Senior Software Engineer Ignition

Als Senior Software Engineer Ignition ben je in deze uitdagende rol bezig met het ontwikkelen, configureren en optimaliseren van SCADA/MES-systemen die direct impact hebben op de efficiëntie, nauwkeurigheid en kostenbesparing van onze klanten. Van de eerste seconde tot aan de laatste details, als Senior Software Engineer Ignition ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van deze projecten. Je regelt en organiseert dagelijks de werkzaamheden en zorg je dat de projecten binnen de gestelde tijd/deadline worden opgeleverd.

Wat kun je verwachten?

Bij AT-Automation ontvang je niet alleen een competitief salaris dat aansluit bij jouw ervaring en vaardigheden, maar ook aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 20 vakantiedagen + 15 ATV-dagen
 • Vrije dag op je verjaardag
 • Vergoeding voor overuren
 • Talrijke mogelijkheden voor zowel persoonlijke als professionele groei
 • Diverse teamuitjes en teambuildingactiviteiten per jaar, vaak inclusief partners
 • Pensioenregeling
 • Een hecht team waarin respect, eerlijkheid en samenwerking centraal staan

Werkzaamheden

Als Senior Software Engineer Ignition coördineer, plan en voer je projecten uit in samenwerking met klanten en het projectteam. Je bent verantwoordelijkheid voor het programmeren en optimaliseren van SCADA/MES-systemen, waarbij je technische kennis en vaardigheden tot uiting komen. Met gebruikmaking van moderne technologieën blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Naast uitvoerende taken organiseer en begeleid je de projecten van je collega software engineers. Je analyseert problemen, vertaalt klantbehoeften naar technische specificaties, voert vooronderzoeken uit en vertaalt deze naar offertes. Je ontwikkelt oplossingen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Jij bent niet alleen verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden op de projecten, maar ook voor het dagelijks bijhouden van uren en het bewaken van de werkbegroting. Daarnaast speel je een cruciale rol in het bijhouden van meer- en minderwerken tijdens de uit te voeren en lopende projecten en neem je deel aan coördinatie- en werkvergaderingen (bij de klant en op de projecten).

Als verlengstuk van de projectleider gedurende de Ignition projecten ben je ook het aanspreekpunt voor derden, zoals automatiseringspartijen. Je draagt de kernwaarden van AT-Automation uit naar zowel de externe klanten als intern naar de directe collega’s en Software Engineer Ignition. Zo staan commitment, kennisdeling en eerlijkheid centraal. Je bent behulpzaam naar klanten, houdt vast aan afspraken en behandelt teamleden met respect. Als Senior Software Engineer Ignition draag je niet alleen bij aan de technische uitvoering en of een tevreden klant, maar ben je ook een coach voor Software Engineers Ignition op de werkvloer wat bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van het team binnen AT-Automation.

Functie-eisen

 • HBO-diploma in ICT, Elektrotechniek of Industriële Automatisering.
 • 5+ jaar werkervaring als engineer met technische ervaring in SCADA- en/of MES-systemen.
 • VCA-basisdiploma of bereid om dit te behalen.
 • Basiskennis of ervaring in SQL-databases, Python en bekendheid met ISA95 en ISA88-standaarden.
 • Ervaring met leidinggeven en het begeleiden van projecten.
 • Inzicht in industriële productieprocessen en het vermogen om technische uitdagingen snel te identificeren en op te lossen.
 • Flexibel denkvermogen met aandacht voor klantgerichte oplossingen.
 • Proactieve houding en het vermogen om zelfstandig te werken.
 • Toewijding aan voortdurende persoonlijke ontwikkeling.
 • Prioriteiten kunnen stellen en anticiperen op onverwachte situaties in een dynamische omgeving.
 • Doorzettingsvermogen, vooral tijdens drukke periodes.
 • Bereidheid om incidenteel buiten reguliere werktijden te werken en om naar het buitenland te reizen voor het uitvoeren van projecten.
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit.

  Solliciteer

  Herken jij jezelf helemaal hierin? Belangrijk om te weten, dit zijn onze richtlijnen. Beschik jij over andere kwaliteiten? Die ook bij deze functie passen? Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons. Elke dag ben je in contact met gedreven collega’s en klanten die vooruit willen.

  Over AT

  Bij AT-Automation gaat groei verder dan simpelweg het vergroten van productiecapaciteit; het draait om het beheersen van kennis en het verkrijgen van meer controle. Wij geloven in het delen van kennis en het empoweren van individuen om meesters te worden in industriële automatisering. Bij AT-Automation ondersteunen we jou om te groeien en te ontwikkelen. Uiteindelijk ben jij degene die de leiding heeft over jouw groeipad. Ontdek met ons de mogelijkheden en bouw samen aan een succesvolle toekomst in industriële automatisering.

  Vragen?

  Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact met ons op via personeel@at-automation.nl of bel naar +31 (0) 495 622 554.

  Open chat
  💬 Hulp nodig?
  Hi👋
  Kan ik je ergens mee helpen?