6 Ignition-Tools voor Veiligheid en Stabiliteit in Industriële Processen

6-Ignition-tools-om-de-veiligheid-en-stabiliteit-van-jouw-applicatie-te-borgen

Het tijdperk van mobiele apparaten, apps en webbrowsers heeft een aanzienlijke invloed gehad op de industriële automatiseringssector. Tegenwoordig kunnen systemen moeiteloos opereren op elk mobiel apparaat met een webbrowser. Met de groei van het aantal apparaten op industriële netwerken wordt de veiligheid en stabiliteit van deze systemen steeds crucialer.

Bij AT-Automation hebben we jarenlange ervaring met Ignition van Inductive Automation. Dit platform evolueert voortdurend om gelijke tred te houden met de nieuwste technologieën. In 2019 introduceerde Inductive Automation de Perspective-module, waarmee industriële automatiseringstoepassingen toegankelijk zijn via elke webbrowser op mobiele apparaten. Ignition is gebouwd op betrouwbare IT-standaarden, solide en uniforme architecturen en bewezen veiligheidstechnologieën. In deze blog duiken we dieper in op de veiligheids- en stabiliteitsaspecten van dit universele en onbeperkte platform.

1. Encryptie: SSL/TLS

Aangezien Ignition clients en sessies op afstand toegankelijk zijn via het netwerk, is het cruciaal om SSL/TLS op de Ignition Gateway te activeren. Door dit beveiligingsprotocol worden alle verzonden gegevens via HTTP versleuteld (HTTPS), waardoor ongeautoriseerde toegang wordt voorkomen en de beveiliging wordt versterkt.

2. Gebruikersauthenticatie

Ignition ondersteunt moderne, op web gebaseerde authenticatiestrategieën zoals Multi-Factor Authentication (MFA), Single Sign-On (SSO) en Identity Providers (IdP). Hierdoor kunnen gebruikers verbinden met verschillende soorten Identity Providers, waaronder:

  • Ignition’s interne Identity Provider
  • OpenID Connect 1.0
  • Security Assertion Markup Language (SAML)

3. Auditing

De ingebouwde gebruikerscontrole van Ignition stelt beheerders in staat om gedetailleerde informatie te verkrijgen over wie, wanneer, waar en wat er binnen de applicatie gebeurt. Deze functionaliteit maakt snelle probleemoplossing mogelijk en minimaliseert kostbare downtime.

4. Gebruikersrollen & -rechten

In situaties waarin meerdere gebruikers aan hetzelfde project werken, is het essentieel om te bepalen welke acties elke gebruiker kan uitvoeren. Ignition biedt de mogelijkheid om rollen toe te wijzen en specifieke rechten te verlenen, zoals het inloggen op bepaalde projecten of het vergrendelen van specifieke schermen binnen een project. Hierdoor behoud je controle over de toegangsrechten en functionaliteiten per gebruiker.

5. Verschillende solide, uniforme architecturen

Ignition biedt diverse implementatiemodellen, waaronder:

Standaard

Geschikt voor schaalbare, centraal beheerde systemen met één Ignition server op locatie.

Scale-Out

Verdeelt de werklast tussen tags en I/O Gateways voor gegevensverwerking en de front-end Gateway voor client-applicaties. 

Hub & Spoke

Bestaat uit een centrale Ignition Gateway (hub) en afzonderlijke Gateways op locaties (spokes) voor specifieke taken.

Enterprise

Verbindt meerdere productielocaties met één centrale server, met extra beveiliging via een DMZ voor gegevensoverdracht.

IIoT

Verzamelt data aan de rand van het netwerk en publiceert deze naar een centrale broker voor distributie naar applicaties.

6. Redundantie

Ignition redundantie zorgt voor een betrouwbare werking door een master en een back-up Gateway. Deze communiceren continu, waarbij de back-up Gateway automatisch de taken van de master overneemt als dat nodig is. Deze aanpak minimaliseert uitvaltijd en verhoogt de betrouwbaarheid van het systeem.

Anderen bekeken ook

AT-Automation herpositioneert zich voor de toekomst

AT-Automation herpositioneert zich voor de toekomst

AT-Automation introduceert met trots haar gloednieuwe bedrijfslogo. Dit nieuwe logo is onderdeel van een uitgebreide herpositioneringsstrategie en laat zien waar AT-Automation voor staat: “Master your Growth”. Na een grondige herziening van de…

Lees meer
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?