EKK Eagle Simrax laat engineers opleiden tot Ignition Pro’s

In de dynamische wereld van productie- en procesautomatisering zet EKK Eagle Simrax, onderdeel van EKK Eagle Industy in op innovatie en efficiëntie. Als producent van afdichtingen voor waterpompen en airconditionings in de automobielindustrie, koos EKK Eagle Simrax voor Ignition om hun productieprocessen te optimaliseren.

Waarom Ignition?

Het verouderde SCADA-systeem voldeed niet meer aan de groeiende behoeften van EKK Eagle Simrax. Daarom viel de keuze op het flexibele en schaalbare Ignition-platform. Met de Ignition Perspective module kan EKK een volwaardig automatiseringssysteem implementeren en kostenefficiënt uitbreiden waar nodig.

In gesprek met Jeroen Smits

Jeroen Smits, Productie- en procesautomatisering-engineer bij EKK, deelt zijn ervaring: “Naast schaalbaarheid en het licentievoordeel is het een platform waar je als engineer zelf mee aan de slag kunt. Met een goede basis en training van AT-Automation kunnen we zelf uitbreidingen en aanpassingen op de machinelijn vrij gemakkelijk uitvoeren.

Om de engineers van EKK om te toveren tot echte Ignition Pro’s, hebben ze een intensieve 5 daagse training gevolgd bij AT-Automation. Dit stelde hen in staat zelf applicaties en schermen te ontwerpen en uit te breiden naar nieuwe productielijnen.

Voordelen van training bij AT-Automation

Jeroen benadrukt de voordelen van de training bij AT-Automation: “Voordeel is dat we nu zelf dingen kunnen oppakken die niet in de scope van het lopende project liggen. Op die manier kunnen we grote stappen maken en hoeven we niet te wachten tot de eerste oplevering”.

Tijdens de groepstraining werden de mogelijkheden van Ignition belicht en cursisten kregen opdrachten om ontwerpen te maken. De trainers van AT-Automation ondersteunden bij het beantwoorden van vragen en gaven tips op basis van best practices.

Doorgroeien naar Master

Ignition is niet alleen erg flexibel en schaalbaar, maar ook gemakkelijk toe te passen door engineers. Met trainingspakketten zoals Rookie, Pro & Master helpt AT-Automation engineers op weg in de wereld van Ignition en het optimaliseren van productieprocessen.

Begin 2022 werd het nieuwe systeem volledig opgeleverd en EKK Eagle Simrax kijkt weer vooruit naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. AT-Automation blijft klaarstaan voor ondersteuning, want na Pro volgt natuurlijk de stap naar een echte Ignition Master.

Ready to master your growth?

Bij AT-Automation streven we ernaar om je groei te versnellen en nieuwe hoogten in efficiëntie te bereiken met onze geavanceerde automatiseringsoplossingen. We geloven sterk in het delen van kennis en het empoweren van individuen om meesters te worden in industriële automatisering. Wil je ook master worden in het programmeren van Ignition? Klik op een training in onderstaande kalender voor meer informatie of meld je direct aan!

Anderen bekeken ook

AT-Automation herpositioneert zich voor de toekomst

AT-Automation herpositioneert zich voor de toekomst

AT-Automation introduceert met trots haar gloednieuwe bedrijfslogo. Dit nieuwe logo is onderdeel van een uitgebreide herpositioneringsstrategie en laat zien waar AT-Automation voor staat: “Master your Growth”. Na een grondige herziening van de…

Lees meer
Start chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kunnen we je ergens mee helpen?