Besturingstechniek

Als productiebedrijf wil je uitblinken voor je klant. Je wil beter, sneller en betrouwbaarder produceren dan je concurrenten.

Geef jouw machine een boost!

Bij AT-Automation geloven we in de kracht van onze oplossingen. Zo krijg je een machinepark dat optimaal presteert, zonder storingen én al helemaal zonder downtime. 

Onze oplossingen:

Siemens S7-1500 fail-safe PLC bij Ebema

PLC programmering

AT-Automation is dé partner voor het programmeren van zowel nieuwe als bestaande PLC’s. Onze PLC engineers hebben ervaring met verschillende merken binnen de industriële automatisering. Ze stellen in samenwerking met de klant een functioneel ontwerp op en werken dit uit naar een technisch ontwerp. Dit doen we voor zowel nieuwe als bestaande installaties. Bij veel oplossingen hoeft de PLC namelijk niet vervangen te worden, maar moet er een wijziging in de besturing plaatsvinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optimaliseren van de cyclustijd van een machine. Er kan dan volstaan worden met het herprogrammeren/aanpassen van het PLC programma. Mede door onze ervaring en werkwijze kunnen we dit ook voor programma’s die niet door AT-Automation geprogrammeerd zijn.

Bij oplevering beschikt onze klant over een up-to-date besturingssysteem én over logisch opgebouwde en goed gedocumenteerde software. Onze manier van programmeren is gemakkelijk te lezen door mensen die niet continu met PLC-programmeren bezig zijn, zoals storingsmonteurs, waardoor eventuele storingen gemakkelijk te vinden zijn.

“Van alle PLC-programma’s die ik ben tegengekomen is die van AT-Automation veruit het meest overzichtelijk”  

Tom Desutter, Ebema

Robot programmering

In onze branche mogen robots natuurlijk niet ontbreken. Ze zijn er in alle formaten en nemen vaak zware, onveilige of repeterende werkzaamheden over van mensen. Ze kunnen 24/7 doorwerken en zijn financieel interessant mits de robot goed geprogrammeerd is. Zodra onze engineers weten waar de robot voor staat opgesteld, zorgen wij ervoor dat de robot de benodigde handeling zo efficiënt mogelijk uitvoert.

Hardware engineering

De ontwikkelingen in de industrie gaan razendsnel. Dat kan invloed hebben op je schakelkasten en de gebruikte componenten. Zo kan hardware verouderd zijn, helemaal niet meer leverbaar zijn of niet meer voldoen aan de huidige veiligheidsstandaarden.

Onze hardware engineers creëren een nieuw ontwerp dat voldoet aan alle eisen. Hierbij wordt rekening gehouden met de klantspecificaties, de veiligheidseisen, kostenefficiëntie en beschikbaarheid van materialen.

In het ontwerp vind je verbeterpunten, voorstellen voor de optimalisatie van het ontwerp en een componentenlijst. Dit vormt de basis voor de uiteindelijke Eplan tekeningen en de fysieke besturingskast.

Eplan tekenen

Onze elektrische schema’s vormen de basis van ieder project en dienen als bibliotheek voor de toekomst. Alle elektrische installaties, die wij samen met onze klant en/of hardware engineer uitdenken, leggen we vast in duidelijke en overzichtelijke schema’s (Eplan tekeningen). Deze tekeningen worden altijd gedeeld met onze klant zodat zij hier zelf mee aan de slag kunnen bij gewenste uitbreidingen of aanpassingen.

Kasten- / panelenbouw

We zijn gespecialiseerd in het op maat maken van besturingskasten. Al onze panelen zijn geschikt voor industriële productielijnen en komen voor in elk gewenst formaat. Nieuwe klant specifieke besturingskasten worden in onze werkplaats gebouwd. Daarnaast hebben we veel ervaring in het vernieuwen of optimaliseren van bestaande besturingskasten die door de jaren heen verouderd of onoverzichtelijk zijn geworden. Al onze panelen voldoen natuurlijk aan de laatste machinerichtlijnen en we zorgen voor een nette en overzichtelijk gecodeerde kabelassemblage.

Storings- en onderhoudsmonteurs

Bij AT-Automation hebben we een team van meerdere ervaren storing- en onderhoudsmonteurs die gedurende langere tijd inzetbaar zijn op locatie bij onze klanten. Ze zullen dagelijkse storingen op besturingstechnisch, mechanisch en elektrotechnisch gebied opsporen en verhelpen. Hierbij kan je rekenen op een juiste afhandeling van de storingen. Daarnaast plegen onze storing- & onderhoudsmonteurs zowel correctief als preventief onderhoud aan het machinepark van onze klant. Onze werkwijze zorgt ervoor dat de productieafdelingen zo min mogelijk hinder ervaren van eventuele technische storingen, mankementen of projectmatige optimalisaties. We ondersteunen en ontzorgen de klant op repeterende, projectmatige of incidentele basis.

Productiehal bij Autoneum

Ondersteuning bij verhuizingen van productielijnen (elektrotechnische deel)

Ook bij het verhuizen van productielijnen kan AT-Automation met haar palet aan diensten ondersteunen. We nemen het elektrotechnische gedeelte graag voor onze rekening. Denk hierbij aan het loskoppelen en opnieuw aansluiten van de elektrische componenten, het aanpassen of herprogrammeren van het PLC programma, het aanpassen of gedeeltelijk vernieuwen van de besturingskast en het afstellen, in bedrijf name.

Dit doen we zowel op nationaal als internationaal niveau in een kort tijdsbestek zodat de productielijn weer zo snel mogelijk operationeel is.

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?