Ignition

Eén universeel industrieel applicatiesysteem voor SCADA, IIoT, MES en nog veel meer

Programmeren van HMI-systemen

Programmeren van SCADA-systemen

Programmeren van MES-systemen

Programmeren van IIoT-systemen

Technische ondersteuning projectteams

Onderzoek & advies

In een ideale productieomgeving werken machines, software én mensen efficiënt met elkaar samen, maar in de praktijk blijkt dit vaak niet zo te zijn. Het efficiënter laten verlopen van een proces is vaak een grote investering in zowel tijd als geld. Helaas wordt het allemaal nog complexer wanneer er een update nodig is of het systeem uitgebreid dient te worden. Veel bedrijven houden daarom hun data bij in Excel of op papier, maar krijg je zo wel de juiste inzichten in jouw processen?

Met het ongelimiteerde industriële applicatieplatform Ignition zijn al deze pijnpunten verleden tijd. Jouw eigen fantasie is de enige limiet met betrekking tot de mogelijkheden. Wij geloven in de kracht van dit platform en behoren als Premier Ignition Integrator tot de top 3 van Europa. Onze programmeurs hebben ruime ervaring in het programmeren van Ignition en hebben sinds 2015 de volledige focus liggen op het creëren van HMI, SCADA, MES en IIoT systemen met Ignition.

Ignition heeft alle tools die onze software engineers nodig hebben om snel prachtige applicaties te bouwen voor aansturing van en optimaal inzicht in je productieproces. De software werkt op elk besturingssysteem waardoor je Ignition op elke PC, laptop, tablet en mobiele telefoon kunt gebruiken. Het is dé oplossing voor een toekomstbestendige, papierloze industrie 4.0 applicatie.

Programmeren van HMI-systemen

Via een intuïtieve user interface kunnen operators productieprocessen eenvoudig bedienen. Ignition werkt uitstekend als een standalone HMI-oplossing, maar het heeft ook de mogelijkheid om al jouw HMI’s met elkaar te verbinden tot één bedrijfsbrede oplossing die je centraal kunt bewerken en beheren. Doordat de Ignition applicatie webbased is, kan hardware eenvoudig vervangen worden.

Programmeren van SCADA-systemen

Ignition heeft een uitgebreide set data-acquisitietools waarmee onze software
engineers verbinding kunnen maken met vrijwel elke PLC en SQL-database. De realtime monitoring biedt de mogelijkheid om snel de status van de gehele
fabrieksvloer te zien op elk apparaat. Door middel van meldingen worden gebruikers tijdig op de hoogte gebracht van wat er speelt op de productievloer. Door middel van dynamische dashboards welke snel  toegankelijk zijn, kunnen beslissingen worden genomen op basis van data. Door het verbinden met een SQL database kan data historisch worden opgeslagen voor uitgebreide analyse.

Programmeren van MES-systemen

Voor een uitgebreide analyse van productiedata op managementniveau kan AT-Automation applicaties implementeren die zich focussen op:

  • OEE – Het meten van de beschikbaarheid, productiviteit en kwaliteit van het machinepark.
  • SPC – Het statistisch analyseren en voorspellen van proceswaarden.
  • Track & Trace – Het registreren en volgen van grondstof tot product in het productieproces.
  • Settings & Changeover – Het aansturen van de machine met het juiste recept en het beheren van deze recepten.
  • Batch Procedure – Het opvolgen en analyseren van batchprocessen.
  • ERP interface – Het verbinden en uitwisselen van data met vrijwel elk ERP-systeem.

Programmeren van IIoT-systemen

Om data vanuit alle industriële hard- en software binnen een organisatie te
verzamelen maken we gebruik van IIoT-standaarden. Ook als deze op een afgelegen plek liggen of niet verbonden zijn met een vast netwerk. AT-Automation maakt hierbij gebruik van het MQTT-protocol, welke op een efficiënte manier data verstuurt.

Hierdoor kunnen zelfs mobiele netwerken gebruikt worden voor dataoverdracht. In het geval van netwerkstoringen, wordt data bewaard en later alsnog doorgestuurd naar één centrale locatie waar alle data overzichtelijk samenkomt.

Technische ondersteuning van projectteams

Werken ze bij jouw bedrijf al met Ignition en ben je op zoek naar extra mankracht of expertise? Bij AT-Automation werken we sinds 2014 enkel met Ignition. Daardoor zijn wij een van de of misschien wel dé meest gespecialiseerde Ignition Integrator van Nederland en België en staan we in de top 3 integratoren van Europa. Onze engineers staan ter beschikking om structureel mee te werken met projectteams van onze klanten.

Ook bij vraagstukken aangaande de inrichting van het OT-landschap, de server architectuur, de beveiliging en projectopzet ondersteunen we graag.

Ignition applicatie voor Limex Cleaning Solutions

Onderzoek & advies

Voor het gedetailleerd uitwerken van een vraagstuk kan AT-Automation een advies uitbrengen of een volledig vooronderzoek uitvoeren. In het geval van een vooronderzoek werken we duidelijk uit wat de scope is, welke oplossingen we aanbieden, wat het plan van aanpak wordt, wat de oplevertermijn is en wat de financiële investering zal zijn. Dit resulteert in een volledig uitgewerkt document wat als handleiding kan dienen voor de implementatie. Dit is inclusief mogelijke fasering of opties en onderzoek naar partners en machineleveranciers. Het vooronderzoek bespreken we natuurlijk uitgebreid met de klant waarna we de geboden oplossing graag implementeren.

“Wanneer je samen met een Integrator als AT-Automation de basis legt met goed ingerichte applicaties en goed ontworpen wireframes is een uitbreiding of aanpassing op de machinelijn vrij gemakkelijk zelf uit te voeren” 

Jeroen Smits, EKK Eagle Simrax

Nog meer voordelen van Ignition

Naadloze integratie

Alle Ignition oplossingen werken naadloos met elkaar samen voor een gemakkelijke systeem integratie.

Onbeperkt aantal tags

Stop met betalen per tag. met slechts één prijs krijg je alle tags die je nodig hebt.

Sterke beveiliging

Beschikt over ultraveilige SSL-technologie en ondersteunt o.a. Multi-Factor Authenticatie (MFA) en Single Sign-On (SSO).

Local-Client Fallback

Door de ingebouwde gegevensbuffer hoef je je nooit meer zorgen te maken over het verlies van kritische gegevens.

Onbeperkte gebruikers

Maak data toegankelijk voor iedereen in jouw onderneming, zonder extra kosten wanneer je iemand wilt toevoegen aan jouw applicatie.

Onbeperkte verbindingen

Maak eenvoudig verbinding met vrijwel elke PLC, database, apparaat en bedrijfssysteem, zodat je jouw hele onderneming aangesloten krijgt.

Uitbreidbaar & Schaalbaar

Ignition groeit met jouw bedrijf mee, dus je kan één licentie kopen om jouw hele bedrijf aan te sluiten of meerdere licenties om meerdere bedrijven aan te sluiten.

Onbeperkte designers

Werk met jouw hele team aan projecten op hetzelfde moment zonder te betalen voor extra designers.

Jaren ervaring

Afgeronde projecten

Gemiddelde klantbeoordeling

Blije klanten

Probeer Ignition gratis uit, voor zo lang als jij wilt!

Ontdek zelf waarom Ignition het ultieme platform is voor het bouwen en implementeren van industriële applicaties: 

Eenvoudig te installeren: Ignition is in een mum van tijd geïnstalleerd en klaar om mee aan de slag te gaan

Volledig platformonafhankelijk: Ignition werkt op Windows, macOS, Linux en meer

Probeer voordat je koopt: De Ignition proefversie bevat alle functionaliteiten, zodat je jouw volledige applicatie kunt bouwen en testen voordat je daadwerkelijk investeert

Gebruik het zo lang als je wilt: De enige beperking in de proefversie is dat de Ignition Gateway om de twee uur een time-out heeft en dat je de proefperiode opnieuw moet starten, wat je een onbeperkt aantal keren kan doen

Maak direct verbinding met een onbeperkt aantal datatags, PLC’s, databases en apparaten

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?