Wat is SQL (Structured Query Language)?

SQL (Structured Query Language)

Wat is SQL?

SQL staat voor Structured Query Language en is een gestandaardiseerde programmeertaal voor het beheren en uitvoeren van diverse databewerkingen in relationele databases. Deze standaard is in de jaren 70 door IBM ontwikkeld en wordt sindsdien met regelmaat gebruikt door databasebeheerders, ontwikkelaars die data-integratiescripts schrijven en data-analisten die analytische query’s willen opzetten en uitvoeren. Sinds 1986 is SQL een officiële standaard die is goedgekeurd door het American National Standards Institute (ANSI).

Hoe werkt SQL?

Het gebruik Structured Query Language omvat het wijzigen van databasetabellen en indexstructuren, het toevoegen, bijwerken en verwijderen van rijen met data en het ophalen van deelverzamelingen van informatie uit een database voor transactieverwerking en analytische toepassingen.

Query’s en andere bewerkingen nemen de vorm aan van opdrachten die zijn geschreven als instructies. Veel gebruikte instructies zijn; selecteren, toevoegen, bijwerken, verwijderen, maken, wijzigen en afkappen.

Zowel gepatenteerde, als open source relationele database managementsystemen gebouwd rond SQL zijn beschikbaar voor organisaties om te gebruiken. Systemen zoals Microsoft SQL Server, Oracle Database, IBM DB2, SAP HANA, SAP Adaptive Server, MySQL en PostgreSQL.

SQL commando’s zijn onderverdeeld in 4 verschillende typen;

• Data Definition Language (DDL): Creëer en wijzig de structuur van databaseobjecten (schema’s, tabellen, indexen, etc.)
  • Data Manipulation Language (DML): Selecteren, toevoegen, updaten of verwijderen van gegevens in databasetabellen
  • Database Indexing: Maak en verwijder indexen in databasetabellen
  • Data Control Language (DCL): Beheer databasetoegang en machtig gebruikersrollen

Data verbinden met Ignition

De Ignition SQL Bridge module brengt de kracht van SQL-databases naar jouw industrieel proces. De module maakt het mogelijk om onbeperkt tags en database verbindingen te maken tegen een verbazingwekkende lage prijs.

Denk aan deze module als een “Zwitsers zakmes” voor de integratie van Programmable Logic Controllers (PLC’s) en SQL-databases op oneindig veel manieren. Verplaats data bidirectioneel, log makkelijk grote hoeveelheden data, synchroniseer PLC’s met databases, creëer krachtige Recipe & Changeover systemen, sequentie van hele processen en nog veel meer – jouw eigen fantasie is de limiet!