Ignition

Software

De all-in-one software-oplossing voor een succesvolle digitale transformatie in de industrie

Wie gebruikt Ignition?

Duizenden bedrijven wereldwijd vertrouwen elke dag op Ignition.

Realtime monitoring & controle

Met Ignition heb je de mogelijkheid om realtime gegevens te monitoren en industriële processen te optimaliseren. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er in je faciliteit gebeurt. Ongeacht je locatie, of je nu op kantoor bent of onderweg, ben je in staat om direct in te grijpen.

Deze realtime monitoring en controle bieden niet alleen gemoedsrust, maar leiden ook tot aanzienlijke verbeteringen in de algehele operationele efficiëntie. Het stelt je in staat om proactief te handelen en je processen voortdurend te optimaliseren. Met Ignition ben je altijd één stap voor op potentiële uitdagingen, wat resulteert in soepelere bedrijfsactiviteiten en een hogere productiviteit.

Onbeperkte mogelijkheden

Ignition heeft een krachtige geïntegreerde ontwikkelomgeving met alles wat je nodig hebt om vrijwel elke soort industriële applicatie te creëren, allemaal op één platform.

HMI/SCADA

De oplossing voor het transformeren, beheren en optimaliseren van processen op de productievloer.

Lees meer

MES

De managementoplossing voor het optimaliseren, controleren, traceren en rapporteren van de productieprestaties.

Lees meer

AB Mauri Ignition applicatie dashboard

IIoT

De oplossing voor het efficiënt verzamelen  en verwerken van procesdata aan de rand van het netwerk.

Lees meer

Eenvoudige ontwerpomgeving

Of je nu nieuw bent in de automatiseringswereld of een doorgewinterde professional, de gebruiksvriendelijke ontwerpomgeving van Ignition maakt het gemakkelijk om snel zelf aan de slag te gaan.

Met Ignition worden complexe projecten toegankelijk en begrijpelijk. Bespaar tijd op leren en configureren, zodat je je kunt richten op echte uitdagingen. Het onderhouden van je systeem wordt eenvoudig, met de mogelijkheid om snel wijzigingen door te voeren en problemen op te lossen.

Ontgrendel het volledige potentieel van Ignition met onze trainingen, voor zowel beginners als experts. Wil je je kennis en vaardigheden uitbreiden? Ontdek hoe onze trainingen je kunnen helpen om het maximale uit Ignition te halen.

Veelzijdige architectuur

Modulair platform

Ignition bestaat uit krachtige modules die specifieke functionaliteiten, zoals dataverzameling en rapportage, toevoegen aan de applicatie. Deze modules kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan bestaande applicaties, waardoor gebruikers flexibel kunnen uitbreiden en aanpassen aan hun specifieke automatiseringsbehoeften.

Distributie over meerdere servers

Het is mogelijk om de belasting van het systeem te verdelen over meerdere servers. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en prestaties, vooral bij meerdere productielocaties.

Redundantie

Ignition ondersteunt verschillende vormen van redundantie om ervoor te zorgen dat je systeem altijd operationeel blijft, zelfs in geval van serverstoringen.

Open standaarden

Ignition maakt gebruik van open standaarden, waaronder OPC UA en SQL-databases, wat naadloze integratie met bestaande systemen en apparaten mogelijk maakt. Het communiceert met zowel machines en protocollen uit het verleden als met de nieuwste protocollen, waardoor je klaar bent voor de toekomst!

Webbased

Ignition is een webbased platform, wat betekent dat gebruikers toegang hebben tot het systeem vanaf elk apparaat met een webbrowser. Dit vergroot de toegankelijkheid en maakt mobiele monitoring mogelijk.

Schaalbaarheid

Ignition kan worden geconfigureerd om zowel kleine als grote productiefaciliteiten aan te sturen. Of je nu één machine wilt aansturen of meerdere machineparken wereldwijd, Ignition groeit moeiteloos met de bedrijfsbehoeften mee.

Onbeperkte licenties

In tegenstelling tot veel softwarebedrijven die kosten in rekening brengen op basis van gebruikers, tags en verbindingen, biedt Ignition alles wat je nodig hebt voor één betaalbare prijs. Met een eenmalige licentieaanschaf kun je onbeperkt schalen en uitbreiden, waardoor de mogelijkheid ontstaat voor grenzeloze creativiteit en flexibiliteit. Dit betekent eindeloze experimenten, nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen, allemaal zonder extra kosten.

Dit resulteert in een oplossing die perfect is afgestemd op jouw behoeften. Het ongelimiteerde licentiemodel biedt de vrijheid om te groeien op jouw eigen voorwaarden, waardoor Ignition niet alleen krachtiger wordt, maar ook toegankelijk is voor organisaties van elke omvang. Of je nu een klein project start of een grootschalige industriële operatie beheert, Ignition biedt de vrijheid en flexibiliteit om jouw visie waar te maken. Geen beperkingen, geen grenzen – dat is de kracht van Ignition’s ongelimiteerde licentiemodel.

Veilige integratie, volledige controle

Ignition waarborgt een hoog beveiligingsniveau met geavanceerde protocollen zoals TLS 1.2 en 1.3 voor veilige gegevensoverdracht. Het platform ondersteunt moderne authenticatiestrategieën, waaronder:

Federated Identity, Multi-Factor Authentication (MFA) en Single-Sign-On (SSO). Met aanpasbare beveiligingsniveaus behouden bedrijven controle over de toegang tot projecten en functies, zelfs op specifieke locaties.

Daarnaast houdt Ignition jouw automatiseringssysteem up-to-date met regelmatige updates, zodat je altijd kunt profiteren van de nieuwste functies en verbeteringen. Blijf voorop lopen in de branche met Ignition.

Ontdek Ignition

Plan nu een exclusieve Ignition-demo op locatie

 • Leer hoe Ignition specifiek in jouw bedrijf kan worden toegepast.
 • Stel direct al je vragen en ga dieper in op specifieke softwareaspecten.
 • Ontvang op maat gemaakte oplossingen en deskundig advies.

Start met het bouwen van je eigen Ignition-applicatie

 • Snel en moeiteloos te installeren.
 • Ontdek en benut alle functionaliteiten van de software, zo lang als je wilt.
 • Maak onbeperkt verbinding met tags, PLC’s, databases en apparaten.
 • Beoordeel zelf of Ignition aan de behoeften van jouw bedrijf voldoet.

Verken Ignition in de online demo-omgeving

 • Geen download of installatie vereist.
 • Bekijk toepassingen voor verschillende industrieën.
 • Pas waarden aan en zie onmiddellijk het resultaat.
 • Leer hoe Ignition processen automatiseert en visualiseert, zelfs zonder programmeerkennis.
 • Ontdek alle mogelijkheden en of Ignition aan jouw behoeften voldoet.
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?