Proactief gistbeheer met telemetrie

Ignition IIoT optimaliseert de gistvoorraad en stroomlijnt de bakkerijproductie

In het kort

AB Mauri was op zoek naar een efficiënte manier om de gistvoorraden bij bakkerijen te beheren om vertragingen en stilgelegde productie te voorkomen. In samenwerking met AT-Automation is een telemetrie-oplossing met Ignition ontwikkeld. 

Deze oplossing stelt AB Mauri in staat om op afstand en in realtime de gistniveaus bij bakkerijen te monitoren, waardoor proactieve planning van leveringen mogelijk is. De webgebaseerde applicatie biedt ook live tracking van vrachtwagens en cruciale gegevens zoals temperatuur en inhoud. Het uiteindelijke doel is om alle bakkerijen die klant zijn bij AB Mauri volledig te ontzorgen en de kwaliteit, voorraad en levering van gist proactief te optimaliseren.

Over AB Mauri

Ontmoet AB Mauri, een onderdeel van Associated British Foods (ABF). Met meer dan 150 jaar ervaring, 52 fabrieken en verkoopafdelingen in meer dan 100 landen is AB Mauri een van ‘s werelds grootste producenten en leveranciers van vloeibare bakkersgist en bakkerijgrondstoffen.

De uitdaging bij AB Mauri

Bakkerijen dragen zelf de verantwoordelijkheid voor het beheer van hun gistvoorraad, een essentieel ingrediënt voor de productie van broodproducten. In het verleden kwam het vaak voor dat bakkerijen dit te laat opmerkten, wat resulteerde in vertraagde leveringen en stilgelegde productie.

Bij AB Mauri is het volledig ontzorgen van de klant een van hun prioriteiten. Het bedrijf streeft ernaar inzicht te hebben in de gistvoorraden van de bakkerijen, zodat het proactief contact kan opnemen en nieuwe leveringen kan plannen voordat de voorraad op is.

Met behulp van deze data kan een forecast worden opgesteld, wat leidt tot een efficiënte transportplanning voor zowel de bakkerijen als AB Mauri. Als er bijvoorbeeld volgende week leveringen gepland zijn bij bakkerij X, Y en Z, kan de meest ideale route worden bepaald, zoals bakkerij Z, X en Y. Dit stelt AB Mauri in staat om op een efficiënte manier de routing te bepalen, wat vooral relevant is gezien de huidige hoge transportprijzen.

“Op het gebied van realtime datalogging, is AT-automation een betrouwbare en flexibele partner gebleken. Dankzij hun ondersteuning hebben we op elk gewenst moment inzicht in de voorraden van onze klanten, waardoor we onze leveringen nauwkeurig kunnen plannen. Bovendien is AT-Automation altijd bereikbaar en tonen ze proactieve betrokkenheid bij complexe vraagstukken.”

Kevin Tang, AB Mauri

Een maatwerk oplossing

AB Mauri - Kaart
AB Mauri - Totaaloverzicht bakkers

Een maatwerk oplossing

AB Mauri heeft AT-Automation benaderd om mee te denken over oplossingen, resulterend in een telemetrie-oplossing gecombineerd met Ignition. Via een industriële PC worden PLC-gegevens of loadsensoren uitgelezen en met het MQTT-protocol naar de AB Mauri-server gestuurd. Ignition haalt deze gegevens op en visualiseert ze in een webapplicatie.

De toepassing van telemetrie met Ignition stelt AB Mauri in staat om op afstand, in realtime en vanaf elk apparaat de tankniveaus bij bakkerijen te bekijken. Deze waardevolle informatie stelt AB Mauri in staat proactief en efficiënt nieuwe leveringen te plannen.

Bakkerijen kunnen via de applicatie live de exacte locatie van vrachtwagens volgen, inclusief de route en de bakkerijen die onderweg moeten worden beleverd. Dit realtime inzicht stelt AB Mauri in staat om de bakkerijen constant te informeren over de status van gistleveringen.

De applicatie, ontworpen in de huisstijl van AB Mauri, logt diverse gegevens zoals temperatuur, inhoud en CIP-gegevens, die cruciaal zijn voor de naleving van voedsel- en warenwetgeving. Gebruikers hoeven Ignition niet te installeren, aangezien de applicatie webbased is en toegankelijk via een URL op elk apparaat met een webbrowser.

Het uiteindelijke doel van AB Mauri is om klanten volledig te ontzorgen en proactief de kwaliteit, voorraad en levering van gist te optimaliseren. Hoewel nog niet alle bakkerijen zijn overgestapt, groeit het aantal dat op basis van positieve ervaringen met AB Mauri de planning en leveringen van gist volledig aan hen uitbesteedt.

“Ignition is hét pakket voor dataverwerking en visualisatie. Het verwerkt data snel op onze Engelse server en stuurt die vervolgens naar ons toe. De data wordt overzichtelijk weergegeven in een webbased applicatie."

Kevin Tang, AB Mauri

Ready to master your growth?

Bij AT-Automation streven we ernaar om je groei te versnellen en nieuwe hoogten in efficiëntie te bereiken met onze geavanceerde automatiseringsoplossingen. We geloven sterk in het delen van kennis en het empoweren van individuen om meesters te worden in industriële automatisering. Wil je vrijblijvend advies over hoe onze oplossingen jouw bedrijf kunnen helpen groeien? Laat hieronder je contactgegevens achter.
Start chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kunnen we je ergens mee helpen?