Voorkomen is beter dan genezen

De ombouw van verouderde PLC-hardware zonder verstoring van bedrijfsactiviteiten

In het kort

Jan de Rijk Logistics was op de hoogte van de aanzienlijke risico’s van verouderde PLC-hardware en de potentiële stilstand van essentiële systemen. Ze kozen voor AT-Automation vanwege hun behoefte aan een totaaloplossing voor zowel hardware als software.

Na een zorgvuldig vooronderzoek werd in slechts één weekend de volledige systeem gemoderniseerd, zonder verstoring van de bedrijfsoperatie. Dankzij deze aanpak ervaart Jan de Rijk Logistics nu een soepel functionerend systeem. De samenwerking met AT-Automation wordt voortgezet met de implementatie van Ignition, ter vervanging van de verouderde PLC-aansturingssoftware.

Over Jan de Rijk Logistics

Sinds de oprichting in 1971 heeft Jan de Rijk Logistics zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van transport- en distributiediensten in Europa. Met expertise in internationaal transport, contractlogistiek, Benelux-distributie, last mile leveringen en freight forwarding, biedt het bedrijf uitgebreide oplossingen voor supply chain management in heel Europa.

De uitdaging bij Jan de Rijk Logistics

Jan de Rijk Logistics bevond zich in een uitdagende situatie, draaiende op verouderde PLC-hardware die op het punt stond zijn end-of-life status te bereiken. Het risico van verminderde ondersteuning en mogelijke stilstand van de automatische hoogbouw was een zorgelijk vooruitzicht. Het bedrijf wilde proactief handelen om klantverstoring te voorkomen en ging actief op zoek naar een partner die het totaalpakket kon aanpakken: zowel hardware als software.

“AT-Automation kwam naar voren als een groter, stabieler bedrijf met de benodigde kennis en expertise op beide fronten. In vergelijking met andere opties, bood AT-Automation de meest meegaande en gedreven oplossing.”

Rogier Heeren, Jan de Rijk Logistics

Een maatwerk oplossing

PLC-Engineers-aan-het-werk-bij-Jan-de-Rijk

Een maatwerk oplossing

Gedurende een vooronderzoek op locatie bij Jan de Rijk Logistics werd het volledige systeem zorgvuldig geanalyseerd door onze medewerkers. De bevindingen leidden tot een concreet plan voor de ombouw, die over drie weekenden verspreid zou worden uitgevoerd. Op deze manier waren onze engineers in staat de hardware volledig te vernieuwen zonder de operatie te verstoren. Echter, dankzij de inzet van extra personeel vanuit AT-Automation, werd de ombouw verrassend snel in één weekend voltooid.

Jeroen Lauwen van Jan de Rijk Logistics merkte op dat deze versnelde ombouw alleen maar voordelig was voor hun bedrijf. Jan de Rijk Logistics heeft na meer dan een maand gebruik van de nieuwe PLC-besturing geen enkele storing ervaren. Het systeem functioneert op dezelfde betrouwbare manier, maar nu met vernieuwde hardware.

Aangezien de bestaande software voor de PLC-aansturing ook verouderd is, is besloten om de samenwerking verder voort te zetten en de overstap te maken naar Ignition.

“Een geweldige oplossing van een flexibele en betrouwbare partner.”

Rogier Heeren, Jan de Rijk Logistics

Ready to master your growth?

Bij AT-Automation streven we ernaar om je groei te versnellen en nieuwe hoogten in efficiëntie te bereiken met onze geavanceerde automatiseringsoplossingen. We geloven sterk in het delen van kennis en het empoweren van individuen om meesters te worden in industriële automatisering. Wil je vrijblijvend advies over hoe onze oplossingen jouw bedrijf kunnen helpen groeien? Laat hieronder je contactgegevens achter.
Start chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kunnen we je ergens mee helpen?