PLC Programmeren

AT-Automation voert aanpassingen door in bestaande PLC’s om de werking te optimaliseren

100% gratis & vrijblijvend

Een eenvoudige manier van programmeren die iedereen kan begrijpen

Een PLC is een¬†industri√ęle¬†computer voor het¬†besturen van productieprocessen.¬†Ze zijn¬†heel¬†betrouwbaar en robuust waardoor ze vaak een lange levensduur hebben. Er wordt dan ook niet snel nagedacht over het vervangen van PLC‚Äôs. En vaak hoeft dat ook niet, zelfs niet wanneer er wijzigingen in de besturing plaatsvinden.¬†Denk hierbij aan¬†het optimaliseren van cyclustijd of tijd kritische processen.¬†Er kan dan volstaan worden met¬†het herprogrammeren van de PLC.¬†En¬†daar zit vaak ook de uitdaging.¬†¬†

Door de lange levensduur kan het voorkomen dat de fabrikant of leverancier de PLC niet meer ondersteunt. Updaten wordt dan moeilijk. Ook komt het voor dat er al veel aanpassingen in de programmering zijn doorgevoerd waardoor bepaalde samenhangen niet meer overzichtelijk zijn of storingsgevoelig zijn geworden. Een derde voorkomende uitdaging is dat de engineer die bekend was met de programmering niet meer werkzaam is bij de organisatie of dat de samenwerking met bepaalde integrators is stopgezet en de gebruikte code niet met de klant is gedeeld. 

“Van alle PLC-programma’s die ik ben tegengekomen is die van AT-Automation het meest overzichtelijk.”
Tom Desutter, Ebema
 

Wij kunnen helpen met al deze uitdagingen. Onze ervaren software engineers duiken namelijk vol overgave in de bestaande besturing, de programmering, de wensen van de klant en de eisen die aan het productieproces verbonden zijn. Bij oplevering beschikt onze klant over een up-to-date besturingssysteem én over logisch opgebouwde en goed gedocumenteerde software. Onze manier van programmeren is gemakkelijk te lezen door mensen die niet continu met PLC-programmeren bezig zijn zoals storingsmonteurs waardoor eventuele storingen gemakkelijk te vinden zijn. 

100% gratis & vrijblijvend