Limex Cleaning Solutions: Limex Logic (Ignition SCADA)

AT-Automation optimaliseert het proces voor schone bloemenemmers op Bloemenveiling Aalsmeer

Limex Cleaning Solutions

Limex Cleaning Solutions, waar AT-Automation dit project voor heeft mogen maken produceert en levert wereldwijd kwalitatief hoogwaardige wasmachines voor het reinigen van kratten, zaaitrays, emmers en vazen. Daarnaast biedt het bedrijf ook een full service dienstverlening aan waarbij het hele wasproces van hun klanten wordt overgenomen.

Uitdagingen en doelstellingen

De kern achter dat verse bosje bloemen begint bij Limex. Namelijk bij het zorgen voor een goede hygiëne van productie en logistiek door het grondig reinigen van de bloemenemmers. Een goede hygiëne staat centraal bij het leveren van een verbeterde opbrengst en voorkomt aantasting door schimmels of bacteriën. 50.000 bloemenemmers worden ieder uur gereinigd in drie verschillende lijnen bij Bloemenveiling Aalsmeer. Om meer controle te krijgen over deze 65 meter lange reinigingsmachines, was Limex op zoek naar een centraal systeem waarmee de medewerkers op een flexibele wijze inzicht krijgen in onderhoud, planning en rapportages die onderdeel zijn van de service van het bedrijf.

We waren op zoek naar een nieuwe manier om data te verzamelen en te gebruiken als informatie

Jan van Hoef, Managing Director bij Limex Cleaning Solutions

Onze oplossing

Met behulp van Ignition heeft AT Automation een HMI, SCADA en MES oplossing gecreëerd. Met deze applicatie hoeven de medewerkers niet meer onnodig veel tijd te besteden aan het wisselen tussen systemen voor diverse taken, kan de planning direct aangepast worden en kunnen de reinigingsmachines eenvoudig gemonitord worden, én dat simpelweg op een mobiele telefoon of tablet.

Aangezien Limex een full service dienstverlening aanbiedt, is het aantal gewassen producten relevant voor de facturatie. Het aantal gewassen producten wordt geregistreerd per machine, per dag, per dienst en per 10 minuten. Deze logging geeft de mogelijkheid om Limex te voorzien van de benodigde informatie voor de facturatie.

Omdat de totaaloplossing door meerdere klanten gebruikt zal worden, heeft AT-Automation een naam bedacht voor de oplossing: Limex Logic.

Wist je dat … ? 

Wij met dit project hebben meegedaan aan de Ignition Community Conference (ICC) in 2019. De ICC is een jaarlijks evenement welke georganiseerd wordt door Inductive Automation (de makers van Ignition) in Folsom, California. Tijdens de ICC worden verschillende projecten uitgelicht van Ignition Integrators wereldwijd. En wij behoorden met dit project zelfs tot de finalisten van 2019! 

Het resultaat

Voor Ignition (Limex Logic) gebruikte Limex meerdere systemen, zoals WinCC, Excel, planningssoftware en rapportagesoftware voor al hun bedrijfsactiviteiten. Door het gebruik van Ignition was één systeem voldoende om aan alle behoeften van Limex te voldoen. Doordat alle functies in één project zijn geïntegreerd, is de wachttijd om van systeem te wisselen tot nul gereduceerd. Bovendien is het huidige proces altijd beschikbaar voor het management en de klant. Voor Ignition was dit alleen beschikbaar aan het einde van de week, toen de gewassen producten handmatig werden geteld. Het aanpassen van de planning was niet mogelijk of was erg moeilijk door deze late update.

Het mobiele project dat werd gecreëerd had enige moeite met de grote hoeveelheid informatie die getoond moest worden. Na de wijziging van Vision naar Perspective loopt de mobiele HMI soepeler en heeft hij meer mogelijkheden om de machine aan te sturen. Ook is de gebruikerservaring verbeterd. Daarnaast zal een mogelijke Perspective-browserapplicatie worden gemaakt voor een aantal van de functies die momenteel in Vision aanwezig zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld het dashboard en het creëren van plannings- en rapportagefuncties naar Perspective worden overgezet om de toegang tot derden te vergemakkelijken.

Limex is van plan om Limex Logic in heel Europa te verspreiden, in alle sectoren waar de producten moeten worden gewassen. Zodra er meerdere wasfaciliteiten in gebruik zijn, wordt de MES-laag van Ignition overgezet naar een centrale server die in een datacenter is geplaatst. Op deze centrale locatie zal alle informatie worden opgeslagen zodat deze redundant en gecentraliseerd is. Elke wasplaats zal een eigen server hebben die verantwoordelijk is voor de HMI en een deel van de SCADA. In geval van downtime op een van de lokale servers bij de wasserette zal de centrale server als een redundante server worden gebruikt, zodat de productie altijd kan doorgaan.

De tablet geeft een overzicht weer van alle 3 de waslijnen terwijl de desktop inzoomt op één specifieke lijn

Dashboard Limex Logic

Wil jij ook resultaat voor jouw bedrijf? AT-Automation streeft ernaar om met innovatieve automatiseringsoplossingen bedrijven effectiever en productiever te maken.

If you can dream it, we can do it

Ard Triepels, CEO AT-Automation

Ignition Certified Premier Integrator

AT-Automation BV is Ignition Certified Premier Integrator. Dit betekent dat wij over een meer dan ruime mate van kennis en ervaring beschikken van het Ignition software platformIgnition software kan oneindig veel functionaliteiten integreren, zodat elk gewenst proces binnen jouw bedrijf gevisualiseerd kan worden.

Certificaten