Efficiënt Datamanagement

Ignition IIoT centraliseert de data van diverse stortplaatslocaties voor een gestroomlijnd beheer

In het kort

Met elf verspreide locaties en een diversiteit aan systemen is het cruciaal om waardevolle informatie te bundelen in één centrale database. Dit kan allemaal gerealiseerd worden met een handig softwarepakket: Ignition.

Ignition biedt niet alleen flexibiliteit in het ophalen en opslaan van relevante gegevens, maar levert ook visueel aantrekkelijke inzichten. Hierdoor kan Attero nauwgezet de prestaties van hun processen monitoren en genieten van gestructureerde, betrouwbare data binnen handbereik. Ontdek hoe dit maatwerkproject efficiënte oplossingen biedt voor de uitdagingen bij Attero Mineraal.

Over Attero

Ontmoet Attero, een afvalverwerkingsbedrijf met meerdere entiteiten. Terwijl de afdeling organisch al ruim twee jaar met Ignition werkte en meer dan de helft van het Nederlandse GFT-afval omzet in compost, focust dit project zich op de afdeling mineraal. Deze afdeling telt 11 stortplaatsen, waarvan er momenteel nog 4 operationeel zijn. Hier worden puin en verontreinigde grond gerecycled tot herbruikbare materialen. De overige zeven stortplaatsen zijn afgedekt, waardoor storten niet meer mogelijk is.

In Nederland geldt een eeuwigdurende nazorg, wat betekent dat elke 75 jaar de afdekking van de stortplaatsen vernieuwd moet worden. Attero draagt niet alleen de exploitatieverantwoordelijkheid over aan de provincie na het afdekken van een stortplaats, maar streeft ook naar een naadloze overdracht van gegevens voor een duurzame nazorg vanuit de provincie.

De uitdaging bij Attero

Attero beschikt over een team van twintig medewerkers verspreid over elf locaties in Nederland. Ze voeren metingen uit en noteren de gemeten waarden, waaronder grondwaterstanden, percolaatgegevens, kwaliteit en hoeveelheden van de stortplaatsen. De uitdaging zit hem in het feit dat elke locatie in het verleden autonoom heeft geopereerd, wat heeft geleid tot een diversiteit aan Excel-bestanden waarin gegevens op verschillende manieren zijn vastgelegd.

Het lokaliseren van specifieke waarden is daardoor een tijdrovende zoektocht geworden, met menselijke fouten als onvermijdelijk gevolg. Daarnaast blijft het aantal bestanden alsmaar groeien. Bij de overdracht van een afgedekte stortplaats aan de provincie wordt het nog complexer, omdat het vinden en verifiëren van accurate en up-to-date informatie een uitdaging is. Attero snakte logischerwijs naar een efficiëntere aanpak om deze processen te stroomlijnen.

“De samenwerking met AT-Automation op het gebied van databasebeheer is buitengewoon effectief en voorziet ons van de benodigde ondersteuning om succesvol te functioneren. Dankzij Ignition kunnen we ons nu volledig concentreren op het ontsluiten en interpreteren van de waardevolle gegevens die tot onze beschikking staan, zonder gedoe met afzonderlijke Excel-formulieren.”

Twan Kanen, Attero

Een maatwerk oplossing

Startscherm op tablet
Planning

Een maatwerk oplossing

Met elf verspreide locaties en verschillende systemen is het essentieel om waardevolle informatie te bundelen in één centrale database. Dankzij de veelzijdigheid van Ignition en de toepassing IIoT, blijven metingen onaangetast. De relevante gegevens worden per locatie efficiënt opgehaald en veilig opgeslagen in de centrale database.  

De presentatie van deze gegevens werd met Ignition niet alleen flexibel maar ook visueel aantrekkelijk, waardoor Attero nu diepgaande inzichten krijgt en nauwgezet de prestaties van hun processen kan monitoren.

De gebruiksvriendelijke Ignition-applicatie is ontworpen voor diverse devices. Of het nu gaat om kantoorwerkzaamheden of on-the-go, het team kan moeiteloos inloggen, alle benodigde informatie ophalen en met één druk op de knop gegevens filteren en exporteren. Hierdoor is het voor medewerkers ook niet meer nodig om fysiek aanwezig te zijn bij metingen.

Een ander voordeel voor Attero is de mogelijkheid om een planning aan de gegevens te koppelen, zodat metingen op het juiste moment plaatsvinden. Geen complexe Excel-bestanden meer; met deze oplossing is gestructureerde en betrouwbare data binnen handbereik.

Ready to master your growth?

Bij AT-Automation streven we ernaar om je groei te versnellen en nieuwe hoogten in efficiëntie te bereiken met onze geavanceerde automatiseringsoplossingen. We geloven sterk in het delen van kennis en het empoweren van individuen om meesters te worden in industriële automatisering. Wil je vrijblijvend advies over hoe onze oplossingen jouw bedrijf kunnen helpen groeien? Laat hieronder je contactgegevens achter.
Start chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kunnen we je ergens mee helpen?