gebruikt de Business Connector module om de volgorde en datamapping van de communicatie tussen SAP en andere interfaces te regelen. Hierdoor worden de implementatietijd en onderhoudskosten aanzienlijk verminderd.

Document Management

Beheer productie gerelateerde documenten die essentieel zijn voor veiligheid, kwaliteit en algehele productie-efficiëntie, veilig en gemakkelijk

Het beheren van productie gerelateerde documenten die cruciaal zijn voor veiligheid, kwaliteit en algehele productie-efficiëntie is eenvoudiger dan ooit tevoren met deze module. Het stelt fabrikanten in staat om Standard Operating Procedures (SOP), Material Safety Data Sheets (MSDS), kwaliteitsdocumenten, checklists en nog veel meer te beheren, distribueren en bekijken zonder de typische problemen.

Kenmerken

 • Nauwe MES-integratie

 • Distributie

Nauwe MES-integratie

De drop-in-functionaliteit stelt klanten in staat om hetzelfde documentbeheersysteem op een uniforme manier te gebruiken over de grenzen van SPC, Track & Trace, OEE en omschakelingsinstellingen heen. Bij vrijwel elk MES-object dat is gemodelleerd naar de ISA-95- en ISA-88-normen kan een document worden bijgevoegd met inbegrip van partijen, materiaaldefinities, bewerkingen, recepten en nog veel meer.

Aangepaste documentatie

Creëer en onderhoud gebruikers interactieve documentatie, zoals instructies voor montagewerkers, waarschuwingsnotities en formulieren voor het bijhouden van gegevens. Documenten worden opgeslagen als artefacten op MES-objecten (bijv. materiaaldefinities, processegmenten).

Opslag

Alle documenten worden samen met de MES- en productiegegevens in een standaard HTML5-formaat opgeslagen. Dit elimineert volledig problemen met documenten en gegevens die op verschillende locaties zijn opgeslagen. Afbeeldingen zijn ingebed in de documenten, waardoor verbroken links naar afbeeldingen tot het verleden behoren.

Versiebeheer

Om ervoor te zorgen dat productiemedewerkers de juiste versie van een document gebruiken, wordt een ingebouwde versie controle gebruikt. Deze is gekoppeld aan productieactiviteiten van de andere MES-modules. Je kunt snel de verschillen zien tussen verschillende versies van documenten met het Document Diff Viewer component.

Distributie

De juiste versie van de documenten wordt automatisch naar de juiste productielocatie, gebied, lijn, cel, procescel of unit gedistribueerd.

Gegevensinvoer

Verzamel optioneel handmatig ingevoerde productie- of checklistgegevens met standaard invoervelden. Op basis van sjablonen kunnen documenten waarin feitelijke productiegegevens zijn vastgelegd, worden opgeslagen voor later gebruik.

Veilig

Deze module maakt gebruik van standaard methoden uit de industrie om veilige toegang tot gevoelige documenten te garanderen. Omdat documenten in dezelfde database worden opgeslagen als de MES-gegevens, is de toegang tot documenten beperkt tot personen met de juiste beveiligingsrechten. Van documenten wordt samen met de MES-gegevens een back-up gemaakt, zodat items niet meer gesynchroniseerd kunnen raken.