Wat is MES (Manufacturing Execution System)?

MES (Manufacturing Execution System)

Wat is een MES-systeem?

Met een MES-systeem kan je productieprocessen monitoren en aansturen. Het systeem houdt de productie realtime bij en ontvangt elke minuut gegevens van de werkvloer. Het uiteindelijke doel van dit systeem is het verbeteren van de productiviteit en tijd besparen in het productieproces.

Alhoewel je een Manufacturing Execution System kan gebruiken als een zelfstandige opererend systeem, integreert men ze steeds meer met ERP-systemen. Door deze integratie is het mogelijk, voor fabrieksmanagers, om leveringen van producten die van hoogwaardige kwaliteit zijn te garanderen op een tijdige en kosteneffectieve manier. Het systeem maakt de gegevensuitwisseling tussen productie en ERP (kantooromgeving) mogelijk.

 

Is het vergelijkbaar met MOM?

Manufacturing Execution Systems en Manufacturing Operations Management (MOM) zijn vergelijkbaar met elkaar, maar verschillen van functie. MOM richt zich op het beheer en uitvoering van acties van de productievloer. Daarentegen richt een Manufacturing Execution System zich meer op de analytische kant.

 

Ignition, het ideale platform voor geweldige MES-oplossingen

Verbindt, bewaak en beheer jouw productiegegevens om systemen te creëren die een effectieve uitvoering van bewerkingen en verbeterde productie-output garanderen.

Sepasoft is een strategische partner van Inductive Automation, de makers van Ignition, en heeft een reeks sterke MES-modules voor het Ignition-platform ontwikkeld.

 

De voordelen van Ignition MES

  • Volg materialen van start tot finish
  • Betere analyse van jouw prestaties
  • Bouw sneller eersteklas MES-applicaties
  • Stem jouw applicatie af op ISA 95 normen
  • Neem betere beslissingen met realtime en bedrijfsbrede productiegegevens

Ga aan de slag met Ignition MES

Krijg je energie van problemen oplossen en vind je het leuk om jezelf de processen eigen te maken en te verbeteren? Dan gaan we graag met je in gesprek en wie weet word jij wel onze nieuwe software engineer applicatieontwikkeling. Bekijk de vacature voor Ignition programmeur / Software Engineer Applicatieontwikkeling.

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?