HMI, SCADA én MES in één

Op maat gecreëerd met Ignition

100% gratis & vrijblijvend

Limex Cleaning Solutions (LCS) is wereldwijd producent en leverancier van kwalitatief hoogwaardige wasmachines voor het reinigen van kratten, zaaitrays, emmers en vazen. Ook biedt het bedrijf een full service dienstverlening aan waarbij LCS het hele wasproces van hun klanten overneemt.

De uitdaging

Door het grondig reinigen van bloemenemmers zorgt Limex Cleaning Solutions voor een goede hygiëne van zowel productie als logistiek. Bij Bloemenveiling Aalsmeer worden elk uur 50.000 bloemenemmers gereinigd verdeeld over drie verschillende lijnen. LCS was op zoek naar één centraal systeem waarmee medewerkers op een flexibele manier inzicht krijgen in onderhoud, planning en rapportages met als doel meer controle te krijgen over de 65 meter lange reinigingsmachines.

Ignition applicatie Limex Logic overzicht lijnen

Onze oplossing

Omdat Ignition een software is voor zowel SCADA, HMI als MES, kunnen alle systemen hierdoor vervangen worden. Hierdoor hoeven medewerkers niet langer onnodig veel tijd te besteden aan het wisselen tussen systemen voor diverse taken, kan de planning direct aangepast worden en kunnen de reinigingsmachines eenvoudig gemonitord worden. En dat alles kan via een mobiele telefoon of tablet.

Ook is het aantal gewassen producten relevant voor de facturatie aangezien LCS een full service dienstverlening aanbiedt. Dit aantal registreert de Ignition per machine, per dag, per dienst en per 10 minuten. Deze logging geeft LCS inzicht in de benodigde informatie voor de facturatie.

Ignition applicatie Limex Logic dashboard

Het resultaat

Voor implementatie van het Ignition platform gebruikte LCS veel verschillende systemen, zoals WinCC, Excel, planningssoftware en rapportagesoftware voor al hun bedrijfsactiviteiten. Nu is slechts één systeem voldoende om aan alle behoeften te voldoen. Hierdoor, is de wachttijd om van systeem te wisselen tot nul gereduceerd.

Bovendien is het huidige proces altijd beschikbaar voor het management en de klant. Voorheen was dit alleen beschikbaar aan het einde van de week wanneer de gewassen producten handmatig werden geteld. Door deze late update was het niet mogelijk om de planning aan te passen.

LCS is van plan om de applicatie in heel Europa te gebruiken. Zodra er meerdere wasfaciliteiten in gebruik zijn, wordt de MES-laag van Ignition overgezet naar een centrale server.

Ignition applicatie Limex Logic dashboard

100% gratis & vrijblijvend